Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
28

Happy!!

Happy is klaar! Het is een heel vrolijke, bonte quilt geworden. Het driehoekjesdeel heb ik helemaal gemaakt van overhemden. De ruitjesstof van de border is een originele klederdrachtstof uit Spakenburg. Voor de achterkant heb ik een Hollandse streepjesstof gebruikt, met daarop een applicatie van vlaggetjes. Deze quilt is 140x96 cm vrolijkheid, en daarmee een mooie maat voor een kinderbedje. Happy is te koop en als je meer foto's wilt zien, die staan in de showcase.


Happy!!


1 reactie »

Juni
20

Vlaggetjes voor de achterkant

Deze week heb ik eindelijk de vrolijke driehoekjes weer eens uit de kast gehaald. De voorkant heeft een paar leuke bijpassende randen gekregen, en om er écht een heel vrolijke quilt van te maken, heb ik dit keer niet voor een effen achterkant gekozen, maar voor een hollands streepje. Als je momenteel bij ons door het dorp fietst, dan ontkom je er niet aan; vrolijke, oranje of rood-wit-blauwe vlaggenlijntjes (wat doen ze het goed hè, ons Oranje!). Zo kwam ik op het idee om op de achterkant van deze quilt ook een vlaggenlijn te maken. Als het toch een vrolijke boel mag worden, dan ook maar helemaal!

Ik heb ook nog aan een ander projectje gewerkt deze week, dus de vrolijke driehoekjes quilt is niet af, daarom maar een paar "werk-in-uitvoering" foto's. Maar het eindresultaat houden jullie nog te goed, uiteraard.

1 reactie »

Juni
14

African Jeans Heroes

Ondanks de hectiek, die altijd langskomt in deze tijd van het jaar, is het gelukt om nog een serie kussens af te maken. Na de serie Jeans Forest Heroes van vorig jaar, heb ik nu de African Jeans Heroes gemaakt; de grote helden van de Afrikaanse savanne. De applicaties zijn van jeansstof gemaakt, de ondergrond is een lichte, grijs-blauwe stof. De donkerblauwe lijnen zijn met de hand gequilt. Het zijn lekker grote kussens van ca. 48x48 cm.

Is je bank of stoel aan nieuwe kussens toe? Deze zijn te koop! En wil je meer foto's zien? Die staan in de showcase!


African Jeans Heroes


Neushoorn

1 reactie »

Juni
6

10.000!!

Op 1 januari van dit jaar stond de teller op 0, vandaag is de Dutchpatches website voor de 10.000ste keer bekeken! Zo leuk, dat jullie mijn quilt-avonturen volgen, bedankt daarvoor!

Op dit moment ben ik met een aantal nieuwe dingen bezig, een serie kussens, en een quilt, maar er is nog niks af, dus geen quiltfoto's deze keer. Maar wel van de appel-kwarktaart, die ik ter ere van 10.000 bezoek(st)ers heb gebakken.

Het belooft een heel mooi Pinksterweekend te worden, dus laten we er met zijn allen van gaan genieten!


10.001x!


appel-kwarktaart

5 reacties »

LRB