Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
27

Lemoyne stars

De quilt waar ik op dit moment aan werk wordt er eentje in winterse sfeer. Sterren, die een beetje aan sneeuwvlokken doen denken, passen daar natuurlijk heel goed bij. Ik heb ervoor gekozen om grote Lemoyne sterren te maken tegen een lichte achtergrond. Vijf sterren zijn er al af, nog tien te gaan, en ze worden allemaal verschillend van kleur. Tussen de sterren komt nog een sashing, oftewel stroken stof. En rondom de quilt komen nog twee randen, de borders. Maar daarvoor ben ik nog op zoek naar de juiste stofjes. Ik kan nu nog niet goed bedenken of ik de quilt een bruine of een blauwe omlijsting wil geven. De kleur van de borders en sashing bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de quilt. Eerst nog maar de andere tien sterren.... en tegen de tijd dat ik die klaar heb zal ik hopelijk wel weten welke kleuren ik moet kiezen.

Wat denken jullie, bruin, blauw, of misschien een andere kleur? Rood of groen zouden de quilt naar mijn mening te zeer een kerst uitstraling geven en dat is niet wat ik wil, want dan zou de quilt het grootste deel van het jaar in de kast verdwijnen, zonde toch?


Lemoyne Stars

7 reacties »

Nov
21

De Kerst stemming komt eraan

Ik weet het, het moet nog Sinterklaas worden, en dat vieren we hier ook uitgebreid, maar een beetje kerst zit er hier in huis toch ook al in de lucht. De dagen worden korter, en buiten is het nu echt kouder. Maar dan gaan de lampjes en de kaarsjes weer aan, en eten we weer zuurkool en snert, en pepernoten en taai-taai natuurlijk (je weet wel, die lekkere taai, waar de Judovereniging mee langs de deur komt). Ik vind dit altijd een gezellige tijd! Dat kerstgevoel komt ook doordat ik al een paar weken bezig ben met de voorbereidingen voor een kerstmarkt. En ook de zakjeskrans heb ik voor iemand in kerstkleuren gemaakt, die hangt als het goed is al op de schoorsteen te pronken.

Voor deze hart-hangertjes heb ik ervoor gekozen om ze in Scandinavische stijl te maken;ze zijn heel leuk voor in de kerstboom, maar ook aan een tak boven tafel bijvoorbeeld. Of aan de deurklink, of aan een kast. Of wat denk je van een fijn kerstkadootje? En omdat ze niet in traditionele kerstkleuren gemaakt zijn, denk ik dat ze ook na kerst nog een tijdje kunnen blijven hangen.

In de showcase kun je ze wat uitgebreider bewonderen. Ze kosten 3,50 per stuk.

Geen reacties »

Nov
13

Eventjes weer onder de aandacht

Deze quilt is er eentje die al een tijdje in gebruik is bij ons. Maar eigenlijk was ie nog nooit echt mooi op de foto geweest. Onterecht eigenlijk, want zelf vind ik het één van de mooiste die ik gemaakt heb. Het ontwerp is helemaal van mezelf, en er zit een bonte variatie aan stofjes in. Sommige besteld in de V.S., sommige gekocht in een klein winkeltje in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. En weer andere stofjes heb ik gekregen. Er zit zelfs een block in dat gemaakt is door een quiltvriendin uit Amerika. Misschien heb je het al gezien op de foto; alle blocks komen in allerlei kleurvarianten telkens terug, maar dit éne block zit er maar één keer in. Het is een beetje een winterse quilt, die met Kerst ook niet misstaat. Lekker groot, warm en heel zacht. Het is hier in huis ook een favoriet, die vaak gebruikt wordt.

De quilt is opgebouwd uit 5" blocks, 4-squares, 9-squares, en "friendship star" blocks. De kleuren en de verdeling van de blocks is willekeurig.

Meer foto's staan in de showcase: http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=46.Geen reacties »

Nov
7

Puppy's!

Deze week was Puppy week! Maar inmiddels zijn ze allemaal al weer onderweg naar een nieuw baasje. Eentje gaat een hele speciale reis maken, naar het buitenland, jawel! Maar die komt na zijn logeerpartijtje ook weer hier terug. Meer kan ik daar nu nog niet over zeggen, maar over een tijdje zal ik het verhaal van die éne speciale puppy hier wel vertellen.


Geen reacties »

Nov
5

Hart kado

De vraag was om een hartje te maken om iemand kado te geven. En om er een persoonlijk kado van te maken zit er een applicatie op met een naam en datum, die ik er voor de foto vanaf "gegumd" heb. Het is een gequilt, patchwork hart. De kleuren zijn aangepast aan de smaak en het interieur van de ontvangster.2 reacties »

LRB