Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
26

Baolder

Wat was het een gezellige avond, afgelopen woensdag, de modeshow van Ingels damesmode. Helemaal leuk dat ik daar ook met een kraam kon staan met mijn spulletjes en memory quilts. Het was druk, en iedereen heeft genoten van een feestelijke avond, waarbij op het eind in de tombola ook nog heel fijne prijzen te winnen waren.

Een paar "actie foto's" van mijn kraampje, en van het kussen dat na de tombola naar een nieuwe eigenaar verhuisde. Volgens mij is het heel goed terechtgekomen!

En zie je op de tweede foto, onderin nog de bean-bag blokjes met "Baolder" erop? Die zijn nu ook te zien in de showcase. Baolder is natuurlijk maar een voorbeeld, hier zou ook de naam van een pasgeboren baby kunnen staan, of van de vakantieplaats waar je goede herinneringen aan hebt. "Baolder" is ook nog te koop.


Night Heroes!

1 reactie »

Sept
21

Modeshow Ingels damesmode

Ik heb de modeshow al eerder onder de aandacht gebracht, maar hier komt ie nog een keer. Ook Dutch Patches is aanwezig, en nog een heleboel andere leuke kraampjes. Zie ik jullie a.s. woensdag?

1 reactie »

Sept
18

Quilt op expeditie

Wat was het van de week nog mooi weer hè! Heerlijk, echt nog even zomer. De "Half Square Triangle" quilt is af, en ik dacht, laat ik eens een ander plekje zoeken voor wat foto's. Vaak maak ik foto's in onze achtertuin, maar wat anders is ook wel eens leuk. Dus, quilt en camera in de fietstas, en lekker naar buiten. Een tochtje rondom Baarlo levert al talloze mooie plekjes op om foto's te maken. En het zonnetje erbij doet de rest. Iemand die de plaatsen herkent, waar ik de foto's genomen heb? Omdat het een heel landelijke quilt is geworden, past ie goed in de omgeving.

En wie deze quilt ook van dichtbij zou willen zien, en vooral voelen; natuurlijk gaat ie aanstaande woensdag mee naar de Modeshow avond van Ingels Damesmode. 19.00 uur in zaal Unitas in Baarlo.

Meer foto's? In de showcase, hier dus. http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=41


Landelijke Driehoeken

3 reacties »

Sept
12

Night Heroes!

Ze vallen al een paar dagen uit onze boom, de blaadjes. Erg vroeg dit jaar. Maar als dat gepaard gaat met het prachtige weer wat we vandaag hebben, vind ik dat helemaal niet erg. Ik hou van de herfst, ja, zelfs van regenachtige, winderige dagen! Maar zulke zonnige dagen als vandaag zijn natuurlijk echt een kadootje. De veranderingen in de natuur brengen mij ook weer nieuwe ideetjes om te maken. Zoals deze kussens, met herfstachtige, beetje spooky afbeeldingen. Deze kussens heb ik de "Night Heroes" genoemd. Ze staan heel leuk tussen onze tuindecoraties, maar ook in huis op de bank geven ze een gezellige najaarssfeer. De "Night Heroes" zijn te koop, en er staan wat extra foto's in de showcase. http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=40

Dan heb ik nóg een leuk nieuwtje! Woensdagavond, 24 september organiseert Ingels Damesmode ter ere van haar 5 jarig bestaan een modeshow in zaal Unitas in Baarlo. Het wordt een leuke avond, met modeshows, zangduo "Het en Ich", en er staan in de zaal diverse kraampjes opgesteld van Baarlose winkeliers en bedrijfjes, en "Dutch Patches" staat er ook bij! Er wordt een tombola gehouden, dus er zijn ook nog leuke prijzen te winnen (waaronder een kussen van "Dutch Patches"). Er is van alles te zien, proeven en te beleven! Ik zou zeggen, kom langs en geniet van deze leuke avond, het begint om 19.00 uur!


Night Heroes!3 reacties »

Sept
5

Half Square Triangle

Deze week geen foto's van een projekt dat af is, maar een foto van een paar blokjes van een quilt in wording. Al een paar jaar maak ik deel uit van een Amerikaans Quiltforum. Erg leuk en heel leerzaam. Binnen het forum worden ook vaak groepen opgericht, met als doel allemaal binnen een afgesproken tijd een zelfde soort projekt te maken. Dat kan zijn een speldenkussen, of een babyquilt, of een quilt in van tevoren vastgestelde kleurcombinaties. Ik heb al een aantal keren met zo'n groep meegedaan. Vaak worden die werkjes dan ook aan mekaar toegestuurd, en gaan de quiltjes en speldenkussens de hele wereld over.

Nu was er weer een nieuwe groep opgericht die helemaal in mijn straatje past; de groep is "Second hand Rose" genoemd. De bedoeling is dat iedere deelnemer een quilt maakt van zoveel mogelijk gebruikte, en gratis verkregen stoffen. Alleen nieuwe tussenstof en nieuw naaigaren zijn toegestaan. Nu had ik al een hele stapel overhemden verzameld, toen ik ook nog een grote zak met overhemden kreeg van een collega (Dankjewel, Kitty!). En toen ik zo'n diversiteit aan stofjes had, wist ik meteen wat ik wou gaan maken. Het patroon voor deze quilt heet de "Half Square Triangle", en stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Er zijn heel veel verschillende stofjes voor nodig, maar dié had ik nu!

Het wordt ook best een grote quilt, bestemd voor een extra lang éénpersoonsbed. En de quilt krijgt een hele landelijke uitstraling. Op de foto kun je een klein beetje zien wat de bedoeling is, maar natuurlijk is ie nog lang niet af, al ben ik wel al iets verder dan de foto laat zien. Over een tijdje laat ik het eindresultaat zien!


HST

2 reacties »

LRB