Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
29

Andere kleuren

Na de herfstkleurige quilt van het vorige blog, nu een met hele andere kleuren, lila, fuchsia en groen zijn de hoofdtinten. Een hele andere quilt maar toch van kleding van dezelfde moeder, dit keer voor haar andere dochter. Ze hadden allebei een eigen selectie gemaakt uit de kleding en deze keuze maakt dat het twee heel verschillende dekens zijn geworden. Beide dekens zijn inmiddels in Belgiƫ, en zorgen voor warme herinneringen aan de moeder die ze zo ontzettend missen. Nog wat foto's kun je hier bekijken.
Geen reacties »

Nov
20

Herfst

Guur herfstweer is het, grijs, donker, veel wind en kou. De bomen worden ineens kaal, en de eerste sneeuw wordt voorspeld. Onstuimig, is het buiten, maar ook in mijn leven momenteel. Van de ene op de andere dag worden zekerheden onzekerheden en heerst bezorgdheid boven onbezorgdheid. Juist dan geeft af en toe een uurtje werken aan een quilt rust. En hoe toepasselijk dan ook deze quilt, gemaakt van kleding in voornamelijk herfstkleuren. De kleding met zorg uitgezocht door haar dochter. Een herinnering aan een moeder die na jarenlange ziekte overleed. Nog wat meer foto's vind je hier.

1 reactie »

Nov
8

Things end. But memories last forever.

Vandaag wordt ze 21 jaar, en voor haar verjaardag krijgt ze van haar ouders een deken vol herinneringen. In de quilt zijn stukjes verwerkt van de kleertjes van haar doop en van haar communie. Ook zitten er de lievelingsshirts uit haar lagere en middelbare schooltijd in verwerkt. Haar korte broeken die ze heel veel gedragen heeft, en ook wat stukjes van kleding van haar ouders. Op de achterkant staat een applicatie met een mooie tekst. De quilt is al een tijdje geleden gemaakt en vandaag zal ze eindelijk naar de ontvanger gaan. Soms zou ik toch wel eens even die vlieg willen zijn... die stiekem kan toekijken.... En als jullie nog wat meer foto's willen bekijken, dan kan dat hier.
Geen reacties »

LRB