Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
28

De designer van mijn website

Wat ik nog even wil vertellen is hoe blij ik ben met deze website! Jeroen heeft deze voor mij gemaakt, en het werkt allemaal perfekt. Ik kan zelf blogstukjes toevoegen, en foto's. Maar ook de showcase is super gemakkelijk te maken. Ik kan de kleur van de website veranderen, en een andere foto gebruiken op de homepagina. Leuk ook om reacties van anderen te krijgen, die nadat ik ze gezien heb, op de website verschijnen. Helemaal goed. Jeroen bedankt! En als je nu zelf ook op zoek bent naar een website, klik dan even op het gekleurde labeltje rechtsonder, of op deze link:

www.jeroenrood.nl

Geen reacties »

Aug
23

Afbiezen van een quilt

Het laatste werkje om een quilt helemaal mooi af te werken is ook een heel leuk werkje. Met de hand afwerken vind ik toch echt het mooiste resultaat geven. Gewoon, lekker bij de t.v. of buiten in een tuinstoel, honderden steekjes met de hand maken tot de quilt helemaal af is.

In deze video is heel duidelijk te zien hoe je een mooie bies maakt. Jenny van de Missouri Star Quilt Co. laat zien en vertelt hoe je dit het beste kan doen. Zo doe ik het ook altijd. MSQC heeft al talloze video's op Youtube gezet met allerlei handige quilt tips, maar ook prachtige quilt ontwerpen, die meestal op een vrij eenvoudige manier te maken zijn. Ik heb al veel van hun geleerd.

3 reacties »

Aug
20

Quilts met herinneringen

De laatste tijd maak ik veel memory quilts. Dit zijn quilts waar dierbare stoffen in verwerkt zijn. Hierbij kun je denken aan kleding van een dierbare, maar bijvoorbeeld ook aan babykleertjes en lakentjes. Zo kun je dierbare herinneringen aan iemand of aan een mooie periode levend houden. Heel geschikt hiervoor zijn bijvoorbeeld katoenen overhemden of jurkjes, maar ook jasjes, rokjes of pantalons. Als het maar een wasbare, niet rekbare stof is. Ook een vale jeans doet het heel goed in zo'n quilt.

Op deze manier kun je nog jaren plezier hebben van een quilt met herinneringen. De quilt op de foto is een goed voorbeeld, deze is helemaal gemaakt van gerecyclede overhemden.

Geïnteresseerd? Vul het contactformulier van deze website in voor meer informatie.


overhemden quilt

Geen reacties »

Aug
10

Quilts in de was

Een quilt in de was, dat is toch altijd een beetje spannend. Hoe gedraagt de stof zich, krimpt ie, of geeft de kleur af? Dat weet je van tevoren nooit helemaal zeker. Maar veel quilts zien er na een wasbeurt juist nog mooier uit.

Waar moet je op letten als je een quilt gaat wassen? Kies een kort wasprogramma, 20 minuten is voldoende. Stel je machine in op maximaal 30 graden en centrifugeer op niet meer dan 800 toeren. Daarna aan de lucht goed laten drogen. En heel belangrijk, stop er een paar color-catcher doekjes bij, voor het geval er een kleur afgeeft.

Maar als ik twijfel over de wasbaarheid van een quilt, omdat ik bijvoorbeeld niet precies weet wat het voor stoffen zijn die ik gebruik, dan maak ik een proeflapje, een miniquiltje, dat ik in de wasmachine stop. Zo weet ik hoe de stoffen zich gedragen in de was, en hoe het eindresultaat van de quilt zal zijn. Ik maak bijvoorbeeld wel eens quilts van kleding van anderen, en dan kan zo'n proefquiltje een uitkomst zijn.

Hier op de foto hangen de pasgewassen quilts lekker te drogen op het door mijn man gemaakte quiltrek. Heel handig, en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit!1 reactie »

Aug
7

Scrappy stars quilt

Scrappy stars is de quilt die op de achtergrondfoto staat van de website. Er zitten vier verschillende blokken in verwerkt, een "friendship star", een nine-patch, een four-patch en een 5" vierkant. De stoffen komen uit Amerika, maar er zitten ook klederdrachtstoffen in die ik in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gevonden heb. Er zit één heel speciaal blok in, dat ik van een quiltvriendin uit Amerika toegestuurd heb gekregen.

Met het speciale blok van Blondie1 reactie »

LRB