Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
31

Halloween!

Op deze Halloween dag ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor de Ladies Night in Swalmen vanavond. Natuurlijk laat ik daar de memory quilts zien, maar ik heb ook wat leuke kussens mee. En dan zijn er nog wat knuffeldieren, en leuke kleine hebbedingetjes, voor nu, als herfstdecoratie, maar ik denk dat ze ook met de kerstdagen zeker niet zullen misstaan.

Hier thuis wordt ik nog wel eens een heks genoemd, omdat ik kan toveren, hahaha! Maar vanavond gewoon met de auto naar Swalmen hoor, en niet op de bezem, daar passen al die spullen niet op! Maar een klein beetje Halloween heb ik wel mee, en om alles op tijd klaar te hebben.... tja.... daar komt dan toch weer wat toverwerk aan te pas.


de sterren van deze herfst
Een bruine tweed puppy

1 reactie »

Okt
24

kussen met hondje

De vraag was om een kussen te maken met een hondje erop. We hebben gekozen voor deze lieve puppy. De stof heeft een vergrijsde antiek groene kleur, en het hondje zelf is grijs. Ook de knoopjes aan de achterkant zijn grijs. En wat is er dan leuker om een bijpassende krans te hebben, in dezelfde groene kleuren? De stof van het kussen zit ook in de krans, en ik heb er nog een paar bijpassende stofjes bij gezocht.

Op deze manier kun je een kussen, maar ook een krans helemaal aan je eigen interieurwensen aanpassen.

In de showcase staan nog wat extra foto's van zowel het kussen als de krans. Hier dus:http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=45

3 reacties »

Okt
20

Herinneringsdeken

Vandaag is er weer een mooie herinneringsdeken opgehaald. Zelf noemt ze hem herinneringsdeken, troostdeken, knuffeldeken, of deken om gewoon lekker onder te kruipen, en dat is toch ook precies wat het is? Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt, en de quilt met een goed gevoel meegegeven, zodat ze er nog jaren van kunnen genieten.

In de showcase (http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=44) staan nog meer foto's.
3 reacties »

Okt
17

Winter Ladies Night in Swalmen

Vrijdag 31 oktober is er in Swalmen een Winter Ladies Night, georganiseerd door Fashion4you. Dutchpatches is ook weer van de partij. Volgens mij wordt het een hele leuke avond. Er zijn modeshows en er staan diverse kraampjes. Bovendien is er een metamorfose te winnen én iedereen gaat ook nog met een goed gevulde Goodie Bag naar huis. Dat moet wel een geweldige avond worden. Ik heb er al zin in!Geen reacties »

Okt
10

Krans van stoffen zakjes

Stoffen zakjes, op een krans gebonden. Het is niet voor het eerst dat ik deze krans gemaakt heb, maar dit keer heb ik gekozen voor hele andere stofjes. Ruitjes en streepjes, en vastgebonden met raffia, voor een landelijke uitstraling. De krans heeft een doorsnee van ongeveer 35 cm. Dit exemplaar is te koop, en er is een tweede, iets grotere in de maak. Leuk voor aan de deur, maar ook voor op tafel of op de kast. Of misschien een leuk kadootje voor de feestdagen, voor een ander of lekker voor jezelf?

Meer foto's en info hier:http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=431 reactie »

Okt
3

Puppy als kraamkadootje

Dit keer mocht ik de Puppy als heel erg lief kraamkadootje maken. Zachte kleurtjes, met een applicatie op zijn achterste met daarin de eerste letter van de naam van het babytje. Van deze knuffelhond kun je met recht zeggen dat alles hem staat, nietwaar? De oogjes heb ik helemaal van vilt gemaakt en vastgenaaid, wel zo veilig voor de allerkleinsten.

Ik zet een foto van dit exemplaar in de showcase bij de "Knuffelbeesten", waar nog een aantal andere kleuren van Puppy te zien zijn, en natuurlijk de rest van de beestenboel. Hier kun je ze bekijken. http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=365 reacties »

LRB