Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
29

Peace!

Jarenlang hadden wij een fel oranje stoeltje in de woonkamer staan. Erg opvallend, maar ik was er ook wel aan gehecht. Het was een lekker stoeltje om in te zitten, maar na al die jaren zitplezier, begon ie toch tekenen van ouderdom te vertonen. We besloten dat het tijd werd om stoeltje te vervangen, en na een lange zoektocht kwam er een nieuwe, deze keer blauwe, zetel voor in de plaats. Omdat het nog steeds heel lekker zitten was in oranje stoeltje, wilden we hem niet zomaar wegdoen, maar boden we hem aan, voor een ieder die hem maar zou willen hebben. Ik denk dat ie zijn kleur niet mee had, want niemand wou hem hebben. Gelukkig maar, achteraf, want toen kreeg ik het idee om "oranje stoeltje" een tweede leven in onze huiskamer te gunnen. Een nieuwe bekleding, dit keer in stijlvol grijs, maakte hem weer als nieuw. Nu mag ie nog heel veel jaren blijven!

Op de foto's zie je "oranje stoeltje" voor en na de metamorfose. En, maar jullie verwachten niet anders van mij denk ik, er moest natuurlijk een nieuw bijpassend kussen in. Dat is "Peace!" geworden. Een overhemd gecombineerd met een donkerpaarse linnen stof. Meer foto's van "Peace!" vind je in de showcase, via deze link:http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=39.oranje stoeltje "voor"


oranje stoeltje "na"


4 reacties »

Aug
21

Kikkerconferentie

Deze kikkers gaan ook mee naar de hobbymarkt van aanstaande zaterdag. Van 11.00 tot 16.00 zijn ze te zien en te koop bij onze kraam. En.... er zijn nog meer leden van de kikkerfamilie te bewonderen! Het belooft gezellig te worden op de Markt in het centrum van Panningen, met meer dan 40 kramen, een springkussen, schminck voor de kids en wat eetkraampjes. Ik heb er zin in!
kikkerconferentie

4 reacties »

Aug
20

Hobbymarkt Panningen

Zaterdag 23 augustus is er een hobbymarkt in Panningen. Een gezellige markt door en voor hobbyisten met demonstraties en diverse workshops. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je komen kijken in het centrum van Panningen. Ik zal ook van de partij zijn. In de manden om mee te nemen liggen al een paar mooie quilts klaar, maar ook wat kussens, en knuffeldieren.


Deze komt ook gezellig met me mee!

1 reactie »

Aug
14

Herkenning?

Deze quilt heb ik gemaakt van een stapel overhemden die ik gekregen had. Verrassend hoe ze allemaal zo goed bij elkaar passen, daar moest ik wat mee doen, vond ik. Er is ook een jeans in verwerkt, dat maakt het geheel wat spannender. Ik had niet verteld dat ik ze allemaal in één quilt zou gebruiken, dus ben benieuwd of iemand wat herkent!

Natuurlijk mag de overhemdenleverancier dit exemplaar gebruiken als ie wil. In de showcase staan nog wat extra foto's. Klik op de link om te kijken. http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=384 reacties »

Aug
9

Op stap in Staphorst

We gingen een dagje op stap, met een heel gezellig doel, buurtjes van lang geleden bezoeken in Meppel. En dan kom je natuurlijk voorbij Rouveen en Staphorst. Je weet wel, daar waar veel vrouwen nog klederdracht dragen. Die hebben we natuurlijk ook gezien. En de prachtige boerderijtjes, met de blauwe vensterbanken en de groene luiken. Maar wat heb je daar nog meer? Juist ja, waar klederdracht gemaakt wordt, wordt ook stof verkocht natuurlijk! Ik kon er niet aan voorbij, twee kleine, overvolle, leuke winkeltjes. De echte traditionele klederdrachtstof heb ik daar kunnen bewonderen. Maar voor het quiltwerk zijn de meeste wat minder geschikt. Wel heb ik er hele leuke traditionele stofjes, veel ruitjes en streepjes gevonden. Én, een meter rode boerenzakdoekenstof. Wat daarvan gemaakt gaat worden, weet ik nog niet precies, maar ze komen zeker van pas!


Staphorster dames


boerderij in Staphorst


de aanwinsten!

3 reacties »

Aug
1

Er is er één jarig, Hoera!

Tussen de voorbereidingen voor het verjaardagsfeestje van zoon nummer 3 door, toch nog even een leuk berichtje. 15 wordt ie vandaag, en zoals bijna elk jaar op 1 augustus is het weer prachtig zonnig. Dus het feestje is buiten, met BBQ, muziek en spelletjes, chips, snoep en frisdrank. Nu nog heel even stilte voor de storm.

Dit plaatje vond ik zo leuk, omdat ik me nog heel goed kan herinneren dat we tentjes bouwden van dekens in de tuin, en daar dan de hele middag is speelden. De poppen en beren mee, boekjes mee, een picknick erbij. En precies zo was het bij mijn kinderen, al namen die de lego-autootjes en de knuffels mee. En dan ook willen slapen in de tent, slaapzak en zaklamp mee, pyama aan, tot het stil en donker werd..... en er steeds meer geluiden waren die er anders nooit waren, en muggen en spinnetjes..... om dan tegen tienen toch maar weer lekker in het eigen bedje te kruipen.

Fijn weekend allemaal!1 reactie »

LRB