Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
26

Like, deel & win!

Omdat het volop Vastelaovend is, en er al zoveel mensen enthousiaste eigenaar zijn geworden van een kussen uit de Vastelaovend-serie, wil ik er nu graag eentje weggeven. Op de kussens staan afbeeldingen van oude foto's van Venlo, met daarin verwerkt een stukje tekst uit de bekende Venlose vastelaovend leedjes. Als je naar mijn Facebookpagina gaat en deelneemt aan de Like en deel actie maak je kans. Kans om na Aswoensdag bij Opmerkelijk Design Coffee &more op de Nieuwstraat in Venlo een kussen uit te mogen kiezen. Het zijn stijlvolle en mooi afgewerkte kussens, die ook na deze feestdagen een heel sfeervolle plek van je bank of fauteuil maken. De winnaar wordt op 2 maart bekend gemaakt. Nog een paar dagen de tijd om mee te doen dus!
Geen reacties »

Feb
23

Twee kussens van kleding

Een mooie herinnering aan haar echtgenoot. Ze had al eerder kussens en een deken laten maken, en wederom mocht ik voor haar twee herinneringskussens maken. De voorkant is een patchwork van kleine vierkantjes, de achterkant is gemaakt van stoffen waar ze herinneringen aan heeft. Ook de knoopjes aan de achterkant komen van de kleding. Telkens kwam ze naar Baarlo, of spraken we af bij een lekker kopje thee in Venlo, waarna ze vervolgens weer met de trein terug ging naar Pijnacker, de kussens in haar koffertje. Waardevolle ontmoetingen met een lieve dame. hier staan nog wat meer foto's.1 reactie »

Feb
15

Jungle heroes

Lekker stevige kussens voor op een jongenskamer, met daarop silhouetten van stoere dieren. Een leeuw en een eland, helemaal goed. Mooie kleuren, passend bij de rest van zijn spulletjes. Hij mocht ze zelf komen ophalen, en heeft ze eigenhandig naar de auto gedragen. Zulke mooie kussens wil je toch ook niet meer loslaten? Wil je ook zulke stoere kussens? Neem voor meer info contact met mij op! hier kun je nog wat meer foto's bekijken.Geen reacties »

Feb
8

+++ Quilt

Al heel wat jaren is zijn thuis in de USA. Op verschillende plekken heeft hij al gewoond, maar altijd waar het lekker warm tot heel lekker warm was. Maar afgelopen jaar is hij verhuisd, naar een andere State, en wel eentje waar het een flink stuk kouder is. En nu is het daar winter, met alles erop en eraan, sneeuw dus, en KOU!! Nu draait zijn open haard overuren, en heeft zijn auto sneeuwbanden gekregen. En .... er mist wat. Want wat heb je nog meer nodig als je je lekker op de bank nestelt, met de afstandsbediening, de game-controller, en een lekkere pot thee met chocolade? Een warme quilt natuurlijk!! Maar gelukkig kent hij iemand die er wel eentje voor hem wil maken. Maar dan wel van hele mooie, Echte Amerikaanse stofjes natuurlijk. Die stofjes hebben inmiddels hun weg naar Baarlo gevonden. En ik heb tussen de memory quilts en Vastelaovend kussens door al een beginnetje gemaakt aan zijn quilt. Af en toe zal ik jullie een update geven van de vorderingen. Voor nu laat ik alleen de stofjes zien. Het zijn prachtige pakketjes, bijna jammer om los te halen, maar dat heb ik natuurlijk wel gedaan. En het is lekker veel stof, dus wie weet blijft er nog wel wat over voor nog een quilt!


1 reactie »

Feb
1

Een naaimachientje van stof

Een tijdje geleden kreeg ik een heel leuk kadootje, dat nu prachtig staat te pronken in mijn atelier. Kijk maar! Een klein naaimachientje, helemaal gemaakt van stof. Mét een klosje garen, en oogjes om het garen doorheen te rijgen. Op de voorkant zit een ieniemienie klein schaartje en een nog kleinere veiligheidsspeld. Erg leuk gemaakt, ik ben er blij mee!Geen reacties »

LRB