Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
1

Kleren van oma

Een kussen van de kleren van haar oma, dat was wat ze graag gemaakt zou hebben. En ze stuurde me een hele doos vol kleding, met het verzoek om er iets moois van te maken. Dus ik ging aan de slag met de kleurtjes en structuren van de stoffen. Het resultaat is een heel vrolijk gekleurd kussen, met een jeanskleurige achterkant. En hoe gezellig het er ook uit zag, zo samen met een quilt van mezelf in de schommelstoel, het kussen is toch op de post gegaan en mag nu ergens anders shinen. Als je hier klikt kun je nog wat meer foto's te bekijken.Geen reacties »

Nov
25

Konijnensloffen

Een grote doos met meisjeskleertjes arriveerde per post om er een grote quilt van te laten maken. Er was een speciaal verzoek bij, om ook de knuffelige konijnensloffen erin te verwerken. Dat was een hele uitdaging, maar het is gelukt, er zit een schattig konijntje in. Toen het ontwerp klaar was werd meteen duidelijk dat de rand en achterkant lief zachtroze moest worden. De quilt ging weer met de postbode mee, en is inmiddels bij de kleine jongedame op bed beland. Er zijn nog meer foto's te bekijken van deze deken, die vind je hier.

Geen reacties »

Nov
17

Het sjaaltje

De sjaal die ze had gedragen op hun huwelijksdag heeft een bijzondere plek gekregen in deze quilt. Uit de kleding heb ik gekozen voor de blauwe, taupe en khaki kleuren. Ook in deze quilt zitten wat afdrukjes op stof verwerkt, en ook een concertbandje is erop gestikt. Het geheel is omkaderd met een jeansblauwe stof, die ook voor de achterkant is gebruikt. Heel veel mooie herinneringen gevangen in een deken.

Dit is de laatste van zes quilts die gemaakt zijn van de kleding van een jonge vrouw die veel te vroeg uit het leven weggerukt is. Zes dekens met warme en mooie herinneringen die nog heel lang gekoesterd gaan worden. Wil je ze allemaal nog eens bekijken, dan vind je de foto’s hier.

Geen reacties »

Nov
12

De Piano

Deze quilt, die gemaakt is met veel rood en roze tinten erin, heeft een bijzonder borduursel van een piano erin verwerkt gekregen. Net als ook in de andere quilts zitten er subtiel een aantal afdrukjes op stof in verstopt. Maar deze kreeg nog een extra plaatje dat niet in de andere quilts verwerkt werd, omdat daar een speciale herinnering bij hoort. De rand en achterkant zijn in antracietgrijs, en dit zorgt voor een mooi kader om de quilt. En hier kunnen nog wat extra foto’s bekeken worden.


Geen reacties »

Nov
4

De ruiten blouse

Omdat er speciale herinneringen waren aan die ene geruite blouse zijn daarvan een aantal vierkantjes in deze quilt verwerkt. De groene en blauwe kleuren van de ruitjes zijn ook de belangrijkste kleuren geworden in deze quilt. Op een aantal van de quilts zit een concertbandje vast gestikt, als herinnering aan de concerten waar ze naartoe is geweest. De rand en achterkant van deze quilt werd donkerblauw, omdat dat het mooiste bij de blauwe en groene kleuren staat en het geheel mooi omkadert. Meer foto’s? Die staan hier.

Geen reacties »

Okt
28

De trompet

De derde van de serie van zes quilts heeft wederom een heel eigen uitstraling gekregen. Belangrijk was dat er een borduursel van een gouden trompet in verwerkt werd en stukjes van een zwarte blouse van de harmonie. Om het goud van het trompetje te benadrukken, haalde ik uit de kleding een selectie van geel, goud en zwart tinten. De randafwerking van deze quilt werd antraciet grijs. Het is een quilt met een warme uitstraling geworden die veel mooie herinneringen met zich meedraagt. Wil je meer zien van deze quilt, dan kijk je hier. Er staan meer foto’s van deze quilt, maar ook van de andere quilts uit deze serie.

Geen reacties »

Okt
23

Quilt met handtekening

Zes quilts gemaakt van kleding, en vandaag laat ik de tweede zien. Deze werd voor haar meter, haar peettante. Een combinatie van blauw en grijstinten, met rode accenten en bloemetjesstof. We lieten een handtekening op stof afdrukken en deze afdruk is ook in de quilt verwerkt. De rand en achterkant zijn van een jeansblauwe kleur, die de kleuren van de vierkantjes bij elkaar brengt. Wil je meer van deze quilt zien, en ook die van vorige week nog een keertje bekijken? Dan kijk je hier.


Geen reacties »

Okt
17

Sesamstraat

"Weken zit ik al te staren op jouw website... Prachtige herinneringsdekens, want ja daar was ik naar op zoek...."

In februari is het 6 jaar geleden dat onze dochter op 25 jarige leeftijd overleden is bij een verkeersongeval"

Met deze woorden kwam haar aanvraag bij mij binnen, inmiddels al weer een tijdje geleden. De tassen vol kleding werden vanuit België naar Baarlo gebracht, en we hadden intensief contact over hoe de dekens er uit zouden gaan zien. In totaal zijn er zes dekens gemaakt, voor hunzelf, voor hun zonen en voor haar peettante. Zes heel verschillende quilts, want ieder had zijn eigen herinneringen aan haar. De komende weken zal ik ze één voor één hier laten zien. De eerste is de "Sesamstraat deken". Broer en zus hadden daar samen iets mee. Het vaak gedragen cookiemonster t-shirt moest dan ook een prominente plaats krijgen in de deken. Op subtiele wijze werden er een aantal afdrukjes op stof in verwerkt, teksten van kaartjes, hondenpootjes, maar ook haar handtekening kreeg een plaatsje. Deze quilt kreeg een antracietgrijze rand en achterkant, en de gebruikte kleding had veel taupe en paarse tinten. Als je hier klikt, kun je nog wat meer foto's bekijken.


Geen reacties »

Okt
6

Au pair 2021

Wie mij volgt of regelmatig op de website van Dutch Patches kijkt ziet jaarlijks het au pair kussen langskomen. Elk jaar komt er een jonge dame een tijdje bij hun wonen en maakt deel uit van hun gezin. En na dat jaar is daar dan altijd weer dat afscheid, en dat is best lastig. Als afscheidskadootje gaat er al jaren een patchwork kussen mee. Dit jaar namen ze afscheid van Nelly. Het werd weer een prachtig kussen met patchworkblokjes van echte Hollandse stoffen, teksten en foto's van de meiden. De achterkant van het kussen is zacht roze. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier hier.Geen reacties »

Sept
30

Fuchsia fun

Twee grote dozen vol met kleertjes van twee zusjes werden per post naar Baarlo gebracht. Er kwamen drie verschillende stapels uit, want de meiden hadden ieder hun eigen kleertjes, maar er waren ook een heleboel kleertjes die ze allebei gedragen hadden. Van de gezamenlijke kleertjes moest natuurlijk in allebei de quilts wat verwerkt worden. Lieve plaatjes en motiefjes werden uit shirtjes, rompertjes, broekjes, jasjes, truitjes en lakentjes gehaald. Muisjes, konijntjes, visjes, vlinders, glitters, sterretjes en bloemetjes, aardbeitjes, zwaantjes, koala, Minnie Mouse, flamingo's, een Unicorn, pandabeertjes en een zwarte kat met oortjes vormen samen een vrolijk geheel. En nog vrolijker worden de dekens door de keuze voor de fuchsiakleurige rand en achterkant. Echte meidendekens zijn het geworden, vol met mooie herinneringen, verhalen en avonturen uit hun eerste levensjaren. Inmiddels bracht de postbode de dekens weer naar hun huis, zodat ze er lekker onder kunnen kruipen nu het zo langzamerhand echt herfstweer wordt. Ik hou daar wel van, guur buiten, gezellig binnen. Wil je nog wat meer foto's zien van alle leuke details in deze dekens? Dan kijk je hier.Geen reacties »

Meer artikelen...
LRB