Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
25

Herinneringsdeken met driehoeken

Ik kreeg de vraag om een herinneringsdeken te maken van overhemden. Als voorbeeld diende een quilt die ik eerder maakte, de landelijke driehoeken. Hiervoor zijn heel veel verschillende overhemden nodig, maar die waren er ook wel. Het mocht een grote deken worden. Een deel van hun leven hadden ze samen op CuraƧao gewoond, waardoor er ook mooie, veelkleurige overhemden bij waren. Dit heb ik aangevuld met overhemdstoffen in rustigere effen en blauwe tinten. Het is een prachtige deken geworden, met veel warme herinneringen. In de showcase staan nog meer foto's, van de hele quilt, en van details. Hier dus http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=72. De foto's zijn gemaakt op een prachtige zonnige dag, waardoor de kleurige motieven van de stoffen extra mooi uitkomen.

Van dezelfde stoffen mocht ik ook nog twee kussens maken, en die zal ik volgende keer laten zien.4 reacties »

Sept
17

40 jaar getrouwd!!

Afgelopen week vierden ze hun 40-jarig huwelijk, Kees en Ans. Wat is dat toch mooi, als je 40 jaar lief en leed hebt mogen delen. Aan mij de eer om dit heuglijke feit op een jubileum-kussen vast te leggen. Uiteraard moesten de namen en de datum erop. En de hartjes, als symbool voor hun liefde. De voorkant van het kussen is gebroken wit, de achterkant is rood (robijnen huwelijk). Uiteraard is dit kussen, net als al mijn kussens, helemaal doorgequilt. De achterkant sluit met knoopjes, gemaakt van de rode stof. Kees en Ans, ik wens jullie nog heel veel gelukkige jaren samen toe!

Meer foto's vind je onder de knop "Memory quilts".
3 reacties »

Sept
11

Opruiming!!

Ondanks dat het vandaag nog prachtig zomerweer is, ben ik al bezig geweest met leuke spulletjes voor de winter. Daarom ruim ik ook wat "zomerspulletjes" op. Zoals deze gekleurde vlaggetjesslinger en een groene puppy, met gestreepte flaporen. Ook ruim ik wat kussens en zelfs quilts op, kijk maar even in de showcase bij "OPRUIMING", hier http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=66 dus, misschien zit er wat voor je bij!

Interesse? Neem contact op via het contactformulier!


stoffen vlaggetjesslinger, 7,50


groene puppy 15,-


Geen reacties »

Sept
4

Mijn DaWanda winkeltje

Al een tijdje heb ik een DaWanda winkeltje, waar je online kussens en baby quiltjes die ik gemaakt heb, kunt kopen. Ook de kussens met silhouette van spelende kinderen zijn daar nu te koop. Neem eens een kijkje in mijn winkeltje, via de grote knop rechts op de pagina. Uiteraard kunnen al mijn kussens en quilts in andere kleuren gemaakt worden. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.

En een tip voor de komende feest-en-kado-maanden:DaWanda heeft een Facebook-pagina die je kunt volgen. Er komen veel leuke en originele kado-ideetjes langs, maar ook gratis DIY tips en recepten.


Geen reacties »

LRB