Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
29

Stijl Market Panningen

Dutch Patches is ook aanwezig op de Stijl Market in Panningen in het SIF. Zondag 5 juni van 12.00 - 17.00 uur. En kijk op mijn Facebook pagina voor een leuk WIN actie!


Geen reacties »

Mei
27

Die goeie oude tijd

Ik hou van oude foto's. Vergeelde, verstilde plaatjes van soms bijna een eeuw terug. Er gaat een prachtige rust van uit. Gelukkig zijn er in onze familie heel wat foto's van vroeger bewaard gebleven, en soms komt er opeens eentje langs die ik nog niet heb. Zo zag ik laatst een foto van mijn oma als jonge vrouw, en eentje van mijn opa als jonge kerel langskomen. Geweldig, dankjewel Historische Werkgroep De Borcht Baarlo! En natuurlijk komen er dan weer creatieve ideeën naar boven, want met die prachtige plaatjes kun je natuurlijk meer doen dan alleen maar in een lijstje zetten en bewaren. Kijk maar! De mooie afdrukken op stof zijn verzorgd door Special Prints in Tegelen, super, Angelique! Binnenkort is er Stijl Market in Panningen, en daar staat Dutch Patches ook. Uiteraard gaan deze foto-kussens mee. En hier kun je nog wat meer foto's bekijken. Zelf ook zo'n mooi kussen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier voor meer informatie.

O ja, hou deze website en Facebook in de gaten, want er komt binnenkort een leuke WIN actie aan!2 reacties »

Mei
20

Atelier Dutch Patches

Een paar weken klussen en dan is er ineens een eigen ateliertje. Het is bíjna helemaal af en ik ben er blij mee! Er is al een aantal keer gevraagd naar foto's dus hier komen ze, en zelfs een blik in de kast met mijn stofjes voorraad, nu nog netjes opgeruimd. Voortaan worden alle quilts, kussens en knuffels hier gemaakt, en niet meer aan de keukentafel. Nu nog op zoek naar een radio... het is wel heel rustig werken zo... hahaha!!


3 reacties »

Mei
19

Babyquiltje van kleding van oma

Binnenkort wordt er een lief klein baby'tje geboren, en op deze manier is oma er toch weer bij. Een hartverwarmend dekentje gemaakt van kleding, met een stoere, grijze jeans achterkant. Nog een paar foto's kun je hier bekijken.


Geen reacties »

Mei
13

Babykleertjes kussens

Vorige week hebben jullie de quilt van babykleertjes gezien, en zoals beloofd, nu ook nog wat foto's van de kussens van babykleertjes. De lieve voorkant kreeg een wat stoerdere achterkant van jeansstof met witte knoopjes. Er waren al wat mensen die er naar vroegen, mijn nieuwe ateliertje, en inmiddels is het bijna klaar, maar net nog niet helemaal, dus op foto's daarvan laat ik jullie nog even wachten. Fijn weekend!

O ja, hier zie je nog wat extra foto's van de kussens.1 reactie »

Mei
6

Babykleertjes quilt

Twee dozen vol lieve babykleertjes, een trouwjurk en een vest van het trouwpak, samen verwerkt in een quilt. Niet de gemakkelijkste klus, maar o, zo leuk om te doen. Al die hele kleine kleertjes, bijna allemaal van rekbare stof, dus eerst verstevigen, en vervolgens passen en meten om er een paar vierkantjes uit te snijden, zodanig dat leuke printjes niet verloren gaan. En dan de mooie applicaties van kraaltjes op de trouwjurk, zorgvuldig van de tule verwijderen, en met de hand op de satijnen stof zetten. Blijft toch spannend, om de schaar in een trouwjurk te zetten. Daarna de quilt in elkaar gezet en doorgestikt langs de naden. Ik ben heel blij met het resultaat, het is een mooie herinnering geworden voor de ouders aan de babytijd van hun kinderen. Voor de grootouders mocht ik ook nog een paar kussens maken, die komen een volgende keer langs in het blog. En wil je meer foto's zien, kijk dan hier.


Geen reacties »

LRB