Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
29

Weer naar huis

Een jaar is ze hier in Nederland geweest. Ze was te gast bij een gezin met een lief klein dochtertje, waar ze voor mocht zorgen. Maar een au-pair mag maar een jaar blijven, en dan moet er helaas weer afscheid genomen worden. Elk jaar mag ik een foto-kussen maken wat ze mee krijgt ter herinnering aan de tijd in ons landje, en telkens weer is het meisje met de blonde krulletjes op de foto's weer een jaartje ouder. Het kussen is gemaakt van stoere jeans gecombineerd met authentieke Hollandse stofjes. De teksten zijn handgemaakte applicaties, en uiteraard is het kussen helemaal doorgequilt. De achterkant is ook van jeansstof, en sluit met knoopjes. hier kun je nog wat meer foto's bekijken.
Geen reacties »

Dec
21

Kortste dag


Vandaag op deze kortste dag, even genieten van de stilte, het is nog steeds schemerig en toch al 9.00 uur. Nog maar een paar dagen tot Kerst. ’s Avonds lekker vroeg de lampjes en kaarsjes aan, de kerstboom staat al te schitteren. Een heerlijke tijd vind ik het, gezelligheid overal, mensen lijken wat gemoedelijker en vriendelijker. Voor ons geen kerst-stress, een gourmetavondje in het verschiet, en een lekkere familiebrunch. Kersttrui en joggingbroek aan, kerstfilm op T.V., kransjes bij de thee. En het allerbelangrijkste, alle boys weer even lekker een weekje thuis, om ze heerlijk te verwennen, en te genieten van SAMEN. En dan af en toe weemoedig terugdenkend aan vroegere kerstfeesten waar we met zijn allen bij elkaar waren, ook mijn broertjes die nu in Amerika wonen… lekker eten, grote stapels kadootjes, onze jongens nog klein… fijne kerstfeesten waren dat en we stonden er niet bij stil dat het zo bijzonder was en het ooit zou veranderen…

Maar genoeg melancholie op deze vroege ochtend. Ik wens jullie allemaal hele fijne, gezellige feestdagen.2 reacties »

Dec
14

Van Opa

Van de overhemden en spijkerbroeken van opa en een kussensloop met bloemetjes zijn deze kussens gemaakt. Het werden Sinterklaas cadeautjes voor de drie kleindochters. Stoer door de jeans en lief door het roze streepje en de bloemetjes. Een heel fijn cadeau om te geven, en prachtig om te krijgen.
Geen reacties »

Dec
7

Drie stoere quilts

Van zijn overhemden, polo's, jeans, pyjamabroek, jas en sweaters wilde ze graag drie quilts gemaakt hebben. Voor haar zonen en voor haarzelf. Het mocht stoer worden, en graag veel merkjes en printjes erin verwerkt. Voor op de achterkant maakte ik van zijn rode broek een applicatie van een hartje, van zijn jeans een sterretje en een letter. Voor de achterkant en de rand kozen we een donkere grijs/taupe kleur. Warme dekens zijn het geworden, die herinneringen oproepen aan mooie tijden en fijne momenten. Dekens die de jongens mee kunnen nemen op weg naar hun volwassen leven. hier staan nog wat meer foto's om te bekijken.
Geen reacties »

LRB