Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
27

Werk in uitvoering

Al een paar weken heb ik hier geen nieuw quiltwerk laten zien. Niet omdat ik het te druk heb met beroemd worden, haha, maar omdat ik met een arbeidsintensief quiltwerkje bezig ben. Weten jullie nog, de "Lemoyne Stars"? Dat begint een hele mooie quilt te worden, langzaamaan, ster voor ster ben ik aan het quilten met de "Stitch-in-the-ditch" techniek. Dit betekent niks anders dan dat je ín de al bestaande naden quilt. Dit is een heel precies en lastig werkje. Door alle lijnen van de sterren en de biezen te volgen, zie je aan de achterkant hetzelfde patroon mooi terugkomen. En aan de voorkant springen de sterren extra naar voren, zonder dat er veel afleidende quiltnaden doorheen lopen. Voor de buitenste blauwe rand moet ik nog bedenken hoe die gequilt gaat worden.

Als ze helemaal klaar is, zal ik foto's van de voor- en de achterkant laten zien. Voor nu een paar "werk in uitvoering" foto's.


2 reacties »

Feb
24

Nu in de winkels!

Vandaag ben ik natuurlijk naar de tijdschriftenwinkel geweest, en daar staat ie dan, met mijn quilt en kussen op de voorkant: de "Quilt &Zo". Ik kon het niet laten om er een foto van te maken. Er staat een interview in, en foto's van mijn quilts. Maar ook een patroon van één van mijn kussens. Zo leuk, dat er nu mensen zijn die het Puppy kussen zullen gaan maken. Op het patroonblad staat ook een sjabloon van een puppy, ongeveer dezelfde als die ik voor het kussen op de voorkant van het tijdschrift heb gebruikt, maar dan staand in plaats van zittend. Ze zijn allebei heel erg leuk. Wil je het zittende hondje maken, neem dan contact op met mij via het contactformulier.


In het rek!


4 reacties »

Feb
21

De slang

Al weer een paar jaar geleden maakte ik deze quilt voor één van mijn eigen jongens, het moest een beetje stoer worden, en kleurrijk. Samen zochten we de stoffen en het patroon uit. Zien jullie de slang er overheen kronkelen? Het patroon is niet moeilijk, en het effect groot. Wel even goed opletten, en de blokken niet omdraaien, want dan loopt de slang niet door. Als ik de quilt nu nog een keer zou maken, zou ik een aantal dingen hoogstwaarschijnlijk anders aanpakken, wat niet betekent dat ik het niet nog steeds een mooie, kleurige quilt vindt. Het patroon is niet van mij, het was een gratis patroon van Moda. Ik heb er nog ergens een PDF van, dus als je deze quilt ook zou willen maken, geef me maar een seintje, dan kan ik het patroon doormailen.

In de showcase heb ik nog een paar foto's gezet.


De Slang

Geen reacties »

Feb
12

Quilt & Zo

Enkele maanden geleden kwam ik in contact met Tineke Lelieveld, hoofdredactrice van het tijdschrift "Quilt &Zo". Ze vroeg mij of ik het leuk zou vinden om met een interview over mijn herinneringsquilts in het tijdschrift te komen. Natuurlijk vind ik dat leuk! Er waren interview vragen, en er werden foto's over en weer gestuurd, er werd een patroon geschreven en ruimschoots voor kerstmis had ik alles wat nodig was ingeleverd en kon het wachten beginnen. En vandaag viel het tijdschrift dan eindelijk op de mat. Het is prachtig geworden, met heel veel foto's. Én er staat ook nog een patroon in van een kussen dat ik ontworpen heb: het puppy silhouette kussen. In totaal 6 pagina's over Dutch Patches en over mij.

Trots laat ik jullie de voorkant van het tijdschrift hier zien. En ja, misschien hadden sommige van jullie de quilt of het kussen al herkend, ook op de voorpagina staat een foto van mijn werk! Dat laatste was voor mij een echte verrassing. Ik vind het heel leuk dat ik dit heb mogen doen, en ik ben erg blij met het resultaat.

Heel binnenkort is "Quilt &Zo" nummer 32 in de tijdschriftenwinkels verkrijgbaar. En mocht je hem willen bestellen? Dat kan via deze link:http://www.partnermedienstore.de/quilt-zo-2604.html.

5 reacties »

Feb
6

Hoe leuk is dit?

Dachten we toch allemaal dat naaien, en zeker quilten en appliqueren een beetje vrouwenzaken waren, toch? Ik had zo hier en daar op een forum of een filmpje wel eens een quiltende man gezien, maar dan toch wel bij grote uitzondering. Daar gaat nu vast verandering in komen, want in de V.S. is Rob Appell het youtube videokanaal "Men Sewing" gestart. Geweldig leuk!! Een stoere vent (niet onaardig om te zien ook nog), met een hele stoere manier van quilten. Ook zijn uitleg is toch wel een tikje anders dan ik meestal tegenkom in video's waar quilttechnieken en patronen worden uitgelegd. Met passie vertelt Rob over zijn "shiny sewing and cutting tools", en lapt hij eeuwenoude quiltregeltjes aan zijn stoere cowboy boots. Hij noemt zijn manier van quilten "Caveman style", hahaha! Ik ben al fan, en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, daarom laat ik één van zijn youtube filmpjes zien. Veel plezier en fijn weekend!

2 reacties »

LRB