Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
30

Warme herinneringen

En alweer mocht ik drie herinneringsquilts maken. Ze zijn gemaakt van spijkerbroeken en overhemden, truien en T-shirts, een zomerjack en winterjas, maar ook basketbal shirts, en een oranje geluksshirt. Ik hoop dat deze kleurrijke dekens nog heel lang een troost kunnen zijn voor de familie. hier kun je nog wat meer foto's bekijken.
1 reactie »

Juni
24

50 jaar geleden

50 jaar getrouwd, een mooi leven samen. Ze kregen vier kinderen, inmiddels uitgevlogen over de hele wereld. Er waren goede en slechte tijden, er was lief maar ook leed samen te delen. Voor dit jubileum wilde ik een speciale herinneringsdeken maken met oude foto's erin verwerkt, trouwfoto's, kinderfoto's, foto's van toen zij en wij nog jong waren. De foto's zijn in het midden van Churn Dash blokken geplaatst, die heb ik al eerder laten zien, weet je nog? Met een stukje Amerikaanse geschiedenis over het blok. hier kun je het nog een keertje lezen. Het Churn Dash blok deed me aan een fotolijstje denken en zo kwam ik op het idee voor deze quilt. Inmiddels hebben we heerlijk feest gevierd met familie, inclusief alle uitgevlogen kinderen, en, kijkend naar nog veel meer foto's, herinneringen opgehaald. Genoten van weer eens met zijn allen samen zijn. Mam en pap, hopelijk genieten jullie nog een tijdje na! Wil je meer foto's van deze quilt bekijken? Ze staan hier.
3 reacties »

Juni
11

De overhemden van hun vader

Twee zussen en een broer uit Amsterdam. Voor hun heb ik drie quilts gemaakt van de kleding van hun vader. Ze zochten allemaal een t-shirt van hem uit waaraan ze de mooiste herinneringen hadden. Die T-shirt prints zijn verwerkt in de quilts, naast overhemden, een spijkerbroek, een felrode fleecesjaal en een paar zakdoeken van hun vader. Het zijn mooie dekens geworden, vol fijne herinneringen. Als je meer foto's wilt bekijken klik je hier.
1 reactie »

Juni
9

Little Betty

Ik maak al weer heel wat jaartjes met veel plezier quilts op de oude Pfaff machine van mijn moeder. Maar ooit, heel lang geleden, maakte ik Barbie jurkjes op een klein roze naaimachientje, mijn Little Betty. Betty maakte alleen maar een eenvoudige kettingsteek, met enkel een bovendraad. Betty heeft geen motor of voetpedaal, maar een draaiwiel op de achterkant. Op zolder liggen nog steeds een paar Barbie's, en ook nog de zelf gefreubelde jurkjes. Maar onlangs kwam ook Little Betty weer boven water. Ik was haar helemaal vergeten, maar tijdens een grondige opruimbeurt, kwam ze te voorschijn uit een oude speelgoedkist. En weet je? Ze doet het nog! Nu staat ze weer in het zicht, helemaal in ere hersteld, en heeft ze zelfs weer een paar naadjes mogen stikken.


Little Betty


3 reacties »

Juni
3

Blue Jeans Puppy's

Ze mogen allemaal mee zondag naar de Stijl Market in Panningen, deze mand vol met puppy's. En doe je mee met de DEEL en LIKE actie van Dutch Patches op Facebook, dan maak je zelfs kans om er eentje te winnen. Het belooft een fantastische dag te worden. De Stijl Market is een gezellige markt met een inspirerende mix van leuke, originele producten en cadeautjes van enthousiaste creatievelingen, originele (sociaal ondernemende) bedrijfjes en ambachtslieden. Maar je vindt er ook creatieve mini-workshops, food en inspiratie en live muziek! In totaal zullen er meer dan 60 stands te vinden zijn in de sfeervolle omgeving van de SIF hallen, waarbij er ook voor de kinderen van alles te doen is. De entree en het parkeren is GRATIS! De markt is open van 12.00 – 17.00 uur. Adresgegevens: SIF hallen, Industrieterrein 4, Panningen.
Geen reacties »

LRB