Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
29

Drie broers, Nr.3

En dan de laatste quilt van kinderkleertjes. Ook deze is weer anders dan de vorige twee. Deze knul had een heleboel kleren waar hij zelf ook fijne herinneringen aan had, eigenlijk teveel om allemaal in de voorkant te kunnen verwerken. Dus hebben we er ook een paar aan de achterkant gedaan. Helemaal tevreden was ie daarmee. Hier kozen we voor een donkergrijze rand en achterkant, stoer en mooi passend bij de stofjes van de kleding. Ontzettend leuk om op deze manier quilts te maken. We hebben heel veel gemaild en heel veel foto's over en weer gestuurd, met als resultaat een drietal prachtige quilts voor de broers. Hier kun je ze allemaal nog eens bekijken.
Geen reacties »

Mrt
22

Drie broers, Nr. 2

Nog een quilt van kinderkleertjes, voor de tweede broer. Deze deken heeft een hele andere "look" dan die van vorige week. Veel blauwe kleding, beetje rood, dit vraagt om een donkerblauwe rand en achterkant. De jongens mochten zelf meekijken of de quilts werden zoals ze graag wilden, en ook zelf meedenken over de kleur van de rand. Leuk, die betrokkenheid! Foto's vind je hier.Geen reacties »

Mrt
15

Drie broers, Nr.1

Toen het gezin ging verhuizen kwam ze de kinderkleertjes van haar jongens tegen. Moeilijk om weg te doen, want bij die kleertjes hoorden ook heel veel herinneringen. Ze vond een mooie oplossing, niet alles bewaren, niet alles klakkeloos wegdoen, maar er dekens van laten maken voor haar drie jongens. Heerlijk om dan te horen dat de boys het zelf ook "vet" vinden! De dekens hebben ieder een hele eigen uitstraling gekregen, waarschijnlijk net zo verschillend als de jongens zelf. De komende weken laat ik de quilts één voor één zien hier in het blog.
Vandaag nr. 1. De kleine "voetjes" op de foto zijn leren zooltjes die onder piepkleine sokjes zaten. hier

kun je de foto's allemaal bekijken.

Geen reacties »

Mrt
7

Vier grote quilts

Vier grote quilts moesten het worden, gemaakt van zijn kleding. Zijn spijkerbroeken, overhemden, polo's, zwembroeken en boxers. De achterkant kreeg ook een rij met vierkantjes, en er was dat mooie tekstje, dat haar troost gaf, dat mocht er ook op. In de spijkerbroeken, verstopt aan de binnenkant, stonden een paar hele mooie toepasselijke stukjes tekst. Ook die heb ik er in verwerkt. Een donkerblauwe rand en achterkant zorgen voor een strakke afwerking. Het zijn quilts met een stoere uitstraling geworden, vol met persoonlijke herinneringen en details. Inmiddels zijn de quilts bij hun nieuwe eigenaren, en ik denk dat ze voor veel warmte en mooie herinneringen zullen zorgen. Voor mij was het een opdracht met fijne ontmoetingen, die ik niet gauw zal vergeten. Hier kun je nog meer foto's van deze quilts bekijken.


Go to bed with a dream, wake up with a purpose

Geen reacties »

Mrt
2

Griep in tha House

Quilts en kussens op de bank, glaasjes water, kopjes thee, paracetamolletjes en dropjes erbij, T.V. aan, al de hele week griep in huis, en sinds gisteren ben ik zelf ook de klos en er maar bij gaan zitten.
Keek net om me heen en moest even denken aan de Stampertjes die de mazelen hadden... weet je het nog, uit het boek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt... Stapelbedden langs de wand, matrassen op de vloer, en met zijn allen frietjes eten uit een grote schaal.... misschien een idee voor het avondeten vanavond...


De Stampertjes

Geen reacties »

LRB