Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
28

Puppy voor Pien

Soms komt er een verrassing via de mail. Van de week kreeg ik een foto van een puppy die ik gemaakt had als kraamkadootje voor in de babykamer van Pien. Ik had wat restjes stof gekregen en een kleurwens, verder niks. Nu kreeg ik deze foto van het hondje, op een krukje van dezelfde stof. Zo leuk! Volgens mij heeft die kleine meid een hele leuke babykamer, waar de stof met de grote sterren op meerdere plekken is gebruikt.

1 reactie »

Aug
20

Puppy, Flappie, Moffel

Iedereen noemt ze anders, en ze hebben allemaal verschillende kleuren, met geruite of gestreepte oren, met hartjes en letters op het achterste, oogjes van knopen of van vilt, of "echte" ogen, ik heb ze al in heel veel uitvoeringen gemaakt: KNUFFELHONDJES!
En allemaal zijn ze even leuk. Aangepast aan de kleur van de babykamer, of in iemands lievelingskleur, of omdat ie moet lijken op je eigen hondje, of omdat je gewoon een eigen hondje wilt hebben.
Ik maak ze met veel plezier, ze hebben allemaal een heel eigen uitstraling.
Hieronder een selectie van de puppies van de laatste tijd:3 reacties »

Aug
12

Hobbymarkt in Panningen

A.s. zaterdag 15 augustus is er van 11.00-16.00 uur weer de jaarlijkse hobbymarkt op en rond de Markt in Panningen. Er zijn meer dan 40 kramen waar de mooiste zelfgemaakte spullen te bewonderen en te kopen zijn. Maar er is ook allerlei lekkers te proeven, en de kids kunnen zich laten schmincken of op het springkussen. Het is een gezellig evenement voor iedereen, en een mooie gelegenheid om niet alledaagse kadootjes of spulletjes voor in huis of tuin te vinden. Ik zou zeggen: kom ook kijken!
Ik neem wat leuke knuffelhondjes mee, en nieuwe kussens. En natuurlijk is de hexagon quilt "Overhemden en Zomerjurkjes" in het echt te zien. En wat dacht je van deze vlaggetjeslijn, om je tent of caravan te pimpen?
Geen reacties »

Aug
6

Gevonden!

Van de stofjes die ik nu gevonden heb, wordt ik helemaal blij! Een tijdje geleden schreef ik over het boek "Uitgeslapen, droombeelden van toen in quilts van nu", door Jantje Kupers-De Roo. De quilts die daar in beschreven staan zijn gemaakt van antiek beddengoed.

Het lijkt me erg leuk om zelf ook een quilt te maken naar een voorbeeld van de quilts die in het boek staan. Alleen is het nogal lastig om aan het antieke beddengoed te komen. Maar met het nodige speur- en zoekwerk heb ik nu toch de juiste stoffen gevonden. Niet antiek, maar wel dezelfde patroontjes en kleuren die meer dan een eeuw geleden ook al werden gebruikt. Ik vond ze in Rouveen, Overijssel bij Stegeman's Textiel. Een erg klein, maar leuk en overvol winkeltje. Het winkeltje en de stoffen heb ik op de foto gezet. En als je goed kijkt naar de foto van het winkeltje, dan zie je op het rekje helemaal rechts, naast de badpakken, de echte Staphorster klederdracht te koop hangen.

Nu ga ik op mijn gemak op zoek naar een geschikt patroon voor deze stoffen, en dan wordt het vast ooit een mooie quilt.
Stegeman's Textiel

6 reacties »

LRB