Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
27

OEQC 2016 MECC Maastricht

Vorig weekend waren weer de Open European Quilt Championships in het MECC in Maastricht. We hebben er een heerlijk dagje rondgekeken, genoten, gekocht en lekker gegeten natuurlijk. Heel veel prachtige quilts gezien, de leukste winkeltjes met spullen en ideetjes bewonderd, en een tas vol "vondsten" mee naar huis genomen. Wat een heerlijk evenement voor quilt liefhebsters. We hebben er van genoten. Anita, volgend jaar weer? Hieronder wat foto's en twee korte filmpjes voor een impressie van al het moois.mijn favoriet!


1 reactie »

Okt
20

Een quilt vol herinneringen voor later

De eerste kleine pakjes, de kraamkadootjes van familie en vrienden, kleertjes voor speciale gelegenheden, er zijn vaak mooie verhaaltjes bij te vertellen. Nu zijn ze verwerkt in een quilt die bij de dochter op bed ligt. Het is een deken geworden vol met herinneringen aan die eerste jaren, die verteld kunnen worden door mama en papa. Deze keer een prachtige kleurcombinatie in roze en grijs. Voor meer foto's kijk je hier.
2 reacties »

Okt
13

Roze puppy

Ze blijven leuk, en elke keer weer anders. Dit keer mocht ik een zacht roze exemplaar maken. Een lief kraamkadootje voor een gezin waar een klein lief meisje geboren is.Geen reacties »

Okt
6

Vaders overhemden

Overhemden en een paar jassen van hun vader, samengebracht in twee bijna identieke dekens, bestemd voor twee zussen. Het blijft fijn om ze te maken, de memory quilts. Elke keer zijn ze net weer anders, telkens is het een verzameling verhalen en herinneringen, die zonder dat ze verteld hoeven worden, weer naar boven komen, als je onder de warme deken kruipt. Nog een paar foto's van deze mooie quilts vind je hier.


1 reactie »

LRB