Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
27

Prachtig Purple

Vorige week liet ik de Fuchsia kleurige quilt zien, gemaakt voor een klein meisje. Vandaag is de quilt van haar zusje aan de beurt. Zij koos Purple voor de rand en achterkant, haar lievelingskleur. Aan de voorkant zitten haar eigen kinderkleertjes, samen met de T-shirts van haar papa, die ze helaas al moet missen. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken van deze fleurige en vrolijke quilts, waar de meiden nog heel veel jaren lekker onder kunnen wegkruipen.


Prachtig Purple

Geen reacties »

Sept
20

Fantastisch Fuchsia

Twee kleine meisjes kregen allebei een quilt met een rand en achterkant in hun lievelingskleur. Gemaakt van hun eigen kinderkleertjes, maar ook van de t-shirts van papa, die ze nu al moeten missen. Voor de quilt van de jongste werd een heerlijk felle fuchsia gekozen, waardoor het een hele vrolijke meidendeken is geworden. Haar oudere zusje koos een andere kleur, en die zal ik volgende week laten zien. Van de fuchsia quilt vind je hier nog wat meer foto's.

Geen reacties »

Sept
14

Limited Editions!

Hebben jullie ze al gezien? De nieuwste drie smaken van Tony's Chocolonely, de Limited Editions. Elk jaar komt Tony's met drie nieuwe spraakmakende smaken, die slechts tijdelijk te verkrijgen zijn. En alleen de reep die als lekkerste beoordeeld wordt, mag in het assortiment blijven. Ik heb een beetje een zwak voor deze chocola. Lekker is ie, natuurlijk, maar ook gemaakt van 100% slaafvrije cacao. In mijn andere baantje, bij de Wereldwinkel in Venlo, ben ik inkoopster, en mag ik onder andere de Tony's chocolade inkopen. Leuk, om elk jaar nét even eerder dan de rest te weten welke nieuwe smaken ze gaan introduceren, en om al dagen van tevoren klanten in de winkel te krijgen die ook niet kunnen wachten tot de repen in de schappen liggen. Uiteraard koop ik ze ook voor thuis, en dit weekend gaan we proeven. Welke zullen we het lekkerste vinden, de pure chocolade met cacaokoekjes en karamel, de blonde chocolade met gekarameliseerde pecannoten, of de melkchocolade met shortbread en karamel. Hebben jullie al geproefd? Ze zijn in ieder geval onder andere te verkrijgen bij de Wereldwinkel in Venlo.
Geen reacties »

Sept
7

Elvis!

Al een paar weken is hij "in the house", maar ik had er nog niks over verteld hier. Onze kleine crème-kleurige Britse korthaar, broertje voor Sweet Molly. Zijn roepnaam is Elvis. Volledige naam op zijn paspoort Elvis, the King, Presley. We vonden het al heel gezellig met Molly, maar dachten dat het misschien nóg gezelliger zou zijn met nog een katje erbij. En het is gezellig! Het was wel even wennen, want ons Molly was natuurlijk wel een soort prinses-op-de-erwt geworden hier, zo in der eentje, met vijf man personeel. Maar Elvis, uiteraard een echte womanizer, palmde haar in no-time in, en voor we het wisten volgde ze hem overal en likte zijn koppie schoon. Nu zijn ze zulke goede vriendjes dat ik bijna alleen maar foto's kan maken waar ze samen op staan. Vandaag is een dagje waar ze mekaars troostende gezelschap (en dat van het personeel uiteraard ook) wel een beetje zullen kunnen gebruiken. Molly mag voor de jaarlijkse prikjes naar de dierenarts, en Elvis.... tja.... die is vanaf vandaag een je-weet-wel kater....


Oké, als jij op tafel mag, mag ik ook op tafel


Waar plaats is voor één is ook plaats voor twee


Wat zie je daar?


1 reactie »

Sept
1

De Oortjes Quilt

In de tassen vol met kinderkleertjes zaten er een paar met oortjes. Oortjes op de muts, op een broek, en onderaan de broekspijpen. Zó leuk! Dus natuurlijk moesten die oortjes ook op de quilt terugkomen. Even denken, even puzzelen, maar het is gelukt. Daarom noem ik hem de "Oortjes Quilt". Rondom kreeg hij een dubbele rand, en op de achterkant zit een band in donkerblauw en nog een rand met vierkantjes. Een naam applicatie erop maakt de quilt compleet. Het oudere broertje kreeg vorig jaar al de robotquilt.
Als je het leuk vindt om meer foto's te bekijken, dan vind je die hier.zoek de oortjes


Geen reacties »

LRB