Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
27

Memory quilt = herinneringsdeken

Een memory quilt is een deken, een deken die herinneringen herbergt. Herinneringen aan vroeger, aan elkaar, aan mooie momenten. Vaak gaan die herinneringen samen met bepaalde kleding. De overhemden van pap, de bloemetjesjurken van mam, de spijkerbroek en sportshirts van een zoon, maar ook het gordijntje dat altijd bij oma in de keuken hing, het tafelkleed dat met kerst op tafel lag. Allemaal stofjes, allemaal een verhaal, een herinnering. Van deze stofjes maak ik dekens, dekens met warme herinneringen, dekens waarbij verhalen van vroeger verteld kunnen worden. Ik heb er al talloze mogen maken, telkens heel anders, soms met een betekenisvolle applicatie erop, soms met een foto erin verwerkt. Elke keer andere wensen, telkens weer een uitdaging om een zo mooi mogelijke deken te maken, een deken met herinneringen. Ik hoop er nog veel te maken.

Geen reacties »

Apr
20

Naar de Broodfabriek

Vorige week zaterdag gingen we lekker een dagje naar Rijswijk, naar de Broodfabriek. Met de trein, dus vroeg uit de veren. De Patchwork en quiltdagen, we komen er al een paar jaar, en elke keer weer zijn er prachtige quilts te bewonderen, en talloze kraampjes met quiltstofjes, patronen, boeken en materialen. Grote tassen mee dus! Een gezellige dag, met veel tijd om bij te kletsen tijdens de treinreis, en om te genieten en inspiratie op te doen bij al dat quiltmoois. Een aantal foto's om jullie een beetje mee te laten genieten!
bij Worn and WashedLong-arm quiltenGeen reacties »

Apr
14

Wat doen we deze paasdagen?

Regen, opklaringen, stapelwolken, zonnige perioden, kans op stevige buien met hagel, en toch weer zon, het kan alle kanten op met het weer dit paasweekend. En vooral koud, kouder zelfs dan afgelopen kerst hoorde ik zojuist op de radio. Nou, dan blijven we toch gewoon lekker binnen? Een fijn paasontbijtje. een gezellige film kijken op de bank, en vergeet Max Verstappen niet. En dan dat nieuwe quiltprojectje waar ik aan begonnen was... Of zoals hier thuis ongetwijfeld zal gaan gebeuren, naar de sporthal, naar het Tupos Blacklight Volleyball tournooi. Genoeg leuks dit weekend, waarbij het weer de kans niet krijgt om spelbreker te zijn. Fijne Paasdagen!!


Chickies!!


Blacklight Volleyball


1 reactie »

Apr
6

Foto van pap en mam op een kussen

Twee jasjes en een blouse, vaak gedragen door haar moeder, of ik daar een kussen van kon maken. En dan een foto van vroeger van "ôs pap en mam" erin verwerken. Ook de achterkant kon van de jasjes gemaakt worden. De knoopjes van de sluiting zijn ook van één van de jasjes. De voorkant kreeg twee hartjes, een mooi symbool. Het is een kussen met dierbare herinneringen aan haar ouders geworden. hier zijn nog enkele foto's te zien.Geen reacties »

LRB