Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
31

Middagje quiltwinkel

Afgelopen vakantie waren we af en toe gezellig op pad, zo deden we ook een middagje Overloon. Ja, en dan moet je natuurlijk even langs bij Quilt it &Dotty. Een heel knus en leuk quiltwinkeltje, waar je ogen te kort komt. Prachtige stoffen en quiltmaterialen, leuke kadootjes, patroontjes, boeken, tijdschriften, zelfs kleding. En dan heb ik vast een heleboel nog niet opgenoemd. Heel veel moois om tussen te snuffelen, maar er moet natuurlijk ook gekletst worden en koffie en thee gedronken. Heel gezellig. En dan mag je ook nog even "gewoon" in de woonkamer en keuken kijken waar ze een prachtige collectie antieke en zelf gemaakte quilts heeft opgehangen en uitgestald. Wat een gezelligheid, wat een warmte, dankjewel Dorry voor het gastvrije onthaal in je prachtige winkel! Natuurlijk kon ik niet zonder een paar aanwinsten vertrekken, een mooi boek en een stapeltje ruitjes en streepjes in die hele zachte brushed kwaliteit, gingen mee naar Baarlo.


Geen reacties »

Aug
24

Molly!!

Sinds een paar weekjes hebben we een kleine onruststoker erbij in huis, we noemen haar Sweet Molly, kort Molly. Ze houdt van achter balletjes aanjagen, vechten met een verenpluim, slapen, eten, klimmen, krabben, spinners, slapen, rennen, naar buiten kijken, nog meer balletjes, maar dan aan een touwtje, eten, en weer slapen. Als ze honger heeft, komt ze voor mijn voeten liggen in de keuken, als ze slaap heeft, laat ze zich vallen op de plek waar ze net staat, en 's avonds komt ze heel lief bij ons op de bank liggen snorren, nadat ze eerst een tijdje als een wilde door de kamer gesjeesd heeft. Molly is een schat van een kitten van een week of 15, hieronder zie je een paar foto's van haar. In actie is ze moeilijk te vangen op foto, dus daarom ook vooral slapend, hihi.


2 reacties »

Aug
14

Daar gaat ie...

En dan ineens gaat de eerste het huis uit (nou ja, beetje parttime dan). Middelste zoon gaat op kamers, dus... de afgelopen week rondje Ikea, Gamma, Hema... en vandaag klussen, poetsen, meubels opbouwen..... op naar Eindhoven... En als ie dan gaat, dan gaat ie in stijl,.... in een gerenoveerd klooster, met prachtige glas-in-lood ramen en een statig trappenhuis. Een mooi plekje waar hij het vast en zeker naar z'n zin zal hebben.... en gelukkig komt ie de weekenden nog gezellig thuis.

Geen lift, dat dan weer niet

Him and me

5 reacties »

Aug
10

Vier-generaties-quilt

Onze vakantie zit er nog niet helemaal op, maar ik vond het toch wel weer eens tijd voor een blogje. Vóór de vakantie heb ik nog wat mooie dingen gemaakt, dus er valt nog wel wat te vertellen, zoals over de Vier- generaties-quilt voor een collega. Want wat is het leuk als je oma wordt. En zeker als je moeder dan overgrootmoeder wordt! En als er dan een klein meisje geboren wordt, heb je ineens vier generaties vrouwen op een rij. Heel speciaal is dat. Zo speciaal dat ik voor de gelegenheid een quilt mocht maken. Met op de voorkant vier babyfoto's, van alle dames één. En op de achterkant een prachtige foto van het viertal samen. De kleur van de quilt werd een mix van vergrijsd blauwe en groene stofjes. Een prachtig origineel verjaardagskado voor de overgrootmoeder! hier kun je nog wat meer foto's bekijken.Geen reacties »

LRB