Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
27

Lieve kussens

Bij de quilts van vorige week hoorden ook twee bijpassende kussens in net zulke zachte kleurtjes natuurlijk. De stof voor de achterkant werd dezelfde als bij de quilts, zacht roze en zacht mint. Het zijn twee prachtige, lieve setjes geworden, waar de zusjes nog vele jaren plezier van zullen hebben. Zie je ook dat Steiff beertje dat in de quilts en in de kussens terug komt? Zo leuk! Je kunt alle foto's hier nog een keertje samen bekijken.


Geen reacties »

Sept
19

Sweeties

Twee dozen vol met kleertjes in superlieve kleurtjes om twee quilts voor twee zusjes te maken. Vaak zitten op de kleertjes briefjes met kleine boodschappen voor mij, zodat ik weet welke kleertjes een bijzondere betekenis hebben. Zo ook deze keer. Heel fijn, want dat zijn dingen die ik natuurlijk niet weet, ik kijk vooral naar kleurtjes en motiefjes. Het zijn twee hele lieve quiltjes geworden, eentje met een mintgroene achterkant en bies, en eentje met een zacht roze achterkant en bies. Deze kleuren zijn ook gebruikt voor de achterkanten van de bijpassende kussens die ik volgende week zal laten zien. De quiltjes liggen inmiddels op de bedden van de zusjes te pronken. En nog wat meer foto's bekijk je hier

Geen reacties »

Sept
12

Van hun moeder

Een tijdje geleden zag je hier een quilt van kleding met een olijfgroene rand. Afgelopen week heeft de andere zus haar quilt gekregen, en nu mag ik ook deze laten zien. Zij koos voor een donkere army groene rand en achterkant. Zowel de olijfkleur als de army kleur kwamen ook voor in de kleding van hun moeder. In allebei de quilts werden dezelfde kledingstukken verwerkt. Op deze manier zijn ze hetzelfde, maar toch anders. Wil je beide quilts nog een keertje bekijken? Hier staan de foto's.
Geen reacties »

Sept
5

Stoer jeansblauw

Gelijktijdig met het kratje meisjeskleding van vorige week kwam ook een kratje met jongenskleding. Stoere kleding met grappige prints en veel streepjes en kleuren. Heerlijke stofjes om mee te werken. Ook in deze quilt is een shirt verwerkt dat zijn moeder tijdens de zwangerschap veel droeg. Deze quilt vroeg om een jeansblauwe rand. Een prachtige kleur vind is dit, en later zal ik nog eens laten zien waar ik deze stof nog meer voor heb gebruikt, hint:vakantieprojectje waarin heel veel quilts van het afgelopen jaar een klein beetje terug komen..... Hier kun je nog wat meer foto's bekijken van deze jongensdeken.

Geen reacties »

LRB