Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
28

Foto op je kussen!

Al vaker had ik er over nagedacht, de mogelijkheden van foto's op stof, om die dan in een kussen te verwerken. Maar zoals dat dan gaat, verdwijnen die ideeën vaak weer naar de achtergrond, te weinig tijd. En toen kwam er een klant met de vraag of ik twee kussens kon maken met zowel tekst als foto's erop. Ik ben meteen op zoek gegaan naar een mogelijkheid om dat te realiseren. En gevonden! Bij Special Prints in Tegelen, dus in de buurt ook nog. Angelique van Special Prints heeft prachtige afdrukken voor me gemaakt, en heel snel bovendien! Die foto-afdrukken heb ik verwerkt in de kussens. Ook de afdruk van het handje, rechtsboven, is een foto. De tekst is geappliqueerd op de stofvlakjes, om er daarna een patchwork kussen van te maken. Uiteraard zijn de kussens helemaal doorgestikt, en hebben ze aan de achterkant de bekende knoopsluiting. Het zijn heel leuke, persoonlijke kussens geworden, de foto's zijn prachtig, duidelijk en helder, en de ontvangers waren er heel blij mee!
Deze print-techniek geeft talloze nieuwe mogelijkheden om een herinneringsquilt of kussen een heel persoonlijk extraatje te geven, ik ga er zeker vaker iets mee doen. Heb ik je op een idee gebracht, of wil je meer informatie? Je kunt contact met me opnemen via het contactformulier.
Meer foto's van de kussens? Hier, in de showcase. http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=843 reacties »

Jan
21

Visite kaartjes!

Er waren kussens, een knuffel en een quiltje te maken, de afgelopen weken, dus de sterrenquilt ligt nog steeds rustig te wachten tot ze aan de beurt is. En omdat ik heel veel nieuws heb om jullie te laten zien, maar dat nu nog even niet mag, laat ik maar mijn nieuwe visitekaartjes zien. Jeroen (ook de ontwerper achter mijn website en folder én mijn oudste zoon) heeft het ontwerp ervoor gemaakt. De voorkant is een foto van de "overhemden en zomerjurkjes" quilt, en op de achterkant staan mijn gegevens keurig leesbaar.
Verder kan ik verklappen dat ik bezig ben geweest met het verwerken van foto's in kussens, en dat is erg goed gelukt. Een heleboel nieuwe mogelijkheden voor herinneringskussens of quilts. Maar daarover een volgende keer meer!


2 reacties »

Jan
15

De poolster in de sterrenquilt

Voor kerstmis was ik er al aan bezig, de sterrenquilt. Mooie sterren tegen een lichte achtergrond. Deze quilt bleef even liggen, omdat er andere quilts en kussen gemaakt moesten worden. Het werden geen kerststerren dus, maar de sterren zijn in warme kleuren, met een blauwe rand, geen echte kerstkleuren gelukkig. De bovenkant van de quilt was al klaar, en deze week had ik eindelijk tijd om aan het doorquilten te beginnen. Toen ik bezig was met het opspannen en spelden van de drie lagen, viel me ineens iets op. Nu was het mij ook gebeurd, iets wat ik wel vaker gelezen had in blogs van andere quiltsters, maar wat mijzelf nog nooit was overkomen. Er zat een fout in één sterrenblok! En dan moet je overwegen:haal ik de hele quilttop uit elkaar om het te herstellen, of.... kan het blijven zitten? Ik heb tot het laatste besloten, want als het zó lang heeft geduurd voordat ik het zelf opmerkte, dan zal het een ander wellicht niet zo snel opvallen. En misschien krijgt de quilt daarmee wel een beetje extra charme, met een poolster tussen alle andere sterren.
Deze week alleen een foto van het doorquilten, maar binnenkort een foto van de hele quilt. Misschien dat jullie de "fout" dan kunnen vinden?
1 reactie »

Jan
7

Babyquiltje met giraffe

Heel binnenkort wordt er ergens in Noord-Holland een lief baby'tje geboren en de bijna-oma-en-opa wilden de aanstaande ouders graag een quiltje kado geven. Heerlijk dat ik die mocht maken. De aanstaande mama en papa hadden graag een quiltje in beige en bruine tinten, in het Half Square Triangle patroon. Voor op de voorkant van de quilt zochten ze een giraffe uit. Ik heb een applicatie gemaakt met dezelfde stofjes als de driehoekjes, en doordat de applicatie helemaal is doorgestikt, zie je ook een giraffe op de achterkant. De achterkant is een crèmekleurige stof met een klein stippeltje. Het is een heel lief quiltje geworden, en het is inmiddels gearriveerd op de plaats van bestemming. Nu nog wachten op de baby. Spannend!!

Wil je meer foto's zien? Kijk dan hier, in de showcase: http://www.dutchpatches.nl/showcase.php?s=83
HST quiltje met giraffe


3 reacties »

Jan
1

Bah Humbug...

Twee dagen voor de kerst ging mijn naaimachine stuk, helemaal niks meer, niet meer voor of achteruit. En dat terwijl ik nog met een paar opdrachten bezig was. Ik geloof dat ik wel even als een soort Ebenezer Scrooge heb lopen mopperen. Gelukkig mocht ik de machine nog komen brengen bij Rutten Naaimachines in Blerick en die hebben hun uiterste best gedaan, zodat ik de machine nog vóór de kerst weer terug had. Prima service, en de naaimachine loopt weer als een zonnetje. En ik was wel op een idee gebracht voor een kussen voor de kerst, hahaha.... inspiratiebron was mijn eigen gemopper.....

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!!


Ebenezer Scrooge


4 reacties »

LRB