Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
29

En nog eentje!

Ik mocht nog een tweede, bijpassend kussen maken met de stropdassenstof. Dit kussen heeft een dubbele bloem gekregen. De achterkanten zijn bijna identiek. Binnenkort gaan ze verhuizen naar de andere kant van het land, waar er naar ik hoop nog vaak met plezier naar gekeken wordt.

2 reacties »

Mei
22

Pinksterweekend

Bijna elke week kan ik hier in het blog iets laten zien wat met quilten te maken heeft. Maar soms moet er ook nog even wat anders gedaan worden. Zoals hamburgers maken bijvoorbeeld! Dit weekend gaat de BBQ voor de eerste keer weer aan. Zelfgemaakte burgers die iedereen naar eigen smaak mag "versieren", sla, tomaat, komkommer, kaas, ui, ananas, saus, spek, alles is mogelijk. Deze handige hamburgermal maakt de burgers allemaal even groot en mooi rond. En dat doet ie tientallen jaren, en honderden hamburgers later nog steeds perfect! Ooit door mijn ouders bedacht en laten maken, en nu mag ik hem hebben. Blij mee!

Fijn weekend allemaal!
1 reactie »

Mei
15

Herinnneringen op een kussen

Vorige week liet ik een aantal stropdassen zien, stropdassen waar iemand mooie herinneringen aan koestert. Ze vroeg aan mij of ik daar een kussen van kan maken. Nadat de stropdassen zijn losgetornd, en de versteviging eruit is gehaald, blijven er lange smalle repen stof over, meestal dunne, delicate stoffen. Ik had wel een idee van wat ik ervan zou kunnen maken. Na overleg hebben we gekozen voor een bloem met bladeren van stropdassenstof, met in het midden een bloemhart met een handgeschreven tekst erop. Die tekst heb ik op de foto weer "weggegumd", omdat ik dat een persoonlijke herinnering vind die ik graag bij de ontvangster van het kussen wil laten.

Op de achterkant van het kussen zit een strook met de merkjes die op de stropdassen zaten. Ook deze merkjes dragen een persoonlijke herinnering met zich mee. Het kussen sluit zoals al mijn kussens met knoopjes. Deze knoopjes heb ik laten maken van stof van één van de stropdassen.

De foto's laten het resultaat zien, en als je naar de showcase gaat kijken, zie je nog meer foto's. hier.
4 reacties »

Mei
8

Stropdassen

Er is weer wat heel leuks op mijn pad gekomen, waar ik momenteel aan werk. Ik laat alvast een foto zien van de materialen die gebruikt gaan worden. Het eindresultaat gaat een mooie herinnering voor iemand worden, en natuurlijk komen de foto's de komende weken langs!
Geen reacties »

LRB