Dutch Patches

Memory Quilts

Werkwijze

Wanneer je mij een doos kleding komt brengen of per post toestuurt, dan vertrouw je mij toe om van die kleding een deken te maken. Je verhalen, opmerkingen en de vragen die je stelt, neem ik allemaal mee naar mijn atelier, om het eindresultaat af te stemmen op jouw wensen, en om de herinneringen zo goed mogelijk vast te leggen.

Om dit te kunnen doen verander ik met grote zorgvuldigheid en aandacht de kleding in lapjes, rekening houdend met kleuren, texturen en kleine details van de kleding, het zijn immers juist die dingen die zorgen voor de herinneringen.Van die lapjes creëer ik een mooie deken, of eigenlijk een quilt. Een quilt bestaat uit drie lagen, een toplaag gemaakt van een patchwork van kleding, een warme tussenlaag en een achterkant van katoen. Waar nodig worden stoffen eerst verstevigd. De tussenlaag is een warme vulling van hoogwaardige kwaliteit, speciaal bedoeld voor quilts. De katoen die gebruikt wordt voor de rand en achterkant is eveneens van een mooie, sterke kwaliteit. De (nieuwe) katoenen stoffen worden voor gebruik gewassen, om krimp te voorkomen. Als laatste wordt de quilt geheel doorgestikt met kwaliteitsgaren, en netjes afgebiesd. Op deze manier ontstaat een mooie, sterke en warme deken waar je jarenlang van kunt genieten. Het is mijn passie om een zo mooi mogelijk resultaat te leveren.

Wil je een deken laten maken, van de babykleertjes van je kinderen, de dierbare kleding van iemand die je moet missen, of misschien van de band t-shirts die je al jaren verzamelde, dan hoor ik graag van je. Je kunt dan op verschillende manieren contact opnemen met mij. Dit kan door het contactformulier in te vullen, maar je kunt me ook een e-mail sturen, of telefonisch contact opnemen. Dit doe je via de knop “contact”. Ik reageer snel, maar soms komen mijn berichten in je spam-box terecht. Laat je ook je telefoonnummer achter, dan kan ik je op die manier laten weten dat ik je een e-mail heb gestuurd.

Als het eerste contact gelegd is, kunnen we een afspraak maken. We bespreken of je de kleding wilt komen brengen, of dat het handiger is om deze per aangetekende post naar mij te sturen. Kom je zelf, dan bespreken we op dat moment uitgebreid de wensen en mogelijkheden. Stuur je de kleding op? Dan kunnen we je wensen per mail, telefoon of whatsappgesprek bespreken. Het is belangrijk dat je mij kunt laten weten wat jij in de quilt terug wilt zien, welke speciale wensen je hebt, wat je mooi vindt en welke kleuren je kiest. Misschien wil je foto’s of een tekst afgedrukt op stof in de quilt laten verwerken? Zelfs een handgeschreven tekst is mogelijk! Of een geborduurde naam of tekst? Welke afmeting wordt de quilt? Uiteraard kan ik je bij al deze keuzes goed adviseren.
Wanneer alle afspraken gemaakt zijn, en de kleding is aangeleverd, dan mag je een aanbetaling doen van de helft van de prijs van de quilt. Ik ga vanaf dat moment aan de slag om een quilt voor je te maken. Normaal gesproken mag je verwachten dat de quilt dan binnen een paar weken klaar is om te worden opgehaald of om per aangetekende post toegestuurd te krijgen. Tijdens het maakproces hebben we regelmatig contact en stuur ik je foto’s, zodat je de vorderingen kunt volgen. Pas wanneer de quilt helemaal klaar is betaal je de rest van de afgesproken prijs.

De afmetingen:

Klein 1,00x1,50m, dit is een mooie maat voor op een kinderbedje, of een knuffeldeken voor kinderen.

Middel 1,20x1,70m, dit is een fijne maat om te gebruiken op de bank of stoel. Dit is de meest gevraagde afmeting, en veel van de voorbeelden op de website hebben deze afmeting.

Groot 1,50x2,00m, dit past op een éénpersoonsbed.

Voor afdrukken van foto’s of tekst op stof of een geborduurde tekst gelden meerprijzen.

Ben je op zoek naar een andere afmeting? Vraag naar de mogelijkheden!

Quilt Klein
1,00x1,50m
€325
Quilt Middel
1,20x1,70m
€350
Quilt Groot
grote vierkanten 1,50x2,00m

kleine vierkanten (kinderkleertjes) 1,50x2,00m

€575

€625

Patchwork kussenhoes met 9 vierkanten 35x35cm

€60
Patchwork kussenhoes met 16 vierkanten 45x45cm

€80

Klaar om de eerste stap te zetten? Ik help je graag verder naar een quilt om vele jaren te kunnen koesteren!LRB