Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
25

Nieuwe labels

Al een paar jaar gebruik ik de lila-kleurige Dutch Patches labels om in mijn quilts en kussens te naaien. Maar nu werd het tijd voor wat nieuws, een nieuw kleurtje en ander materiaal. De nieuwe labels zijn van een geweven kwaliteit, in een grijs/taupe kleur. Ik ben er heel blij mee. Met de labels kan ik de quilts en kussens toch een klein beetje van mezelf meegeven.
Geen reacties »

Jan
18

25 jaar geleden

Gisteren was het 25 jaar geleden. Zondag 17 januari 1993, ook toen stormde het, net als vandaag, maar daar hadden wij weinig aandacht voor. Ineens waren we ouders geworden, daags tevoren nog met twee, nu met drie. Onverwacht, tien weken te vroeg werd hij geboren, onze eerste zoon. Heel gelukkig waren we, want het ging naar omstandigheden heel goed met hem, maar ook ongerust, want hij had toch nog wel heel veel zorg nodig. Altijd weer rond zijn verjaardag zie ik voor me hoe de kinderarts heel geruststellend Jeroen in een bundeltje in zijn armen mee nam naar de afdeling, de gereedstaande couveuse negerend. "Het gaat goed met hem", zei hij, "Ik neem hem zó wel mee naar de afdeling". Er waren spannende momenten, verdriet, geluksmomentjes om kleine stapjes vooruit. Tien weken gingen we meerdere keren per dag naar het ziekenhuis en daarna mocht hij naar huis, op de verjaardag van zijn papa. Alles is helemaal goed gekomen met hem, een zoon om heel trots op te zijn. Door de storm van vandaag kan ik er niet omheen, die stormachtige start van 25 jaar geleden.
De quilt op de foto was één van mijn allereerste quilts, hij wou graag dat het leek alsof er stukjes Amerikaanse vlag in verwerkt waren... nu zou ik dat heel anders aanpakken... maar hij was er heel blij mee, en slaapt er nog steeds onder.


zijn eerste kerst


3 reacties »

Jan
11

Quiltje voor aan de wand

Ik kwam deze YouTube tutorial tegen van Jenny van de Missouri Star Quilt Company, waarin precies wordt uitgelegd hoe je een leuk mini quiltje maakt voor aan de wand van je quiltkamer. Er zit zelfs een PDF patroon bij van de schaar en naald. Hmmm... misschien als ik eens een keertje een klein beetje tijd over heb... In mijn quiltkamer hangt nu een vlaggetjeslijn om het geheel wat op te vrolijken, wat hangt er in jouw quiltruimte?


Geen reacties »

Jan
4

Nog een klein beetje kerstsfeer

De kerstspulletjes zijn weer voor een jaartje opgeborgen, maar er zijn nog een paar kussens om te laten zien die ik voor kerst had gemaakt. Het zijn twee foto kussens, met een stukje tekst van kerstliedjes erin, en een kussen met een ster-applicatie. Eentje heeft deze kerst bij ons op de bank doorgebracht, de andere twee waren al voor de kerst verhuisd naar een andere bank. Het fotomodel op de foto's was niet van plan om even op te schuiven toen ik de foto's maakte. hier staan nog een paar foto's.Geen reacties »

LRB