Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
31

Shirtje en vestje worden kussen

Een kussen gemaakt van een shirt en een vestje. Het motiefje van de stof van de beide kledingstukken was bijna identiek, een bij elkaar horend setje. Het vest van een dunne voile stof, het shirt van een rekbare katoen. Aan mij de uitdaging om het samen te voegen tot één groot kussen. Beide stoffen werden verstevigd, om er daarna vierkantjes uit te snijden. De "gehusselde" vierkantjes werden samen een mooie voorkant voor het kussen. De achterkant met knoopjes werd donkerblauw. Zoals altijd heb ik het kussen een voering gegeven van quilt-tussenvulling, en het geheel doorgestikt, zodat de quiltlijnen te zien zijn. En natuurlijk mag het Dutch Patches labeltje in de zijkant niet ontbreken. Wil je meer foto's zien? Dan klik je hier.


Geen reacties »

Okt
26

Wat blijft zijn de herinneringen

Langzamerhand raakten ze haar kwijt, steeds een beetje meer. Ze hield ervan om er mooi uit te zien in kleurrijke kleding, en toen ze daar zelf niet meer voor kon zorgen, nam haar schoonzus dat van haar over, want er mooi uitzien bleef belangrijk voor haar. De schoonzus deed jarenlang haar was, en bewaarde haar kleding. En nu liet ze een deken maken voor de echtgenoot, van de kleding van zijn vrouw die er niet meer is. Een deken waarin de herinneringen gevangen zijn. Zo mooi om te horen van hun dochter dat ze haar moeder in de deken herkent. De deken was een verrassing voor hem, dus tot vandaag moest het geheim blijven. Maar nu mag ik jullie de foto's laten zien. Nog wat foto's vind je hier.Geen reacties »

Okt
20

Superman quilt

De postbezorger bracht weer een grote doos vol lieve, en soms een beetje stoere jongenskleertjes in blauwe en aqua kleuren en met heel veel verschillende motiefjes. In de doos vond ik een piepklein "Superman" t-shirtje, zó leuk! De quilt kreeg hiermee meteen zijn naam. Een donkerblauwe rand en achterkant maken het een strakke en stoere deken, eentje waar deze Superman en zijn ouders nog vele jaren plezier van kunnen hebben. Hier zijn nog wat meer foto's te bekijken.
Geen reacties »

Okt
9

Farmer's Wife Sampler quilt blocks

Al jaren geleden heb ik ze gemaakt, een hele stapel patchworkblokken uit het boek The Farmer's Wife Sampler Quilt. Een boek vol patroontjes, maar ook vol brieven, geschreven in 1922 door boerinnen. Het tijdschrift "The Farmers Wife" riep destijds de vrouwen op om brieven te schrijven aan hun dochters waarin zij hun adviseerden om wél of juist niet met een boer te trouwen. Er werd massaal gehoor gegeven aan die oproep, en de beste brieven zijn in dit boek gebundeld, vergezeld door traditionele quilt blocks, geïnspireerd op de brieven. Het boek is een heerlijk inkijkje in het boerenbestaan van begin vorige eeuw. Ik kreeg het toegestuurd door een vriendin uit de USA, en deed mee in een online quiltersgroep waar ik trouw elke week een paar blokjes maakte. Maar zoals dat wel eens gaat, kwamen er andere dingen langs die belangrijker waren, werd het maken van blokken uitgesteld, en uiteindelijk vergeten. Maar de stapel bleef wel liggen, om ooit eens af te maken. Tot dit weekend, en ik ergens in een tijdschrift een idee opdeed over hoe ik de blokken zou kunnen verwerken. Niet traditioneel zoals in het boek (daarvoor heb ik er ook te weinig) maar op een andere manier, zodat ze volgens mij misschien zelfs nog wel mooier tot hun recht komen. Het idee is er, het begin gemaakt, misschien dat er dan binnenkort toch nog een quilt ontstaat met deze traditionele blokken erin verwerkt.
2 reacties »

Okt
4

Dierendag

Hoe komt het eigenlijk, dat we 4 oktober Dierendag noemen, en we bedacht hebben dat we onze dieren op deze dag wat extra moeten verwennen? Onze katten worden altijd verwend, dus nee, wij doen vandaag niet veel extra's. Maar omdat het al de hele dag voorbij komt, en ik me toch liet verleiden om een allerliefste foto van onze boefjes te plaatsen op Facebook, wilde ik er nu wel eens meer van weten. Even naar YouTube, en dan is het meteen een stuk duidelijker. Weet je ook niet precies hoe het zit, en wil je het wel weten, kijk dan maar eens naar dit filmpje. Wel het geluid aanzetten!

Geen reacties »

LRB