Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
26

Voor Niels

Tijdens je leven verzamel je vaak een hele stapel t-shirts, met herinneren aan vakanties, uitstapjes, studententijd, muziekevenementen of festivals. Ook onze middelste zoon had zo'n stapel shirts en ik mocht er een deken van maken, die hij meenam naar zijn appartement in Eindhoven. Het poloshirt van de fanfare, de shirts van Blue Jay, het studententeam waar hij deel van uitmaakte, het STAX t-shirt, gekocht in Memphis in het STAX museum, het shirt van de concertreis naar Valencia, de laatste middelbare schooldag, de Universiteitstrui en het AWESOME shirt... allemaal herinneringen aan mooie momenten. Als je hier klikt kun je nog wat meer foto's bekijken van deze shirtquilt.Geen reacties »

Mrt
18

De kleding van mam

Vier kussens mocht ik maken van de kleding van haar moeder. Twee voor haarzelf, en twee om kado te doen. De bloesjes, shirts en truien, broeken, en ook die ene spijkerbroek met het vlechtwerk aan de zijkant. Voor twee kussens kozen we een zandkleurige achterkant, de andere twee kregen een jeansblauwe achterkant. De kussens werden geheel doorgestikt en hebben een knoopsluiting aan de achterkant. "Het lijkt zowaar of ik een beetje mijn moeder erin zie" zegt ze erover, en dat is het mooiste compliment om te krijgen. Wil je nog wat meer foto's zien? Die staan hier.1 reactie »

Mrt
12

Jongenskleertjes

Dit keer werd er door de postbode een grote doos vol met jongenskleertjes gebracht. Vrolijke kleurtjes, heel veel dieren, een walvis, een schildpad, luiaards, zebra, vosjes, beertjes, pinguïns, tijgers en mieren, katjes, Nijntje en een krokodil. Een prachtige bonte verzameling kleertjes, ieder met hun eigen verhaal en herinnering. Ik maakte er een mooi evenwichtig geheel van en we kozen samen voor een jeansblauwe kleur voor de rand en achterkant. De kleur brengt alle kleurtjes en motiefjes van de kleertjes bij elkaar tot een vrolijke quilt. Inmiddels is de deken al weer op zijn bestemming, en zullen er nog vele jaren met veel plezier herinneringen en verhalen uit die eerste babyjaren verteld worden. Er staan hier nog wat meer foto's van deze quilt.

Geen reacties »

Mrt
3

De vrolijke kleding van haar moeder

"Een kleurrijke en fleurige deken mag het worden, zo was ze" stond op het briefje dat bij de doos met kleding meekwam. Heerlijk vrolijke kleuren, veel bloemen, allemaal kregen ze een plekje in de deken. En dan was daar ook nog dat ene speciale jasje, van de andere moeder, dat mocht er ook in. Eigenlijk kon het ook niet anders dan voor de rand en achterkant van deze deken een fuchsia kleur te kiezen, het staat er prachtig bij, en versterkt het fleurige en vrolijke karakter van deze quilt nog eens extra. Wil je nog wat meer foto's zien? Die staan hier.

Geen reacties »

Feb
24

Veel mooie herinneringen

Veel mooie herinneringen, samengebracht in een grote deken, gemaakt van de kleding van haar overleden echtgenoot en van de kleding van hun vier dochters. Enkele jaren geleden maakte ik voor ieder van de meiden al een deken van de kleding van hun vader, en nu mocht het een quilt worden voor haarzelf. Net als de meiden destijds koos ze voor een grijze rand en achterkant. Ze vindt de quilt prachtig, en een waardevol bezit. Om nog heel veel jaren te koesteren. Als je hier klikt zie je nog meer foto's van deze quilt, en hier staan de quilts van de meiden.


Geen reacties »

Feb
17

Het kussen

Zoals vorige week beloofd laat ik vandaag het kussen zien, gemaakt van kleding van een geliefde echtgenote. Hij koos met zorg de kledingstukken met de mooiste herinneringen uit om in het kussen te verwerken. Het mocht een groot kussen worden, en voor de achterkant gebruikten we dezelfde zandkleur dan de quilt van hun dochter kreeg. Inmiddels heeft het kussen een mooie plek gekregen en zal denk ik voor fijne herinneringen zorgen. Meer foto's van kussen en quilt staan hier.

Geen reacties »

Feb
10

De kleding van haar moeder

Helemaal van uit de buurt van Rotterdam kwamen ze naar Baarlo om de kleding van haar moeder te brengen, zodat ik er een herinneringsquilt van kon maken. Blouses, truien, shirts, en zelfs gebreide warme sokken mocht ik erin verwerken. Voor de rand en achterkant vonden we een neutrale zand/beige kleur. Zoveel herinneringen, warmte en blijdschap bij het ophalen van de quilt, hartverwarmend. Na een kop koffie met vlaai in de Baarlose horeca gingen ze weer terug naar Rotterdam, de mooie quilt mee, die nog heel veel jaren voor warmte en herinneringen zal zorgen. En het kussen dat ik voor haar vader mocht maken? Dat laat ik volgende week zien in het blog. Meer foto's? Die staan hier.

Geen reacties »

Feb
4

Rood!

Een ontzettend vrolijke mix van jongenskleertjes werd door de postbode naar Baarlo gebracht, maar liefst twee dozen vol! Mickey Mouse, Harry Potter, dino's, hondjes, olifantjes, papegaaien, flamingo's, gamecontrollers, sterren, kerstmispakjes, Toy Story, een piepklein pakje met een vlinderdasje en een fluffy jasje met oortjes. En dan was daar nog dat speciale gestreepte mutsje met oortjes, zijn allereerste, dat mutsje kreeg een prominente plek, bovenop de quilt. Bij zo'n leuke mix van kleertjes past een rode rand en achterkant prachtig. Op de achterkant werd zijn naam geborduurd. Een vrolijke deken, die het grijze weer van de afgelopen weken moeiteloos naar de achtergrond liet verdwijnen. Deze deken gaat vast zorgen voor een heleboel mooie verhalen en herinneringen over de avonturen die ze samen meemaakten. Wil je meer foto's bekijken van deze quilt, bijvoorbeeld van de geborduurde achterkant? Die staan hier.

Geen reacties »

Jan
28

Broertje nummer drie

Enkele jaren geleden maakte ik al eens twee quilts van de kleding van hun zoontjes. Er werd nog een broertje geboren en ook van zijn kleertjes mocht ik begin dit jaar een deken maken vol herinneringen aan zijn babytijd. Schattige en stoere kleertjes met printjes van leeuwen, dino's, pinguïns, gamecontrollers, teckels, luiaards, kwallen, tractors, hartjes en sterren. Net als bij zijn grote broers kreeg ook zijn quilt een grijze rand en achterkant. Nu hebben ze alle drie een warme deken vol verhalen en herinneringen aan hun vroegste kindertijd. Wil je nog wat meer foto's zien, en ook de quilts van de broers nog eens bekijken? Die staan hier en hier.
Geen reacties »

Jan
22

Block magazine

Wat is het toch heerlijk om weer een stapel Amerikaanse quilt tijdschriften te krijgen. Dit keer niet via de post, maar persoonlijk gebracht, want hij kwam naar hier met kerst. Ik heb ze inmiddels bijna allemaal gelezen, kleine genietmomentjes zijn het.
Geen reacties »

Meer artikelen...
LRB