Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
23

This is a shirt I used to wear....

Drie overhemden van opa om drie kussens van te maken. Maar dan graag op zo'n manier dat het nog zoveel mogelijk echte overhemden lijken. En er was nog die mooie tekst om erop te appliqueren. Ik heb mijn best gedaan om aan al deze wensen te voldoen, en heb er drie "echte" Dutch Patches van gemaakt, maar dan een beetje anders dit keer. Nog wat extra foto's zijn hier te bekijken.

5 reacties »

Nov
19

ZijActief - een quilt als herinnering

Met een warme deken werd er afscheid genomen van een zeer gewaardeerde collega. Ik vind het een eer dat een quilt van mijn hand aan haar aangeboden werd als herinnering aan haar tijd als voorzitter van ZijActief Limburg. Enkele foto's staan hier.3 reacties »

Nov
17

Jeans puppies

Twee stoere, lieve hondjes, gemaakt van twee spijkerbroeken en een streepjes shirt. Allebei als herinnering aan oma. Eén hondje is voor een baby'tje dat nog geboren wordt. De aanstaande moeder werd daarmee verrast tijdens de babyshower. Ik denk dat beide hondjes inmiddels een mooi plekje op de kinderkamertjes gekregen hebben. Nog wat foto's kun je hier bekijken.
Geen reacties »

Nov
10

Een deken is een deken....

Heel veel dekens heb ik al gemaakt dit jaar, en er komen er nog een stel bij deze laatste maanden van het jaar. En omdat december de maand is van de kadootjes, krijgen er ook heel wat mensen een prachtige deken met Sinterklaas of Kerst. Vandaar dat ik al dat moois dat er de afgelopen, maar ook de komende weken hier gemaakt wordt, nog even niet kan laten zien. Het moet natuurlijk wel een verrassing blijven. Daarom vandaag dan maar een leuk gedichtje over een deken.
2 reacties »

Nov
3

Herinneringshartjes

Twee hartjes, een mooie herinnering aan een huwelijk dat 50 jaar geleden plaatsvond. De twee hartjes zijn gemaakt in een patchwork van kleine vierkantjes en het patchwork is doorgequilt. Erop zit een kleine hartvormige applicatie waarop de jaartallen staan. De hartjes hebben inmiddels een mooi plekje gekregen, waar ze warme herinneringen oproepen aan een mooi, gelukkig huwelijk.
2 reacties »

LRB