Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
28

Warm winters patchwork

Met dit kussen was ik al een tijdje bezig, maar dit weekend is het dan eindelijk klaar. Ik heb er een knus winters exemplaar van gemaakt, met een warme, bruin geruite achterkant. De sluiting is met knoopjes. Uiteraard is ook dit kussen helemaal gequilt. En natuurlijk ook te koop, zoals bijna al mijn kussens. Wil je meer foto's zien? Die zijn er, in de showcase.Geen reacties »

Sept
25

Letter kussen

Dit kussen heb ik in opdracht gemaakt. Op het eerste oog gewoon een paar letters gezellig bij elkaar, maar in deze combinatie zijn ze voor iemand heel dierbaar. Het kussen was af en ging op de post, om een dag later op de bank bij iemand te landen. Helemaal leuk als ik daar dan een foto van krijg, zodat ik kan zien dat mijn creatie zich al helemaal thuis voelt! Voor meer foto's, ook van de achterkant kun je in de showcase kijken.2 reacties »

Sept
21

Yeah, wafels !

Wat is het toch ook fijn om heerlijke dingen te bakken. Deze is hier in huis en inmiddels ook daarbuiten wel erg favoriet. Mijn wafels gaan regelmatig mee naar school, volleybalwedstrijden, de fanfare en op familie-uitjes. Ik moet dus altijd wel zorgen dat ik er voldoende maak!Zal ik het recept met jullie delen? Hier komt ie:

1 pond boter, 1 pond eieren (ongeveer 9), 3 zakjes vanille suiker, 1 pond lichte basterdsuiker, 1 pond zelfrijzend bakmeel.

Smelt de boter in een pannetje, laat het niet te warm worden! Doe hier de suiker in en laat deze ook even smelten. Klop de eieren los, en voeg daar de (lauwe!) gesmolten boter met de suiker bij, goed mixen. Doe er daarna het meel in delen bij, blijf goed kloppen. Er ontstaat een slap deeg. Laat dit een tijdje afkoelen (in de koelkast) tot het een wat stijver deeg is geworden. Bakken maar!

3 reacties »

Sept
18

lappendeken met hondjes

Ik noem mijn creaties meestal quilts, maar als je dat nou op zijn hollands wil zeggen, dan is het eigenlijk een lappendeken. Deze met de geappliqueerde hondjes vind ik een echte lappendeken. Het is de lievelingsdeken van mijn jongste zoon, en nu het buiten wat guurder wordt, hebben deze hondjes weer een vast plekje op de bank gekregen.


"lappendeken", van allerlei lapjes en restjes


gezellige hondjes op de achterkant

1 reactie »

Sept
12

Tony's Chocolonely

Naast quilten heb ik nog een verslaving.... chocolade. Eentje die echt heel lekker is, is de chocolade van Tony's Chocolonely. Extra lekker omdat de Tony's repen 100% slaafvrij zijn. Er zijn verschillende smaken, maar bij ons thuis ging de voorkeur tot nog toe uit naar de melkchocolade repen. Tot nog toe, want vanavond proberen we die met de gele wikkel uit: melkchocolade met noga. Ben benieuwd!

In de wereldwinkel zijn de Tony's repen verkrijgbaar in een heleboel smaken. En weet je wat extra lekker is? Bij 4 repen krijg je nu de 5e gratis! Tof van Tony's.
Geen reacties »

Sept
8

Hele mooie opdracht

Vandaag zijn ze opgehaald, vier quilts die nog heel lang voor mooie herinneringen gaan zorgen. Van kleding maakte ik de bovenzijde van de quilts, waarbij ik er ook wat emblemen en badges in verwerkte. Voor de acherkant zocht ik er een bijpassende stof bij. De reacties zijn overweldigend, vier heel blije mensen. Wat is dit toch leuk om te doen.

In mijn showcase zijn nog meer foto's te zien.


memory quilt

2 reacties »

Sept
7

Wollig sterretje

Een nieuw kussentje voor op de bank, met een gezellige ster erop. Warm en wollig. De afmeting is 40 x 40 cm, en aan de achterkant zit een mooie knoopsluiting. En natuurlijk is ook dit kussen, net als al mijn kussens, helemaal doorgequilt. Voor meer foto's kun je kijken in de showcase. Dit gezellige exemplaar is te koop, en kost net als al mijn kussens 25 euro.


sterretje

2 reacties »

LRB