Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
27

Vijf memory quilts

Het is een prachtige stapel quilts geworden, met een heleboel mooie herinneringen erin verwerkt. Kleding van mam, de trouwjurk uit 1954, de petjes van pap, kinderjurkjes, een ster. Een hele uitdaging om alles erin te verwerken, maar ontzettend fijn om te doen. Ik heb met veel plezier aan deze quilts gewerkt en nu zijn ze naar hun nieuwe eigenaren toe, zodat die er nog heel erg lang van kunnen genieten.

Meer foto's van deze quilts staan in de showcase.

2 reacties »

Feb
16

Vastelaovend

Vastelaovend, oftewel carnaval. Vroeger heb ik met veel plezier meegevierd, maar tegenwoordig doen we niet echt meer mee. Deze quilt brengt herinneringen boven aan carnaval van vele jaren geleden. Mijn broertje had bedacht dat hij als "schot" verkleed wilde gaan. Nou dat is ie ook geweest, mijn moeder had hem een schotse kilt gemaakt, met een bijbehorend hoofddeksel en lange kousen. Natuurlijk is dat "pekske" maar één keer gedragen, en daarna in de koffer met "vastelaoveskleier" verdwenen. En die kilt is er pas een jaar geleden weer uitgekomen, maar dit keer om in een quilt verwerkt te worden. De warm bruine quilt was eigenlijk een beetje te bruin en een beetje saai uitgevallen. Toen ik de schotse kilt zag, wist ik precies wat mijn quilt miste! Nu geven die twee samen warmte en kleur aan onze bank.


Quilt en kilt

1 reactie »

Feb
6

Delfts Blauw

Deze quilt is er niet eentje die ik nu pas afgemaakt heb. De foto's zijn gemaakt op een heerlijke zomerdag, zonnetje, blauwe lucht, bloemen in bloei .... daar zullen we nog wel eventjes op moeten wachten. Ik heb hem "Delfts Blauw" genoemd. Het was mijn allereerste quilt gemaakt met alleen maar overhemden. Allemaal blauwe kleurtjes. Niet zelf verzameld, maar gekocht bij een klein bedrijfje dat zich had gespecialiseerd in het verzamelen en op kleur sorteren van overhemden, speciaal om in quilts te verwerken. Al zitten er wel wat "eigen" exemplaren in verwerkt. Het patroon is een "appel core". Dit is een erg lastig patroon om te maken, waar héél veel speldjes aan te pas komen. Voor de buitenste rand en de achterkant een zachte bloemetjes stof.

In de showcase zijn nog een paar foto's te zien.


[ Delfts Blauw ]

1 reactie »

LRB