Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
29

Een quilt voor Ine

Ine had al heel lang een wens;een mooie quilt voor op haar bed. We ontmoetten elkaar en ze vroeg aan mij of ik voor haar een quilt wilde maken. We spraken een keertje af om de ideeën door te nemen en stoffen te bekijken. En om een kopje thee te drinken, natuurlijk.

De volgende stap was om de mooie stofjes te gaan bekijken die we gezien hadden. Die vonden we bij Patch &Stitch in Weert. Na goed geadviseerd en geholpen te zijn door Wendy, was een lekkere lunch wel op zijn plaats. Het resultaat, een gezellige ochtend en een tas vol prachtige stoffen.

De komende weken zal ik zo af en toe wat vertellen over de vorderingen van de quilt voor Ine. Vandaag begin ik met een foto van de stoffen die we uitgekozen hebben, "tour des fleurs" van Henri Glass &Co. Prachtige vergrijsde/zachte kleuren met rozen en Paisley. Ik vind ze prachtig!1 reactie »

Apr
25

Kadootje voor Cato

Een lief klein kussentje in de vorm van een hartje. Het uiltje stond ook op het geboortekaartje, en ik heb geprobeerd om dezelfde kleuren en motiefjes te gebruiken. Een gezellig kraamkadootje om te geven. Dit was ook weer nieuw voor mij, en leuk om eens te proberen.

4 reacties »

Apr
18

Mooi paasweekend voor de boeg

Het lijkt er op dat het heel aardig weer wordt dit paasweekend, en iedereen trekt er lekker op uit. Er wordt veel gevolleybald (met blacklight) en er wordt een boel muziek gemaakt (tijdens de kastelendag). Weinig tijd om, op een paasontbijtje na, met zijn allen te tafelen de komende dagen. Daarom heb ik alvast een pasta salade klaar staan. Lekker en gemakkelijk.

Wat zit er allemaal in? Pasta, lente-ui, cherrytomaatjes, gebakken spekjes, mozarella, geroosterde pijnboompitjes en een italiaanse dressing. Husselen en klaar. Nog een stokbroodje erbij en genieten maar. En als het weer een beetje meezit, gaan we lekker buiten eten.

Geniet van de paasdagen!2 reacties »

Apr
11

Het hert herinnert aan een jager

Slechts 6 overhemden en een jeans, daar kan ik al een quilt van maken. De lichtste quilt op de foto's is daar een mooi voorbeeld van. In het donkerdere exemplaar zijn 9 overhemden en een broek verwerkt. Leuk detail: er zijn delen van borstzakjes en knopenlijst zichtbaar, zodat nog te zien is waar de quilt van gemaakt is. Vaak kan aan de achterkant een applicatie gemaakt worden, in dit geval is er gekozen voor een hert.

Inmiddels zijn ook deze quilts verhuisd naar hun nieuwe eigenaren, die er nog heel lang van kunnen genieten.

In de showcase staan nog meer foto's. Daar kun je ook de achterkant met het hert van jeansstof bekijken en wat close-up foto's.
1 reactie »

Apr
3

Ketchup

74 jaar jong werd hij, afgelopen week. En welk kado zou hij willen? Een eigen kussen, mét het logo van zijn automatiseringsbedrijf. Nou vond ik dat het logo misschien niet erg sfeerverhogend zou werken op de bank, dus daarom heb ik er een creatieve draai aan gegeven. Voor het originele logo:http://www.ketchup-baarlo.nl/. Daar kun je ook vinden waarom het bedrijf "Ketchup" heet. En voor meer foto's kun je in de showcase kijken.2 reacties »

Apr
1

Gezellig kadootje met de post

Het was al een hele fijne dag, vandaag. Mooi zonnig weer, verjaardagsfeestje, koffie met een stukje lekkere vlaai daarbij, en dan kom je thuis en dan ligt er een dikke enveloppe op de deurmat. Een heel gezellig kadootje via de post. Helemaal uit Hoogeveen. Een lief kaartje mét daarbij een stapeltje geruite stofjes. Dankjewel Klasien, dat gaat heel zeker van pas komen!


geruite lapjes

2 reacties »

LRB