Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
27

Lief hartje

Afgelopen week heb ik een klein patchwork hartje gemaakt dat gequilt is langs de naden. Het is een klein hangertje zoals ik er al vaker, in verschillende afmetingen heb gemaakt. Deze was bedoeld om iemand een hart onder de riem te steken. Maar het is ook een leuke hanger voor aan een deurknop, of voor in een wieg.

En ook de zakjeskransen blijven maar langskomen, in allerlei mooie kleurcombinaties. Hoe vind je deze?2 reacties »

Mrt
26

Storing!!
Vanochtend kwam ik er achter dat het contactformulier van Dutchpatches.nl niet meer werkte. Dit is inmiddels al hersteld, maar we kunnen niet nagaan hoe lang ik niet bereikbaar ben geweest via het contactformulier. Hiervoor mijn excuses, en het verzoek om het nog eens te proberen als je recentelijk contact hebt gezocht via de website, en geen reactie gehad hebt.Geen reacties »

Mrt
16

Waar je woont, waar je graag bent

Omdat je soms op de éne plek bent, en soms op de andere, een kussen met twee plaatsnaambordjes. Gestoffeerde knoopjes maken het helemaal af.

Zo'n bordje staat niet alleen leuk op een kussen, maar kan bijvoorbeeld ook op een tas. En misschien wil je je plaatsnaam in dialect op een overall? Voor meer ideeën met deze plaatsnaambordjes en meer foto's kijk je in de showcase.
3 reacties »

Mrt
13

Lemoyne Stars of Mozaïek Sterren

In november vorig jaar kwamen ze op dit blog voor het eerst langs, de "Lemoyne Stars". Ik begon met het maken van sterren uit mijn stofvoorraad. Langzamerhand werden het er 15, die ik tot een quilt wilde verwerken. Ik voegde randen en hoekjes toe in bruin en zeeblauw, en zo werden de heel verschillende sterren een mooi geheel. Daarna begon het doorquilten, "stitch-in-the-ditch", zodat de quiltnaden aan de voorkant nagenoeg niet te zien zijn, maar aan de achterkant een heel mooi sterrenpatroon vormen. De sterren en de kleine figuurtjes tussen de sterren komen op deze manier extra mooi naar voren.

Na er maanden aan gewerkt te hebben, was ik toch wel een beetje gehecht geraakt aan deze quilt, waarvan de kleuren "mijn kleuren" zijn, en waarvan iedere centimeter wel een aantal keren door mijn handen is gegaan. Maar in de loop van het maakproces was er iemand bijzonder gecharmeerd geraakt van deze "Mozaïek Sterren" zoals zij ze noemt. Het bracht jeugdherinneringen aan een mozaïek puzzel mee, waarin dezelfde sterren zaten. Nu is "Lemoyne Stars" af en gisteren verhuisd naar een bank in een ander huis, waar ze nog heel veel jaren kan stralen, en waar ik haar ook nog af en toe kan zien. Het was een heerlijke quilt om aan te werken, en het is fijn om te weten dat ze gekoesterd wordt.

In de showcase, kun je nog een heleboel foto's vinden, ook van de achterkant. Even gaan kijken dus!
3 reacties »

Mrt
6

Americana quilt

Patriottisme, vaderlandsliefde, is in Amerika nauw verbonden aan de Amerikaanse vlag. Je ziet dit ook vaak terug in quilts, die in de rood-wit-blauw kleuren worden gemaakt, van stofjes met sterren en strepen. Ook in de patronen zie je vaak sterren terug. Eén van mijn zoons wilde een aantal jaren geleden graag zo'n "Americana" quilt, zoals ze genoemd worden, maar dan liefst eentje die er een beetje uit zou zien alsof ie van een oude verweerde vlag zou zijn gemaakt. Niet de gemakkelijkste vraag dus, zeker niet voor een beginnende quiltster.

Dit is wat ik ervan gemaakt heb destijds. Het was één van mijn eerste quilts, de eerste keer dat ik sterren maakte, en nu zou ik het heel anders aanpakken... misschien wordt het tijd voor nog eens een "Americana" quilt.


Americana quilt


3 reacties »

LRB