Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
31

Voor haarzelf

Een dekentje gemaakt van de allereerste kleine kleertjes en lakentjes van haar drie kinderen, twee jongens en een meisje. Het is een stoer, en tegelijk ook lief dekentje. Ze wilde het graag gemaakt hebben voor haarzelf, om voor altijd de herinneringen die bij de kleertjes horen te bewaren. Er naar kijken, de stofjes voelen, er af en toe zelf onder weg te kunnen kruipen, haar zoontjes vertellen over hun babytijd, en over hun zusje. En bovenal, nooit vergeten, haar dochtertje, voor wie de piepkleine roze kleertjes bestemd waren. Ik hoop dat het dekentje haar helpt om de herinneringen te koesteren. Meer foto's van dit lieve dekentje kun je hier bekijken.
2 reacties »

Mei
24

De Broodfabriek

Het is alweer een aantal weken geleden dat we weer op pad gingen, vriendin en ik, op naar de Broodfabriek in Rijswijk, met de trein, want dan is er lekker veel tijd om te kletsen. Ons doel, de Patchwork en Quiltdagen. Heerlijk kijken, bewonderen, zoeken, kopen, maar ook lekker lunchen, koffiedrinken... een fijn dagje uit. Prachtige quilts zagen we, mooie stofjes en patroontjes, en boeken snuffelden we door, op zoek naar.... ja, dat weet je natuurlijk pas als je het gevonden hebt, hahaha. Het lijkt er op dat dit een jaarlijks terugkomende traditie geworden is.
1 reactie »

Mei
17

Hollandse ruitjes!

Een babykleertjes quilt zoals ik nog nooit had gemaakt, maar wat was het leuk om met de echte Hollandse ruitjes stofjes aan de gang te gaan. Het middendeel van de quilt is gemaakt van babykleertjes. Daaromheen een smalle donkerblauwe rand, en een bredere rand met ruitjesstof.
Ook de achterkant kreeg een ruitje, met een donkerblauwe band. Op die band een applicatie met een leuke tekst van het geboortekaartje. De donkerblauwe rand kreeg nog een ruiten biesje. Als je het leuk vindt, kun je hier nog wat foto's van deze vrolijke, Hollandse quilt bekijken.Geen reacties »

Mei
12

Mam's kleren

"Afgelopen jaar is mijn moeder overleden, en ik mis haar ontzettend". Met deze zin kwam ze in mijn mailbox binnen, maar ook in mijn hart. En dan, een tijdje later, komt ze mijn atelier binnen, een stoere, lieve, kordate meid, met een tas vol kleding. Kledingstukken met een verhaal. Ze is nog heel jong, ja, maar ook al zo sterk. Ik denk dat ze haar weg zeker wel vindt in het leven, en ik hoop dat deze deken voor haar nog vaak een steuntje in de rug kan zijn. Ik kreeg nog een foto van haar, waarop te zien is dat de quilt al een plekje gekregen heeft in haar huis. Nog wat foto's van de quilt en de kussens vind je hier.
1 reactie »

Mei
4

Haar zus

Haar zus had een heleboel sjaals, echt heel veel. Daar wilde ze een deken van laten maken, of eigenlijk twee, of dat kon. Dat kon zeker. Twee quilts van dezelfde sjaals, maar dan toch ieder een hele eigen uitstraling. Er zijn ook nog een paar scouting overhemden in verwerkt, en een mooie jurk. Eén van de quilts ging mee naar België, de ander bleef in Nederland, bij haar vader. Op de achterkant kwam een applicatie van de tekening die ze bij het afscheid voor haar had gemaakt, met daarin een mooie tekst. Op deze manier heeft ze de herinneringen aan haar zus voor altijd bij zich. Meer foto's van de quilts, en de bijbehorende kussens kun je hier bekijken.

Geen reacties »

LRB