Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
30

De vitrine in de bieb

Misschien zijn jullie er al geweest, in de bieb op de mooie nieuwe locatie, "De Engelbewaarder". Ik was er vandaag ook weer, om wat boeken en tijdschriften te ruilen, maar natuurlijk ook om nog even de vitrine met mijn quilts en kussens te bewonderen. En ik kon het niet laten om er een paar foto's van te maken! Het staat eigenlijk hartstikke leuk, zo tussen de rijen met boeken.

En als je al in de bieb geweest bent, dan heb je dit "bont-en-blauw" hondje vast ook zien staan. Dit schatje en ook de andere knuffels in de vitrine zijn te koop voor 20 euro per stuk, maar ze blijven wel nog een paar weekjes staan. De kussens en de krans kosten 35 euro per stuk. Interesse? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier."bont-en-blauw"


in de bieb

2 reacties »

Apr
23

Baby quiltje

Is het geen dotje van een dekentje geworden, dit babyquiltje waar ik de afgelopen weken aan gewerkt heb? De oma van het baby'tje dat binnenkort geboren wordt heeft samen met mij de stofjes en het patroon uitgekozen. We hebben de stofjes besteld bij Quiltstudio Patch&Stitch in Weert. Patch&Stitch is een leuk winkeltje met een heel mooi quiltstoffen assortiment. Maar ook voor fournituren en quiltmaterialen kun je er goed terecht. En sinds kort is het ook een webwinkel. Ik koop er graag! Het patroon van dit quiltje had ik al eens gemaakt in felle kleurtjes. Nu mochten het roze en crème kleurtjes geworden, met allemaal geappliqueerde hartjes. Een heel lief quiltje.

In de showcase staan nog een paar foto's. http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=61

En als je het leuk vindt om het eerdere, bont gekleurde quiltje nog eens terug te zien, die vind je hier. http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=5

7 reacties »

Apr
17

De Engelbewaarder

Morgen wordt het nieuwe multifunctionele centrum "De Engelbewaarder" geopend in Baarlo. De Engelbewaarder, vroeger de kleuterschool waar ik nog in de zandbak en aan de watertafel heb gespeeld. Voor veel Baarlonaren een gebouw met herinneringen uit hun jeugd. Zuster Martha, en de vijver midden in het ronde schoolgebouw, de zandbank buiten onder de grote kastanjeboom, en in de nazomer de wespen bij de perenboom, maar ook de "schommelkettingen" bij de trappen van de ingang. Fijn dat het gebouw in ere hersteld is en er nu weer dagelijks veel mensen over de vloer komen.

Ik mag ook een kleine bijdrage leveren want in de vitrine bij de bibliotheek, die vanaf morgen ook een vaste plaats in "De Engelbewaarder" heeft, staan wat quilts en kussens van mij uitgestald de komende weken. Herinneringen zorgen ook voor nieuwe ideeën, vandaar deze kussens, spelende kinderen van vroeger. Je kunt ze ook bekijken in de vitrine. En er staan meer foto's in de showcase natuurlijk.

Zaterdag vanaf 15.00 uur kan iedereen een kijkje gaan nemen in "De Engelbewaarder".
De Engelbewaarder


1 reactie »

Apr
10

Zonnige krans

Hoe toepasselijk is het weer vandaag bij deze zonnige krans! Een krans voor de lente en de zomer was het verzoek, in warme rode en gele tinten. Ik heb vernomen dat ie inmiddels op zijn plek hangt te stralen! Net als het zonnetje buiten trouwens. Geniet van deze mooie dag!

Het blijft leuk, kransen maken. Inmiddels heb ik al een heleboel verschillende gemaakt. Misschien wil je zelf ook een keertje een krans maken? Ik denk er over om een naai- en werkbeschrijving hiervoor te maken, en misschien ook wel stofpakketjes. Laat het me maar weten via het contactformulier als je het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan.
1 reactie »

Apr
3

Paasweekend!

Ik hou er wel van, zo'n weekend dat net iets langer duurt, een reden om gezellig samen extra lekker te eten, zo'n weekend waar meestal wel wat leuks wordt georganiseerd. En dan gaan we de zon ook nog zien deze paasdagen. Fijn! Iedereen een heel mooi weekend gewenst!

In de showcase staan nog wat foto's van dit mini quiltje met de vrolijke hazen. Wil je ook zo'n quiltje maken? Stuur me een berichtje via het contactformulier.


Vrolijke hazen1 reactie »

LRB