Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
30

Ine's quilt is af!

Dit is de laatste keer dat ik wat vertel over deze quilt. De "quilt voor Ine" is helemaal klaar en ik ben heel tevreden met het resultaat! Ine is er ontzettend blij mee, en ze kan er nog jaren van genieten. Het quiltwerk heb ik met twee kleuren draad gedaan, omdat dat het mooiste resultaat geeft. In de lichtblauwe vlakken heb ik een lichtgrijze draad gebruikt, en door de rode en beige vlakken loopt een beige draad. De onderdraad is van hetzelfde lichtgrijze draad, omdat de achterkantstof ook grijs is. Voor de achterkant heb ik een mooie dubbelbrede stof gebruikt, zodat er geen naden nodig zijn aan de achterkant. Deze achterkantstof hebben we ook gekocht bij Patch &Stitch in Weert.

Op Ine's verzoek, heb ik op de achterkant een label gemaakt, waar datums en namen in staan die voor haar betekenisvol zijn. Om dit label te maken heb ik restjes van de stoffen van de voorkant gebruikt. De tekst is geschreven met een textiel pen.

Met heel veel plezier heb ik aan deze quilt gewerkt. Door af en toe te overleggen en foto's van de vorderingen via de mail te sturen, is het gelukt om deze quilt helemaal te maken zoals Ine hem graag ziet.

In de showcase zal ik nog wat foto's zetten.
3 reacties »

Mei
25

LBM Jeugdorkest rockt in Limburgse openluchttheaters

Wij gaan ons het Hemelvaartweekend vast niet vervelen. Zoon met saxofoon gaat op tournee met het LBM Jeugdorkest langs vijf Limburgse openluchttheaters. Dat wordt een reeks fantastische concerten, waar we van gaan genieten! Maar misschien vinden jullie het ook wel leuk om heen te gaan? De toegang is gratis, de locaties prachtig. En als het 's avonds wat frisjes wordt, nemen we toch gewoon een quiltje mee?

Meer informatie over de tournee staat onder de foto.Het LBM Jeugdorkest, een initiatief van de Limburgse bond van Muziekgezelschappen (LBM), is na een reeks succesvolle optredens in 2013 ook dit jaar weer op diverse Limburgse podia te zien. Het publiek kan de komende tijd genieten van een reeks concertoptredens waarbij 85 talentvolle muzikanten onder leiding van Björn Bus een spetterend concert met symfonische rockmuziek ten gehore brengen. Op Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei) wordt het startschot gegeven van de concertreeks. Het LBM Jeugdorkest geeft dan om 14.30 uur een concert in het Openluchttheater in Valkenburg. Dit concert is voor het LBM Jeugdorkest tevens de aftrap voor een tour langs drie andere openluchttheaters in Limburg.

Voor de tour langs de openluchttheaters is gekozen voor een programma van symfonische rockmuziek. Het LBM Jeugdorkest wordt speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid met een combo. Op het programma staan onder andere werken van The Who en Kayak, maar ook delen uit de ‘Queen Symphony’ van Tolga Kashiff en ‘Concerto for Group and Orchestra’ van Deep Purple-toetsenist Jon Lord. Het LBM Jeugdorkest treedt na het concert in Valkenburg ook nog op in Openluchttheater Brunssum (donderdag 29 mei om 20.00 uur), in Openluchttheater Theater de Doolhof in Tegelen (vrijdag 30 mei om 20.00 uur) en in Openluchttheater De Abdijhof in Thorn (zaterdag 31 mei om 20.00 uur). Zondag 1 juni om 14.30 uur geeft het orkest nog een extra (openlucht) concert in het Ursulinenpark in Eijsden. Al deze concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op http://www.hklimburg.nl/organisaties/limburgse-bond-van-muziekgezelschappen/projecten/lbm-jeugdorkest.html.
Geen reacties »

Mei
22

Ine's quilt - deel 4

Deze quilt is bijna klaar, maar ik heb voor jullie nog een paar foto's van "werk in uitvoering". Dan is ze even niet op haar mooist, en daarom vergelijk ik de fase van het doorquilten wel eens met bij de kapper zitten, je moet er even doorheen voor het beste resultaat! Krulspelden, verfmutsjes, maar dan in dit geval veiligheidsspelden en schilderstape. Begrijp je de vergelijking? De foto's verduidelijken denk ik wat ik bedoel.

Als laatste zet ik met de hand de afwerkbies eraan. Met de hand, omdat dat nu eenmaal het mooiste resultaat geeft. In totaal 7,25 meter afwerkbies! Dat is best nog een klus, maar ik doe het graag, lekker op de bank bij de t.v., potje thee erbij, dan is het een heel ontspannend werkje.

Binnenkort laat ik het eindresultaat zien!


met veiligheidsspelden


rechte lijnen maken


7,25 meter afwerkbies


handwerk

3 reacties »

Mei
16

Ine's quilt - deel 3

De bovenkant is klaar, en daar hangt ie, lekker te wapperen buiten. Nog geen quilt natuurlijk, er moet nog tussenstof en een achterkant aan, en daarna het geheel nog helemaal doorquilten. Maar het is zulk prachtig weer vandaag, ik kon de verleiding niet weerstaan om hem even lekker buiten te hangen. Het wordt een grote quilt voor een éénpersoonsbed, 150x210 cm;dat past nog nét onder ons afdak.

Het wordt prachtig weer de komende tijd, terrasje, barbecuetje, geniet van het weekend!
Tour des fleurs

2 reacties »

Mei
9

Een quilt voor Ine - deel 2

De quilt van Ine, stap 2: stoffen snijden, eerst in repen, dan de repen aan elkaar naaien, daarna de repen weer in blokken snijden, en die dan weer in vierkanten aan elkaar naaien, zodat er twee rode en twee crème kleurige blokjes in een vierkant blok van 5" zitten. Ook de lichtblauwe blokken zijn 5".

Al die blokken van 5" leg ik dan uit, zodat er een mooi patroon ontstaat. 176 blokken in totaal! Op de 3e foto kun je in het boek zien hoe het er ongeveer zal gaan uitzien. Ongeveer, want de kleuren en stoffen zijn net iets anders, en we hebben ook voor een iets ander patroon gekozen.

De volgende keer laat ik zien hoe de bovenkant van de quilt er uit ziet, als ik alle blokken aan elkaar genaaid heb.


kleine blokjes snijden


5" blokken snijden


de inspiratie

2 reacties »

Mei
4

Allemaal bloemetjes

Een klein, vrolijk en bont quiltje is het geworden, dat proeflapje wat ik laatst gemaakt had. (http://dutchpatches.nl/blog.php/2014/3/proeflapje). Ik denk dat het een heel leuk quiltje is om als babyquiltje te gebruiken. Een kraamkadootje bijvoorbeeld. De maat is ca. 86x86 cm, en het is gemaakt van allemaal verschillende bloemenstofjes, met witte biezen ertussen.

Deze heb ik gemaakt omdat ik de stofjes had liggen en gewoon zin had om er iets heel vrolijks mee te maken. Het quiltje is te koop voor 50,-;leuk voor jezelf of je kindje, of misschien als heel origineel kadootje. In de showcase zet ik nog meer foto's, ook van de achterkant. Ben je geïnteresseerd? Stuur me dan een berichtje door de contactknop rechtsboven te gebruiken.1 reactie »

LRB