Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
29

Poloshirt kussens

Voor haar zus en voor haarzelf wilde ze graag twee kussens laten maken van de poloshirts van haar vader. Of dat kon. Natuurlijk kan dat. Voor de sluiting aan de achterkant heb ik de knoopjes van de shirts gebruikt. Ook deze kussens waren kerstkadootjes, dus ze zijn al weer een tijdje op de bank van bestemming. Nog wat meer foto's zien? hier staan ze.

Geen reacties »

Dec
22

Vastelaovend veur Kerstmis

We lopen wel een beetje uit de pas, zo een paar dagen voor de kerst, want ze hebben allemaal een Vastelaovend thema, de nieuwe kussens die ik ontworpen heb. Oude foto's van Venlo en Venlonaren, met daarin stukjes tekst van bekende Vastelaovendleedjes. Maar zijn ze niet prachtig geworden? En het zouden zomaar nog last-minute kerstkadootjes voor onder jouw kerstboom kunnen worden. Deze kussens zijn namelijk te koop bij "Opmerkelijk", de winkel van Herman Poels in de Nieuwstraat in Venlo. Wil je ze allemaal alvast bewonderen, dan kun je hier de foto's bekijken. En heb je nou zelf een hele mooie foto en wil je daar een stukje uit jouw favoriete liedje in hebben staan? Neem dan contact op!
Geen reacties »

Dec
15

Babykleertjes quilt voor Jacqueline

Jacqueline stuurde me een grote doos met kinderkleertjes met het verzoek om daar een mooie quilt van te maken. Allemaal heerlijke printjes en motiefjes. Een leuke quilt om te maken. De zacht roze rand maakte het helemaal af. Er zat ??n heel opvallend shirtje bij, lekker opvallend, dat ervoor zorgde dat ik tijdens het naaiwerk af en toe zin kreeg in chocolade.... hoe zou dat toch komen? De quilt en het bijpassende kussentje zijn inmiddels via aangetekende post weer naar Jacqueline gestuurd, en volgens mij was ook dit setje een heel mooi Sinterklaas kadootje. Een paar foto's van deze quilt kun je hier bekijken.
Geen reacties »

Dec
6

De overhemden van pap

Deze overhemdenquilt was een sinterklaas cadeau van een moeder voor haar dochter. Monique had al een hele tijd de wens om van de overhemden van pap een mooie deken te laten maken. Een prachtig, warm cadeau in deze koude decembermaand! Voor meer foto's kun je hier nog even kijken.
1 reactie »

Dec
6

Bookend Sfeervolle Kerst

Zondag a.s. is er weer de sfeervolle kerstmarkt bij "De Bekkerie" in de Boekend. Dutch Patches staat er ook weer met leuke kadootjes en mooie quilts. Komen jullie kijken? Er zijn kraampjes met leuke (handgemaakte) kerstartikelen, koffie en lekkernijen, muziek en gezelligheid. Tot zondag!


Geen reacties »

Dec
1

Vijf quilts van Sinterklaas

Een hele lieve zus ?n tante had een prachtig idee:die grote stapel overhemden van haar vader, de opa van haar nichtjes en neefje, daarvan kon ze toch wel een paar prachtige dekens voor haar en haar familie laten maken? Wel 35 overhemden die stuk voor stuk in elk van de vijf dekens terug te zien zouden zijn. En dan waren er ook nog die bretels, of die er ook in verwerkt konden worden? Natuurlijk kon dat. De achterkanten kregen een applicatie van de eerste letters van hun voornamen, zodat iedereen altijd kan zien, welke quilt hun eigen is. En komend weekend, op Sinterklaasavond, worden ze uitgedeeld, deze vijf quilts, een prachtige verrassing! Geweldig ook de voorpret die de zus, maar ook tante had als ze zich de verraste gezichten van haar familie al voorstelde. Dat zou ik stiekem ook wel willen zien! Wil je meer foto's zien? Kijk dan hier.
Komend weekend vieren heel veel mensen een heerlijk avondje. En er worden dit jaar ook best een heleboel Dutch Patches quilts en kussens kado gedaan. Sommigen heb ik al laten zien, andere mogen pas n? 5 december geshowd worden. Het waren drukke maanden, vaak tot 's avonds laat aan de naaimachine, maar het is gelukt, alle kadootjes zijn op tijd klaar! En ik ben best een beetje trots op het resultaat.1 reactie »

LRB