Sluit [X]

Dutch Patches

Memory Quilts

Quilts

Quilts gemaakt voor allerlei gelegenheden. Als kraamcadeau, huwelijkscadeau, voor moederdag of voor een jubileum. Of gewoon, voor in ons eigen huis.
Bear Paw Quilt
Net voor kerst was ze af, deze Bear Paw quilt. Met een beetje fantasie zie je de berenpoot afdruk terug in het patroon, toch? Ik voegde zelf nog wat rode driehoekjes en vierkantjes toe, omdat ik em dan nét wat gezelliger vond. Na een heel tijdje als niet afgewerkte top in de kast gelegen te hebben, werd het wel tijd dat het een keertje een lekker warme quilt werd. Een best grote quilt ook, die mooi op het logeerbed past. En daar lag ie dan al een paar weken, en ik vergat helemaal om foto's te maken. Tot gisteren, toen de sneeuw viel, het leek me wel mooi om de foto's in de sneeuw te maken. Nou, dat valt nog niet mee, maar, er staan sneeuw én de quilt op de foto! Hier is ze dan, de Bear Paw quilt, in blauw en groen tinten, met kleine rode accentjes.
De circus quilt
Quilt gemaakt van allemaal flanellen lapjes, in heerlijk bonte kleurtjes. Het driehoekenpatroon onderstreept de heerlijke bonte mengeling van kleuren. De achterkant kreeg een bijzondere Scandinavische stof met Dala paardjes erop, die er prachtig bij past. Deze quilt was voor onze eigen bank, en niet van kleding gemaakt.
De quilt van Jeroen
De t-shirts die mijn zoon droeg en verzamelde mochten in een quilt. T-shirts van school, universiteit, sport, muziek en gewoon lievelingsshirts werden samen een warme deken, die mee mocht naar zijn nieuwe huis.
De 30'er jaren
Een heerlijk vrolijke quilt gemaakt van heel veel verschillende jaren 30 reproductie stofjes. Een rode rand en een roze ruitjes rand maakten het geheel nog kleurrijker en vrolijker. Voor de achterkant zijn diverse reststukken in rode en roze kleuren gebruikt.
The Farmer's Wife Sampler Quilt
Jaren geleden maakte ik uit het bijbehorende boek een flinke stapel Quilt Blocks, gewoon, om te oefenen, en het patchwork onder de knie te krijgen. Die blokken bleven maar liggen, ik had geen tijd, en ook geen inspiratie om er mee verder te gaan. Totdat ik ze weer eens tegen kwam, en het toch zonde vond om ze maar te laten liggen. Ik heb de blokken samengebracht in een quilt, anders dan oorspronkelijk bedoeld in het boek, maar meer naar mijn smaak.
Restlapjes quilt
Quilt gemaakt van diverse uni katoen reststofjes, met een gezellige streepjes achterkant.
voor nummer 3 - Hidden Stars
Quilt voor zoon nummer 3. Gemaakt van zijn lievelingsstoffen, zachte flanel in ruitjes en streepjes, en in warme kleuren. Een ster op de voorkant maakt het af. (En vergeet niet om aan de achterkant te kijken). Ook het patroon zocht hij zelf uit.
Huwelijkscadeau
Een quilt in prachtige felle kleuren, met daarin ook gouden accenten en een foto verwerkt. Het was een huwelijkscadeau.
Een quilt voor moederdag
Een mooie grote quilt, met nine-patch blokken, afgewisseld met blokken met hart applicaties. De achterkant is een prachtige stof met lieve kleine bloemetjes. Uiteraard is de hele quilt met de hand afgebiesd. De quilt is doorgestikt met schuine lijnen, en rechte lijnen stitch-in-the-ditch (Prachtig doorstikwerk met mijn nieuwe Bernina naaimachine, door de boventransportvoet te gebruiken met het speciale voetje voor doorstikken in de naadgroef) De hartjes zijn rondom doorgestikt, wat een leuk effect geeft op de achterkant.
Lief babyquiltje
Een lief babyquiltje in zachte kleurtjes met daarop een paar kroontjes geappliqueerd. Een vlaggetjesslinger in dezelfde stofjes.

++ Quilt
Een quilt gemaakt van quiltstoffen, afkomstig uit de V.S. Een patroon van allemaal plussen, elk van een andere stof. Deze mooie quilt is weer terug naar waar de stoffen vandaan gekomen zijn. Gelukkig hebben we de foto's, Thanxx Jeroen!
Overhemden en Zomerjurkjes
Landelijke, romantische quilt gemaakt van hexagonnen geknipt uit overhemden en zomerjurkjes. De quilt heeft twee borders, een smalle lichtgrijze en een bredere petrol blauwe met kleine bloemetjes. De quilt is doorgestikt "In the Ditch", waardoor aan de achterkant ook een hexagonnen patroon zichtbaar is. Voor de achterkant heb ik een lichtgrijze linnen gebruikt.
Afscheidscadeau
Een quilt als afscheidscadeau. Een applicatie aan de achterkant met de afbeelding van het logo van ZijActief.
Lemoyne Stars
Lemoyne Stars is een quilt met sterren, gemaakt uit mijn eigen voorraad stoffen. De bruine en blauwe randen en hoekjes maken dat het één geheel wordt. Deze quilt is doorgestikt met de "stitch-in-the-ditch" techniek, wat wil zeggen dat er doorgestikt is ín de naden. Hierdoor is er aan de voorkant geen afleidend quiltwerk te zien, en springen de sterren nog meer naar voren. Aan de achterkant is doordat ik gekozen heb voor een effen, lichte zeeblauwe kleur, een quiltwerk van sterren te zien.
Winterse Sterren
Quilt met sterren in warme tinten, tegen een winterwitte achtergrond met een blauwe border. Het quiltwerk is merendeels Stitch in the Ditch, oftewel in de naden doorgestikt.
Landelijke driehoeken
Landelijke driehoeken is een grote quilt voor een groot eenpersoonsbed. Helemaal gemaakt van overhemden. Het patroon is een Half Square Triangle.
Puppy's gemaakt van de jeans van oma
Twee puppies gemaakt van een jeans en een streepjes shirt.
50 jaar herinneringen
Een quilt waarin foto's verwerkt zijn. Het Churn Dash block omlijst de foto's mooi als een lijstje. Ook foto's in een quilt laten verwerken? Neem contact met mij op via het contactformulier of stuur me een e-mail.
Friendshipstar quilt

Dit is een van mijn mooiste quilts en ze is bij ons thuis op de bank in gebruik. De quilt is opgebouwd uit 5" blocks, 4-squares, 9-squares, en "friendship star" blocks. De kleuren en de verdeling van de blocks is willekeurig.

Het ontwerp is helemaal van mezelf, en er zit een bonte variatie aan stofjes in. Sommige besteld in de V.S., sommige gekocht in een klein winkeltje in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. En weer andere stofjes heb ik gekregen. Er zit zelfs een block in dat gemaakt is door een quiltvriendin uit Amerika.

Jeans puppy's
Puppy's gemaakt van jeansstof. vanaf 25,- per stuk. Gemaakt van kleding vanaf 35,- per stuk.
Ine's quilt

In mijn blog heb ik het maakproces van deze quilt laten zien. Het uitzoeken van de stof, het snijden, het in elkaar zetten van de bovenkant, het doorquilten en het afbiezen. De stoffen zijn van Henri Glass &Co., "tour des fleurs". Het is een grote quilt voor een éénpersoonsbed geworden, van ca. 155x209 cm. Aan de achterkant heb ik op verzoek van Ine een label gemaakt waar datums en namen op staan. Het label is handgeschreven met een textiel pen, maar ik heb de tekst onzichtbaar gemaakt op de foto.

Babyquilt met giraffe
Lief babyquiltje in beige en bruin met een giraffe applicatie. Het patroon is een Half Square Triangle. Afmeting is ca. 1,00x1,25m. Dit quiltje zou ook heel mooi zijn in andere kleuren, bijvoorbeeld zacht blauw, of zacht roze, of in lieve groene kleurtjes. Wil je ook zo'n quiltje laten maken, dat kan! Voor prijs info stuur me een berichtje via het contactformulier.
Lief babyquiltje
Een lief babyquiltje in zachte roze en crème kleuren, met geappliqueerde hartjes.
Thank you for the music
Kussen met gitaar silhouette en tekst. Als bedankje voor vele jaren muzieklessen.
Sweater bears!
Van sommige truien kun je moeilijk afstand doen, ze zitten zo lekker, ook al zien ze er niet meer op hun best uit. Van drie van zulke truien heb ik drie beertjes gemaakt. De gebruikte stof is sweatstof met print en die print kun je ook op de beertjes nog zien. Om de hals een strikje of een sjaal van het koord uit de capuchon. Ik heb op deze manier van een dierbare trui een dierbare beer gemaakt. Fijn voor kinderen, als herinnering aan iemand die ze moeten missen. Een sweater beer kan gemaakt worden vanaf 20 euro.
Guitige Rendieren
Rendieren mét rode neus en warme boots. Leuk voor de Kerst.
Happy!!

Een heel vrolijke, bonte quilt. Het driehoekjesdeel is helemaal gemaakt van overhemden. De ruitjesstof van de border is een originele klederdrachtstof uit Spakenburg. Voor de achterkant heb ik een Hollandse streepjesstof gebruikt, met daarop een applicatie van vlaggetjes. 140x96 cm vrolijkheid, en daarmee een mooie maat voor een kinderbedje!

Plussenquilt
Kleurrijke quilt gemaakt van allemaal verschillende retro-stofjes. Het plussenpatroon komt ook terug op de achterkant.
Jeans, shirts and skirts

Quilt gemaakt met gerecyclede stoffen. Jeans, overhemdstof en tweed. Het patroon is een tumbler blok, en aan de achterkant staat een kleine scotty dog.

Overhemdenquilt .NL
Deze quilt is gemaakt met allemaal 5" vierkantjes van overhemdenstof, met een .NL applicatie.
Carol Singers
Deze dames van het koor gaan gehuld in warme winterjassen en sjaals naar buiten om samen kerstliederen te zingen.
Kerst versieringen
Kerstboom gevuld met allerlei zelfgemaakte hangers.
Krans van stoffen zakjes

Deze krans van 35 cm doorsnee is gemaakt van opgevulde stoffen zakjes, met raffia op een strokrans gebonden. Hij staat erg leuk op tafel of op een kast, maar ook opgehangen aan een deur komt ie goed tot zijn recht. Door de ruitjes en streepjes stoffen en de raffia heeft de krans een landelijke uitstraling.

Het hele jaar leuk, maar extra leuk rond de feestdagen! Deze krans kost 35 euro.

Naar de kermis
Babyquilt in retro-stijl met lieve carrousel paardjes.
Allemaal bloemetjes
Een klein quiltje (ca 86x86 cm) van allemaal verschillende bloemetjes stofjes met witte biezen ertussen. Heel geschikt als babyquiltje. Gemakkelijk te wassen;dit exemplaar heeft al een rondje in de wasmachine gedraaid.
LRB