Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
29

Kussen met sterretje

De broeken van haar moeder, ze had ze altijd met zorg gewassen en gestreken voor haar. Vele malen waren ze door haar handen gegaan. Juist die broeken brengen herinneringen boven, en daarom wilde ze daar graag iets van gemaakt hebben. Het is een kussen geworden in mooie warme kleuren, helemaal doorgestikt en met een kleine ster applicatie er op. Aan de achterkant een knoopsluiting. hier kun je meer foto's bekijken.
Geen reacties »

Sept
23

Babytijd herinneringen 2

Vorige week vertelde ik al over de dekens van babykleertjes die ik voor Annet mocht maken. Toen liet ik foto's zien van de meisjes deken. Vandaag is de jongensdeken aan de beurt, een heerlijke stoere deken, met veel printjes en streepjes en een blauwe rand eromheen. Inmiddels zijn de dekens al weer een tijdje op hun bestemming en zullen ze voor mooie herinneringen en verhalen gaan zorgen. hier kun je meer foto's bekijken.

2 reacties »

Sept
16

Babytijd herinneringen 1

Annet wilde graag dekens laten maken van de babykleertjes van haar kinderen, om ze later iets van hun babytijd mee te kunnen geven. Twee opbergkisten met leuke, kleurige kleertjes kwamen naar Limburg, één met veel roze, en één met veel blauw. Vandaag laat ik de eerste zien, de deken van de meisjeskleertjes. Een heerlijke bonte deken met een grijze rand er omheen. hier kun je meer foto's bekijken. De foto's van de jongensdeken bewaar ik nog even tot volgende week.
1 reactie »

Sept
3

Afscheid van een collega

Na er 11 jaar met veel plezier gewerkt te hebben, ging ze het bedrijf verlaten. Dat verdient natuurlijk een mooi kado. Om de herinneringen aan het bedrijf en de collega's levend te houden werd er gekozen om een foto-quilt te geven, en die mocht ik maken. Quilten is ook haar hobby, dus dat maakte het dubbel leuk. Ik denk dat ze op deze manier nog vaak met warme gevoelens aan haar collega's zal terug denken. Meer foto's van deze quilt vind je hier.

2 reacties »

Sept
2

Leuk idee!

Ik kwam dit filmpje tegen met daarin een leuke variant op de vierkantjesquilt die ik vaak maak van kleding. Een kleine, niet al te ingewikkelde toevoeging, waardoor de uitstraling van de quilt ineens toch weer anders wordt. Denk dat ik dat maar eens een keertje ga proberen. Fijn weekend!


1 reactie »

LRB