Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
25

Mijn paasboeketje!

Een fijn boeketje op de tafel voor Pasen. De bedoeling is dat ik iets heel moois ga maken met deze stofjes, maar ik laat dit boeketje nog eventjes staan. Is het geen prachtig tafereeltje? Meer van zulke stofpakketjes zijn te koop bij "Atelier Bep". Fijn Paasweekend allemaal!
Geen reacties »

Mrt
17

kussens met herinneringen

Kleding, een fleecesjaal, een kimono, een lap stof, ooit gekocht om iets moois te maken, wat er nooit meer van gekomen is. En knoopjes, in de loop van de tijd verzameld in een oud blikje. Nu samengevoegd en er drie kleurrijke kussens van gemaakt. Ik denk dat ze voor mooie herinneringen gaan zorgen. Kijk hier voor meer foto's.1 reactie »

Mrt
11

Een jaar geleden: Interview Quilt & Zo

Een jaar geleden stond er in de Quilt&Zo een interview over de Memory Quilts die ik maak. Nu we een jaar verder zijn, denk ik dat ik het artikel wel op mijn blog mag plaatsen, zodat iedereen het kan lezen, ook wie het tijdschrift niet heeft gekocht. Door op onderstaande pdf-link te klikken opent het artikel. De foto op de cover van het tijdschrift, met de quilt en het hondjeskussen, was van mij en dat maakte me best een beetje trots. Ook het patroon van het kussen met de puppy stond in het tijdschrift. Hoeveel mensen zouden het kussen nagemaakt hebben? Wil je het patroon en het silhouette van de puppy toegestuurd krijgen dan kun je contact met mij opnemen via het contactformulier.


Quilt&Zofebr_2015.pdf
Geen reacties »

Mrt
4

Wat is een Memory quilt of herinneringsdeken?

Ik kreeg regelmatig de vraag wat dat nu is, een herinneringsdeken of een Memory quilt. Daarom in dit blog wat uitleg hierover. Achter gedragen kleding gaan vaak mooie herinneringen schuil, momenten van geluk, plezier, maar ook verdriet. Het zijn momenten die als herinneringen bij je blijven. Die kleding, vaak van mooie stoffen, die doe je niet zo maar weg, maar wat zou je er dan mee kunnen doen? Dutch Patches maakt hiervan een mooie doorgestikte quilt, een deken waarin al die warme herinneringen verzameld worden. Een deken waarin overhemden, t-shirts, jasjes, rokjes, jurkjes of een lievelingsspijkerbroek verwerkt zijn. Er zijn allerlei mogelijkheden om er iets moois van te maken. Er is niet altijd heel veel kleding voor nodig; ook met een paar kledingstukken kan een warme herinnering gecreƫerd worden. Onder het kopje "Memoryquilts" op deze website kun je een aantal voorbeelden bekijken.Geen reacties »

LRB