Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
21

Fijne feestdagen!!

Ik wens jullie hele fijne kerstdagen, gevuld met gezelligheid, kaarsjes, lekker eten, heel veel kerstfilms en concerten, goede gesprekken, mooie momenten en nieuwe herinneringen.
Liefs, Lenie


Geen reacties »

Dec
17

Heel veel sterren

Jullie hebben nog een foto tegoed, van de sterren quilt voor kerst, weet je nog? Die is nog niet af hoor, maar de bovenkant zit wel al in elkaar. En ook de borders zitten er aan. Maar voor nu is ie weer eventjes opgeborgen, want er zijn even een paar andere quilts die voor gaan. Op dit moment werk ik aan een herinneringsdeken en -kussen, en een babyquiltje. O ja, en dan waren er ook nog een stel puppy's met sterren.


DEEL, LIKE EN WIN: In oktober had ik al een gezellig stel Rendieren gemaakt, die mee konden naar de kerstmarkt. Er is er nu nog eentje over, die zit momenteel hier onder de kerstboom. Maar omdat het ook leuk is om uit te delen, het is tenslotte bijna kerstmis, én omdat deze website dit jaar al 25.000 keer bezocht is, ga ik dit laatste Rendier verloten. Dus kijk gauw op mijn Facebookpagina, Dutch Patches, like de pagina en deel het bericht. Dan maak je ook nog kans. Zondagavond wordt ie verloot, zodat het nog gaat lukken om hem vóór de kerst op zijn bestemming te hebben.


Guitig Rendier, te winnen op Facebook Dutch Patches

1 reactie »

Dec
11

Bookend Sfeervol Kerst

Aanstaande zondag 13 december is voor de 3e keer alweer de creatieve kerstmarkt in De Bekkerie in de Boekend. De markt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn allerlei kraampjes waar je originele, handgemaakte kerstkadootjes kunt kopen. Er is live muziek, er worden warme wafels gebakken, en er is allerlei ander lekkers. Voor 5 euro kun je deelnemen aan een Winterse Wandeling met soep. Het beloofd een mooie zonnige dag te worden, een goede dag dus om te komen genieten in de Boekend! Ik ben er ook, met quilts, kerstversieringen, en deze Guitige Rendieren. Tot zondag in de Bekkerie!

Meer foto's van de Rendieren vind je hier http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=81.Geen reacties »

Dec
3

Over Quilters

Ik kom ze regelmatig tegen, en buiten het quilten dat ons verbindt, is er eigenlijk altijd nog een klik. We begrijpen elkaar. Het zijn allemaal gezellige en hartelijke mensen, die quilters. Dat merk je aan allerlei kleine dingen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat bij bijna elke stofjes bestelling, of die nu uit Nederland of uit een ander werelddeel vandaan komt, een klein kadootje zit. Deze week was het weer twee keer raak. Voor de sterrenquilt die nu in de maak is, had ik wat van de lichtgrijze stof tekort, dus bestelde ik wat extra bij Quiltstudio Patch &Stitch in Weert. En met de stof kwam een fijn pakje applique naaldjes mee. Bij Atelier Bep in Hall bestelde ik een mooie stof voor de buitenste border (de kleur verklap ik nog niet), en daar zat een prachtige kerstkaart met envelop bij. En als ik stofjes ontvang die ik besteld heb bij De Gelrebloem in Eindhoven, dan komt bij opening van het pakketje al meteen de heerlijke geur van de bijgevoegde zeepjes me tegemoet. Zo wordt elke bestelling een beetje een feestje. Het zijn fijne mensen, die quilters, en ik ben er best een beetje trots op om er ook deel van uit te maken.

O ja, en nog even een foto van een paar sterrenblokken..... Fijne Sinterklaas allemaal!
blokken voor de sterren quilt
1 reactie »

LRB