Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
27

Vijf jaar Dutch Patches!

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat ik mijn eerste blog plaatste op de Dutch Patches Website. Een klein verhaaltje, beetje onwennig nog, naar aanleiding van de allereerste keer dat ik mijn quilts liet zien. Dat was op een kunstmarktje "In den BĂ´ngerd" in Baarlo. Erg leuk was dat, maar ook erg spannend, hoe zouden mensen reageren? Op die markt, op een regenachtige dag, kwam ook voor het eerst de vraag of ik misschien voor anderen quilts van kleding wilde maken. Ik heb toen JA gezegd, en had eigenlijk geen idee waar ik precies ja tegen zei. Het bleef niet bij die ene vraag.... Nu 5 jaar later is het mijn dagelijks werk geworden, quilts en kussens maken van kleding. En wat is het fijn om te doen! Zoveel quilts, zoveel kleding, zoveel mooie ontmoetingen, zoveel troost, zoveel herinneringen. Mensen uit de buurt, maar ook vanuit het hele land weten de weg naar Dutch Patches te vinden. Naar heel veel plaatsen in Nederland, en zelfs naar andere landen heb ik al pakketjes met quilts mogen sturen. Daar ben ik toch best een beetje trots op!
Bedankt Jeroen, dat je destijds tegen me zei:"mam, daar moet je toch echt meer mee gaan doen". Je maakte de website, verzon de naam Dutch Patches, en staat mij nog steeds bij als ontwerper. Mijn topper!
3 reacties »

Juni
20

Het muziekstuk

Van de kleding van haar overleden echtgenoot wilde ze een quilt gemaakt hebben. Maar ze wilde graag iets anders dan alleen maar de vierkantjes die ik meestal maak. Steekwoorden waren grotere vlakken, rustige kleuren. Met haar aanwijzingen en wensen in gedachten ben ik aan het ontwerpen gegaan. Ze had nog een muziekstuk dat haar man zelf geschreven had, dat wou ze er ook graag in verwerkt hebben. Omdat ik dat zo bijzonder vond hebben we het muziekstuk op stof laten afdrukken en het prominent in het midden geplaatst. De ouders van haar man hadden vroeger een tricotage bedrijf in Velden, en er waren nog wat opnaai-lintjes uit die tijd. Ook die hebben we er in verwerkt. Omdat ze fervente Geocaching fans waren, heb ik op de achterkant het Geocaching-logo gezet. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken, zowel van het hele ontwerp, als van een paar details.
En dan hadden jullie het volgende nog tegoed naar aanleiding van mijn blog van vorige week. Het aantal meters garen dat ik gebruikt heb de afgelopen twee jaar, af te meten aan de klosjes in de klosjespot was 27.450 meters garen.


Geen reacties »

Juni
14

De Klosjespot

Zomaar op een dag ben ik begonnen met het verzamelen van alle lege garenklosjes, gewoon voor de grap eigenlijk, en het is plastic, dus dat moet sowieso gerecycled worden. Nu raakt de pot al aardig vol.... En toen dacht ik vandaag ineens, hoeveel (kilo)meter draad zou daar in totaal opgezeten hebben? Zal ik eens gaan tellen? En dat heb ik gedaan. Wat denken jullie? Om jullie een beetje op weg te helpen, de kleinste klosjes bevatten 200m, de middelgrote 500 meter en de hele dikke klosjes 1000 meter. Jullie mogen raden, laat me maar eens weten wat jullie denken, hoeveel meter garen heb ik gebruikt de afgelopen twee jaar?
1 reactie »

Juni
7

De ochtendjas

Zijn ochtendjas hing al jaren aan de kast, die kon ze toch echt niet wegdoen. Nu mocht ik er kussens van maken, en ook van de fleece sjaal die ze nog had. Er kwamen twee foto's van hem, eentje van heel vroeger, en eentje van later. De ochtendjas had een geel embleem, en een gele bies, die heb ik ook in de kussens laten terugkomen. Het zijn hele warme, gezellige kussens geworden, met fijne herinneringen. Hier staan nog wat meer foto's.


Geen reacties »

LRB