Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
29

Baukjes' herinneringen quilt

De afgelopen weken heb ik weer een mooie herinneringsquilt mogen maken. Dit keer eentje met allerlei nieuwe uitdagingen. Zo was een groot deel van de stoffen rekbaar, maar dat was op te lossen door er een katoenen laagje tegenaan te strijken. Verder waren er een een aantal emblemen om op de quilt te appliqueren. En er was een tekening die eerst digitaal gemaakt werd en die we daarna op een stuk textiel hebben geprint, zodat die er ook op kon. Kinderen en kleinkinderen hebben ook een plekje op de quilt gekregen, door met textielstiften te schrijven en te tekenen op textiel harten, die vervolgens op de quilt geappliqueerd werden. Het is een mooie quilt geworden, met heel veel herinneringen erin verwerkt. Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt.

Er zijn meer foto's in de showcase.4 reacties »

Dec
24

De voorkant!

En zo zien ze er aan de voorkant uit, de kussens. Alledrie met een persoonlijke boodschap voor de ontvanger. Ik wens iedereen gezellige en warme kerstdagen! Maak er wat moois van!

O ja, er staan meer foto's in de showcase.1 reactie »

Dec
20

Laatste kerstkadootjes

Natuurlijk moesten er nog wat kerstkadootjes gemaakt op het allerlaatste moment. Maar het is gelukt, KLAAR!! Na kerst laat ik zien wat er op de voorkant staat, want anders is de verrassing er vanaf.3 reacties »

Dec
14

Bijna kerstmis

Elk jaar is de tijd rond kerstmis een heerlijke tijd, maar dit jaar gaat het nóg mooier worden dan andere jaren. Mijn broertjes die al jaren in Amerika wonen, komen over voor de kerstdagen! Heerlijk, weer eens een weekje bijkletsen, lekker eten, feesten, gezelligheid. Ik heb er zó'n zin in!

Het huis is versierd, de kadootjes bijna klaar, het aftellen is begonnen. Deze krans van stoffen zakjes, heb ik vorig jaar gemaakt. Ook dit jaar heeft ie weer een mooi plaatsje gekregen in de woonkamer.2 reacties »

Dec
7

Lekkere soep

De soep is gelukt en is heerlijk! Er zijn heel veel recepten te vinden voor tomatensoep, maar ik heb deze gekozen, uit de Soepbijbel van mam.

Ruim een kilo tomaten ontvellen. (dit doe je door ze ongeveer een minuut in kokend water te leggen, en weer af te koelen. Het velletje trek je er dan zo van af). Olie in een grote pan en twee grote gesnipperde uien bakken, samen met wat knoflook. Voeg hier als de uien goudbruin zijn de in stukjes gesneden tomaten bij, samen met 2 blikjes tomatenpuree. Voeg wat zout en peper en wat basilicum toe, en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Doe er dan ongeveer één liter bouillon bij (gewoon van een blokje) en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer, en bind het geheel met een maïzena papje. Roer er dan een blikje witte cannellinibonen (vocht afgieten!) door en een handvol macaroni. Nog even trekken, tot de macaroni gaar is, en je soep is klaar. Heerlijk met wat verse broodjes.Geen reacties »

Dec
5

Tomaten

Vandaag heb ik een prachtige bak met tomaten gekregen, die er gewoon om vragen om omgetoverd te worden in een heerlijke pan tomatensoep. Alleen heb ik daar niet echt een goed recept voor. Wie helpt?

For my english friends: who knows the perfect recipe for tomato soup? I got a pile of beautiful tomatoes today, and they are just asking to become soup.1 reactie »

Dec
3

Uit de archieven

Op het moment ben ik bezig met een mooie opdracht, waar ik nog even niks van kan laten zien. Maar al bladerend door mijn digitale foto album, ontdekte ik nog wat fotootjes van quilts, die ik al een tijdje geleden gemaakt heb. Daar kan ik natuurlijk ook wat van laten zien. Fijn om foto's te hebben, want niet alle quilts zijn meer in mijn bezit. Maar op deze manier kan ik toch nog weer eens terugkijken.


Simon's quilt


Oma's quilt


Summertime


X's and O's, gequilt met bloempatroon

Geen reacties »

LRB