Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
31

Een fijn 2015!!

Wat mij betreft was 2014 een heerlijk jaar, zo mag er nog wel eentje komen. Voor Dutch Patches was het een jaar met heel veel quilts, nog meer kussens, knuffels, hartjes, sterretjes en ander moois. De website werd meer dan 25.000 keer bezocht, ik heb op markten, modeshows en evenementen mogen staan om mijn quilts te laten zien, en de maart editie van de Quilt&Zo wordt voor mij ook een hele spannende. Nog even genieten van de laatste uurtjes van 2014, en dan op naar 2015!! Ik heb er zin in!

Voor mij was het voorbije jaar heerlijk, dat wens ik jullie voor 2015 ook!
2 reacties »

Dec
28

Patchwork kussens

Een paar weken voor de kerst werd me gevraagd of ik een kerst kado voor iemand kon maken; twee patchwork kussens. Voor op een stoere bruine bank, warme kleurtjes, beetje romantisch, maar ook een beetje stoer. Ik ken het interieur van degene waar ik de kussens voor zou gaan maken helemaal niet, dus ik moest afgaan op de aanwijzingen die ik kreeg van mijn opdrachtgeefster. Dat was best een uitdaging, en ik hoopte dat het eindresultaat aan de verwachtingen zou voldoen. Inmiddels zijn de kussens op de stoere bruine bank beland, en helemaal in de smaak gevallen. Ik mag er nog twee bijmaken!
Op mijn eigen bruine bank stonden ze trouwens ook heel mooi, ik heb er wat foto's van gemaakt en in de showcase gezet.

1 reactie »

Dec
19

Wieghanger

Het zijn een aantal drukke weken geweest met allerlei leuke markten en demonstraties, sinterklaas en kerstkado's om te maken, en nog een speciaal project waar ik pas volgend jaar wat meer over kan vertellen. Daardoor vordert de quilt met de Lemoyne Stars waar ik aan begonnen ben niet heel snel. Maar met de kerstvakantie in het vooruitzicht is er wellicht wat meer tijd daarvoor.
Een tijdje geleden heb ik dit patchwork hartje gemaakt als kraamkadootje. Het kan in de wieg gehangen worden, maar hangt ook leuk aan de deur van een kastje. Als de baby geboren is kan in het kleine geappliqueerde hartje met textielstift de naam en geboortedatum van de baby geschreven worden. Een leuk en persoonlijk kadootje. Uiteraard kan dit hartje in allerlei kleuren gemaakt worden.

In de showcase heb ik nog wat foto's gezet.


wieghanger


Geen reacties »

Dec
16

In de etalage!

Misschien dat sommigen het al gezien hebben, na een heel geslaagde Bourgondisch Baarlo afgelopen week, en een heel tevreden winnares die een kussen mee naar huis mocht nemen, zijn er wat van mijn spullen achtergebleven in de winkel van Ingels Damesmode. De etalage heeft een kerstsfeer gekregen, en daarvoor zijn onder andere een quilt van mij, een kussen, een hondje en wat hartjes en sterretjes gebruikt. Ik vind het er heel mooi uitzien! Natuurlijk heb ik er wat foto's van gemaakt, (ben er best wel een beetje trots op) maar misschien vinden jullie het leuk om zelf eens te gaan kijken, en loop dan ook gelijk even binnen, want de opruiming is begonnen bij Ingrid en Wil!

Als je met kerst dit jaar, of misschien volgend jaar, ook zo'n sfeer aan je kerstversiering wilt geven: er zijn nog wat sterren en harten en één hondje te koop, maar ik kan ze ook altijd op verzoek maken in jouw favoriete kleur.2 reacties »

Dec
12

Bookend Sfeervol Kerst

Na een heel gezellig, druk en sfeervol Bourgondisch Baarlo staat alweer het volgende evenement op de agenda. Komende zondag ga ik met mijn quilts en kado artikelen naar Bookend Sfeervol Kerst. Een kerstmarkt in "De Bekkerie" in de Bookend. Er zijn veel kraampjes met verschillende kerst artikelen. De jeugdharmonie komt 's middags kerstliedjes spelen en buiten branden de vuurkorven! Voor de kinderen zijn er diverse leuke activiteiten. Dus ik zou zeggen kom gezellig langs, tussen 11.00 en 16.00 uur in "De Bekkerie"!
Geen reacties »

Dec
6

Win een winters tweedkussen

Dinsdagavond tijdens Bourgondisch Baarlo verloot ik dit kussen. Het is een tweed kussen met een rendier erop. Geheel gequilt, met een knoopsluiting aan de achterkant. Kom gezellig langs bij Ingels Damesmode, en laat je naam achter in de vaas. Aan het einde van de avond trekken we een winnaar die het kussen mag komen ophalen. In de winkel bij Ingels laat ik zien hoe een quilt van overhemden gemaakt wordt. Er staat een rek vol quilts, veelal van gerecyclede stoffen om te bekijken en te voelen. Daarnaast neem ik nog wat kleine kadootjes mee, misschien vind je nog wat leuks voor onder de kerstboom?
3 reacties »

Dec
3

Bourgondisch Baarlo

Komende dinsdag, 9 december, is Bourgondisch Baarlo. Van 17:00 tot 21:00 uur kan er dan weer gezellig geshopt en geproefd worden. Kom de gezellige sfeer proeven in hartje Baarlo, en geniet van een hapje en drankje en live muziek. Ook zijn er deze avond leuke acties en aanbiedingen bij de deelnemende winkeliers. Dutch Patches zal bij Ingels Damesmode in de winkel aanwezig zijn, en een demonstratie geven van hoe een quilt gemaakt wordt. Ik neem ook wat quilts, en leuke kleine hebbedingetjes mee, voor wie nog op zoek is naar kerstkadootjes. En voor iedereen die komt kijken: laat je naam en telefoonnummer achter in de vaas, waaruit we aan het eind van de avond een winnaar trekken, die een mooi handgemaakt kussen mag komen ophalen. Dit weekend laat ik zien welk kussen je kunt winnen. Redenen genoeg dus om even gezellig binnen te komen bij Ingels Damesmode.


Geen reacties »

LRB