Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
25

Overhemd wordt kussen

Een mooi overhemd kan best nog een tweede leven krijgen. Ik vond deze stof heel mooi, en wist toevallig wel iemand die een nieuwe kussenhoes kon gebruiken. De gekleurde bies op de achterkant was de knopenlijst van het overhemd, en ook de knoopjes heb ik (ondersteboven) hergebruikt. Het hele kussen is doorgequilt. Eigenlijk kan ik nu niet zo goed kiezen, vind ik de voorkant het mooist of de achterkant?
meer foto's in de showcase!

2 reacties »

Juli
17

De knuffelhoek

De afgelopen weken heb ik op verzoek een aantal knuffels gemaakt, de meesten bedoeld als kraamkadootjes. De patroontjes heb ik van http://www.funkyfriendsfactory.com/, dat zijn ontzettend leuke knuffelpatroontjes, niet heel gemakkelijk en best wel veel werk, maar dan heb je ook een knuffelbeest dat goed in mekaar zit. Het zijn goed gemaakte, perfect passende patronen. De stofkeuze bepaalt ook voor een groot deel de uitstraling. Ik heb de meeste knuffels dubbel gemaakt, maar met andere stof.

Omdat ik ze dubbel heb gemaakt zijn er een aantal nog te koop. En ze kunnen natuurlijk ook op verzoek gemaakt worden, met stof naar keuze.

Hier zijn ze dan Bunny, Puppy Dog, en Sock Monkey. En natuurlijk heb ik nog meer foto's en de prijzen in de showcase gezet, onder andere van de puppy in een andere stofkleur.


Puppy Dog


Sock Monkey


Bunny


7 reacties »

Juli
11

Japie? Japie!

Een tijdje geleden kreeg ik de volgende vraag: "zou je voor mij een "Japie" willen maken van wat restjes stof?" Nou daar moest ik wel even over nadenken. Iets willen maken, dat is geen probleem, maar wat is een "Japie"? Ik heb hier en daar wat gevraagd, en rondgespeurd op het internet, en toen werd het duidelijk. Een Japie is een klein steunkussentje van ongeveer 30x40 cm, dat gebruikt wordt in de zorgsector, om bijvoorbeeld pijnlijke ledematen te ondersteunen. Weer wat nieuws geleerd, want daar had ik nog nooit van gehoord. Er waren nog maar heel weinig restjes over, maar voor een Japie was het net genoeg.

En nu doet Japie inmiddels met veel succes dagelijks datgene waar ie voor bedoeld is.


Japie

7 reacties »

Juli
7

Het was mooi in de Bookend

Het was een hele gezellige markt in de Bookend, en er was allerlei zelfgemaakt prachtigs te bewonderen. Van lekkere jam tot houten wanddecoratie, en van keramiek tot vilt creaties. Sieraden, kaarten, schilderijen, borduurwerk en natuurlijk quilts. Extraatje was dat de weergoden ons goed gezind waren, en dat het tot 15.00 uur helemaal droog bleef. Door de mensen van De Bekkerie werden we op koffie en thee getracteerd.

Zoals altijd weer zijn mensen verrast om te zien wat je met overhemden en spijkerbroeken kunt maken. Deze vissen had ik ook mee. Stoere jeans vissen, leuk om bijvoorbeeld onder de veranda te hangen, maar ze doen het ook goed in een kinderkamer volgens mij. Ze zitten per twee aan een touw. En ik heb er nog een paar over. In de showcase kun je ze nog wat beter bekijken.


een school vissenGeen reacties »

Juli
4

En we noemen em.....

Deze lieverd gaat zondag ook mee naar de Boekend, naar "Bookend lekker creatief". Voor mij vanavond geen voetbal kijken, ik heb deze "sock monkey" afgemaakt. Zo'n aapje heeft natuurlijk wel een naam nodig. Wie heeft een origineel idee?


sock monkey5 reacties »

LRB