Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
20

Zomervakantie!!

We hebben al heel veel zomerse dagen gehad, zouden we er nog een paar krijgen? Hoop het wel, want vanaf komend weekend hebben wij vakantie. Even genieten, lui achterover, lekker hapje, fijn glaasje, Dutch Patches gaat ook even uit de lucht, even een paar weken geen blogje van mij. Maar of de naaimachine ook vakantie krijgt? Nou dát weet ik zo net nog niet.... Tot over een paar weekjes, fijne vakantie allemaal!!


Groetjes uit Baarlo!1 reactie »

Juli
12

Lapjes in Beeld

Lapjes in Beeld - een workshop met Janet Bolton. Een heerlijk boek dat ik mocht lenen van een vriendin. Het gaat natuurlijk over lapjes en stofjes, en de manier waarop Janet Bolton haar kunstwerkjes laat ontstaan. Ze maakt kleine afbeeldinkjes in stof, patchwork kunstwerkjes van bijvoorbeeld dieren, landschapjes of bloemen. Een boek dat je aan de hand van voorbeelden en leuke anekdotes laat zien hoe je op zoek kunt gaan naar je eigen stijl, en hoe je vorm kunt geven aan je ideeën. Een boek zonder patronen of voorbeelden om na te maken, de schrijfster wil je juist inspireren om zelf op zoek te gaan naar je eigen stijl. Ze vertelt over materiaalkeuze, compositie en steekjes en neemt je mee langs het ontwerpproces aan de hand van een werk van haar hand. Een fijn boek om te lezen, inspirerend, en zeker waardevol omdat ik toch weer ideeën heb opgedaan om in mijn eigen werk te gebruiken. Dankjewel Anita! Ik breng het boek weer bij je terug, maar niet voordat ik het nog een keertje doorgebladerd heb.

Geen reacties »

Juli
5

Herinneringen

Het mocht een lekker grote quilt worden, gemaakt van de kleding van haar vader. Er kwamen overhemden, polo's, T-shirts en fietsshirts. Emblemen van fietstochten en Tulpen rallye, ze mochten allemaal een prominente plek krijgen op de quilt. En dan was er nog die ene polo met dat opvallende kraagje. Van dat kleine stukje stof van de kraag heb ik de initialen van haar vaders' naam gemaakt. Een deken met herinneringen om te koesteren. Meer foto's bekijk je hier.
Geen reacties »

LRB