Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
30

About Family - Farmer's Wife Sampler Quilt

De Farmer's Wife Sampler Quilt is klaar. 's Morgens heel vroeg, 's avonds nog eventjes, af en toe wat tijd bij elkaar gesmokkeld om hem toch nog deze Kerst af te maken. De Farmer's Wife blocks zijn allemaal verschillende blokken, gemaakt van hele kleine vierkantjes en driehoekjes. Jaren geleden heb ik ze gemaakt, van allerlei reststukjes stof. Het was een oefenproject voor mij, om het ingewikkelde patchwork onder de knie te krijgen. Ze zijn zeker niet allemaal perfect, kleine foutjes, puntjes die niet matchen, afmetingen die niet helemaal kloppen, maar toch mini kunstwerkjes, en ik wilde ze ook niet zomaar in de kast laten liggen. En er nog meer maken, nee, daarvoor ontbrak de tijd of zin. De blocks zijn nu gecombineerd met blauwe en groene stoffen die ik nog had liggen. En rondom heeft de quilt een dubbele rand gekregen. De afgelopen week heb ik de quilt "in the ditch" doorgestikt, hier en daar een beetje moeten foetelen, want soms liepen de lijnen niet perfect recht. Deze quilt is er eentje met herinneringen voor mij, herinneringen aan een bijzondere kerst. Een Kerst samen met mijn overzeese familieleden, voor het eerst sinds jaren met zijn allen. Gezellig samen praten, kokerellen, lang aan tafel zitten, spelletjes doen, eindeloos thee drinken en chocolade eten. Het was een Kerst om te herinneren, om onze zegeningen te tellen, om te genieten. Gisteren is de laatste weer op het vliegtuig gestapt, en pakken we het "gewone" ritme weer op. Het voelt altijd nog een paar dagen ongewoon en leeg aan. We missen ze, zo is het gewoon, elke keer weer.


1 reactie »

Dec
27

Drie kleine quiltjes

Drie kleine quiltjes, afmeting wiegje of wandelwagen, gemaakt van de werkkleding van haar vader. Wat overhemden, broeken en een stoere bodywarmer, en een accentje van de leren jas. Een lekker warm dekentje voor de kleinkinderen. Er was nog net genoeg stof over om ook nog een kussen te maken. Nu kerst voorbij is, en de quiltjes cadeau gegeven zijn, mag ik de foto's delen. En hier kun je er nog wat meer bekijken.
Geen reacties »

Dec
20

Fijne Kerst!

Er liggen nog een paar mooie quilt-blogs "op de plank", klaar om jullie te laten zien, maar pas na de Kerstdagen. Het zijn kerst kadootjes die hun ontvangers nog niet hebben bereikt, dus ik laat ze hier ook nog even niet zien. Maar er ligt nog een stapel klaar, een stapel lekker warme kersttruien voor mijn lieverds, om heerlijk de kerstdagen in door te brengen. Dagen met lekker eten, kerstkransjes, gezellig samen zijn, vast wel een film en een spelletje hier of daar. Afgelopen jaar was een bewogen jaar, soms heel spannend, niet altijd gemakkelijk. Maar er waren ook hele mooie en waardevolle momenten. Hier sluiten we het jaar af samen met mijn familie, ook die van heel ver is er dit jaar bij. Zo fijn om ze weer allemaal te zien, met zijn allen samen de Kerstdagen doorbrengen. Geen deftig kerstdiner, nee, iedereen kookt zijn of haar speciale lekkere recepten, en dan schuiven we allemaal samen aan tafel, lekker eten, praten, genieten.
En dan was er nog die ene quilt, ik zou hem proberen voor Kerst klaar te hebben, de Farmers Wife Blocks. Of dat nog lukt?
Ik wens jullie allemaal hele fijne, warme, gezellige feestdagen!
Geen reacties »

Dec
12

Stoere kussens

Kussens voor een stoere knul van bijna 16. Maar dan wel van zijn kleding, bewaard door zijn moeder, van zijn eerste babypakje, doopkleertjes, communiekleding, favoriete broek en trui, en zelfs een zonneklep die herinnert aan zijn lagere schooltijd. De sterren zijn gemaakt van jeans van zijn ouders. Grote, stevige kussens, om lekker tegenaan te liggen. hier zie je nog wat meer foto's.
Geen reacties »

Dec
6

Roze fleece puppy

Afgelopen week is er een lief klein meisje geboren, en voor haar mocht ik deze roze puppy maken, van het fleecevest dat haar oma zo vaak droeg. Het meisje zal opgroeien zonder haar oma, maar op deze manier krijgt ze toch een knuffel van haar.


1 reactie »

LRB