Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
29

Babykleertjes quilt 2

De babykleertjesquilt van vorige week was er een van meisjes babykleertjes. Deze week is het er een van lieve jongens babykleertjes. Stoerder, met donkerblauwe rand. In de achterkant is een blauw geruit lakentje verwerkt. Ook deze quilt heeft een applicatie op de achterkant gekregen, gemaakt van een slabbetje. Meer foto's kun je hier bekijken.
3 reacties »

Juli
22

Babykleertjes quilt

Het is een hele mooie tijd, de babytijd van je kinderen. En wat vliegt die tijd voorbij, voor je het weet zijn ze groot. Wat blijft is een grote koffer vol piepkleine kleertjes, leuke, kleurige kleertjes, vaak nog als nieuw, want als je kinderen jong zijn groeien ze snel, en hebben ze telkens een maatje groter nodig. Van deze kleertjes kun je hele vrolijke herinneringsdekens maken. Ik mocht er deze keer weer twee maken, eentje van jongenskleertjes en eentje van meisjeskleertjes. Vandaag laat ik de meisjesquilt zien, en uiteraard, er zit veel roze in. Maar door de turkooise kleur van de rand is het toch best een stoere deken geworden voor een hippe jonge dame. En voor moeders een deken vol mooie herinneringen aan die veel te snel voorbijgegane tijd. hier kun je nog wat meer foto's bekijken. En de jongensquilt? Die laat ik de volgende keer zien. Fijn weekend!
Geen reacties »

Juli
15

In einer Deutschen Zeitschrift

Anderhalf jaar geleden stond er in het tijdschrift Quilt &Zo een patroon van een kussen met een puppy applicatie. Het was een patroon van mij. En nu heeft datzelfde patroon in een Duits tijdschrift gestaan, uiteraard vertaald in het Duits. In de "Patchwork Spezial", nr. 2/2016. Hoe leuk is dat! Het patroon en het silhouet voor het kussen zijn ook bij mij verkrijgbaar. Wil je dit kussen maken, neem dan contact met mij op.

hier kun je nog wat meer foto's van het kussen bekijken.3 reacties »

Juli
8

De laatste les

Zeven jaar heeft hij les gehad, telkens bij dezelfde leraar. Leuke, waardevolle lessen waarin hij goed gitaar heeft leren spelen, iets waar hij de rest van zijn leven plezier aan kan beleven. En wij mochten meegenieten, door te luisteren (en soms zelfs mee te zingen) naar zijn gitaarspel. Maar dan komt er toch een moment dat ook die tijd afgesloten gaat worden. Nieuwe dingen, andere uitdagingen komen op zijn pad. En hoe bedank je dan je gitaarleraar? Je kijkt je moeder lief aan en vraagt of ze een toepasselijk kussen wil maken. En natuurlijk doe ik dat. Paul, bedankt voor je inzet om die knul van ons muziek te leren maken!

Meer foto's vind je hier.
3 reacties »

LRB