Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
31

Werken bij de Wereldwinkel in Venlo

Na een vakantie thuis met prachtig zomerweer, lange, luie avonden in de tuin, maar ook klussen in huis, ben ik vandaag weer begonnen te werken in de Wereldwinkel in Venlo. Er waren weer veel leuke nieuwe spullen binnen. Als ik een kadootje voor iemand zoek, kan ik er altijd wel wat vinden. Ook vandaag weer wat gekocht, een waaier gemaakt van batik stof, uit Indonesiƫ, dit keer een kadootje voor mijn moeder. Komt goed van pas als de temperatuur de komende dagen weer boven de 30 graden komt! Meer weten over de Wereldwinkel?

http://www.wereldwinkelvenlo.nl/ of kijk eens naar de Wereldwinkel Venlo op Facebook.Geen reacties »

Juli
26

Lekkere zomeravond maaltijd

Vanavond hebben zoon Jeroen en ik een heerlijke makkelijke maaltijd gemaakt. Stokbroodje met een lekkere zelfgemaakte guacamole, kruidige gebakken kip erop, bestrooid met verkruimeld uitgebakken spek. Yummie! Een goed recept om lekker snel op tafel te zetten, en van een lange zomeravond te genieten. Het recept is van Jamie Oliver. Ook trek gekregen? Het recept is te zien in het tweede deel van het filmpje. De foto is van onze eigen creatie.


Mexican BLT

Geen reacties »

Juli
23

Hobby markt Panningen

3 Augustus a.s. van 11.00 tot 17.00 uur is er een hobbymarkt in Panningen. Ik sta daar ook in een kraampje met mijn quilts. Misschien leuk om te komen kijken?
Geen reacties »

Juli
21

The Farmer's Wife Sampler Quilt

The Farmer's Wife Sampler Quilt (boek van Laurie Aaron Hird) is een quilt waaraan ik al een tijdje werk, en waaraan ik ook nog wel een tijdje zal werken. De quilt is samengesteld uit allemaal verschillende blokken, met de meest fantastische namen, die zijn opgebouwd uit heel kleine stukjes. Heel veel werk, maar heel leuk om te doen. Ook fijn:het is een goede manier om restjes stof te verwerken.

Ik ben aan dit projekt begonnen samen met een aantal andere dames van over de hele wereld. We ontmoeten elkaar op een forum op het internet en wisselen informatie, tips en foto's uit over de Farmer's Wife Quilt. We wisselen zelfs stofjes uit met elkaar om in de quilts te verwerken. Zo zitten er straks in mijn quilt stofjes verwerkt die van over de hele wereld komen, en hebben anderen een quilt op de bank liggen met mijn stofjes erin. Hoe leuk is dat?
Butterfly at the Crossroads/Buckwheat


Basket/Basket Weave


Bat Wing/Big Dipper1 reactie »

Juli
18

Plussenquilt

Eigenlijk is het veel te warm om te quilten, maar ja, ik wilde hem toch graag af hebben. Een quilt met allemaal "plussen" in allemaal leuke retro-stofjes. Door alle plussen afzonderlijk "in-the-ditch" te quilten, heeft de achterkant ook een patroon van plussen. In de showcase staan nog meer foto's van deze quilt.


Plussenquit

2 reacties »

LRB