Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
25

Farmers Wife Sampler Quilt

Een aantal jaren geleden kreeg ik van een Amerikaanse vriendin een prachtig quilt boek: The Farmer's Wife Sampler Quilt. Een Sampler Quilt is een quilt samengesteld uit een heleboel blokjes met verschillende patroontjes. Een goede quilt dus om je patchwork techniek te oefenen, én om je restjes stof te verwerken. Ik ben toendertijd heel enthousiast begonnen aan de blokjes uit het boek. Alle patronen van de blokjes staan beschreven en ze hebben ook ieder een eigen naam. De blokken zijn maar 15x15 cm, pietepeuterig kleine stukjes dus. Maar na een tijdje bleef het werk liggen, niet vergeten, maar ik kwam er ook niet toe om het weer op te pakken. Toch zonde, en omdat ik de komende tijd erg weinig tijd zal hebben om een nieuw quiltprojekt op te starten, pak ik de Farmer's Wife weer op. Dat kan altijd wel tussendoor, één of een paar blokjes. En dan heb ik er over een tijd vast genoeg om er een quilt van te maken. Hieronder zie je het boek, een paar foto's van blokjes die ik al gemaakt heb, en onderaan een foto van hoe de complete quilt er uit kan zien, als ze klaar is.


Het boek


Butterfly at the Crossroads, Buckwheat


Birds in the Air, Bouquet, Box, Bowtie


De Farmer's Wife Sampler Quilt


1 reactie »

Feb
16

Foto op je kussen!

Ik mocht nog zo'n leuk kussen maken voor een oma die 93 wordt. Met de foto's van de achterkleinkinderen en een persoonlijke tekst erop is het een super origineel kado.

Meer foto's vind je hier.
Geen reacties »

Feb
12

Winterse Sterren

Eindelijk is ze klaar, de wintersterren quilt. Sterren in warme tinten tegen een winterwitte achtergrond en een blauwe border er omheen. De achterkant is een zachte, effen grijze stof. Een heerlijke deken, voor koude winteravonden ... met één afwijkende ster... weten jullie nog? Kijk maar eens goed!

Hier kun je nog meer foto's van de Winterse Sterren quilt bekijken.


Winterse sterren


2 reacties »

Feb
4

Herinneringsquilt voor Loes

Voor Loes, herinneringen aan haar moeder, gevangen in een quilt. Tafelkleedjes, theedoeken, schortjes, jasschort, douchemuts, nachthemden, kleding, kantjes van onderjurken. Allemaal vrolijke stofjes, ieder met een eigen verhaal, samengebracht in een deken vol warme herinneringen. Ook voor de achterkant is een stof uit vroeger tijden gebruikt. Met heel veel plezier heb ik deze quilt gemaakt, die zeker voor vele "Memories" gaat zorgen! Van wat stukjes stofjes van jurken kon ook nog een kussen gemaakt worden, de achterkant heeft dezelfde stof als de quilt.
Voor meer foto's kijk je bij Memoryquilts. hier en hier


Dreigende lucht, de quilt vangt het licht prachtig

Geen reacties »

LRB