Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
25

De Zwaantjes quilt

Een grote tas vol met zacht roze kleertjes, het was meteen duidelijk, dit zou zonder twijfel een hele lieve, zoete quilt worden. Met uiteraard ook een roze rand en achterkant. Strikjes, vlinders, schelpjes, konijntjes, kersen, aardbeitjes, een luiaard, Snoopy, milk &cookies, panterprint, inktvisjes, tijgers en lieveheersbeestjes, én zwaantjes, best veel stofjes met zwaantjes erop. Ik kom heel veel verschillende printjes tegen, maar zwaantjes eigenlijk vrijwel nooit, en daar dankt deze quilt haar naam aan. Erg leuk! Naast Hema en H&M mocht ik deze keer de schaar zetten in Little Marc Jacobs, Kenzo, Stella Mc Cartney, Karl Lagerfeld en Brian Nephew. Deze grote roze quilt, gevuld met de allerliefste plaatjes ligt inmiddels op het bed van het meisje dat al deze kleertjes gedragen heeft. Wil je meer foto's bekijken, waaronder ook wat close up foto's, klik dan hier.

Geen reacties »

Mrt
19

De kleding van haar moeder

Van de kleding van haar moeder wilde ze graag een quilt laten maken. En van dezelfde kleding enkele kussens voor de kleinkinderen van oma. Ze bracht twee grote tassen met kleding, en middels whatsapp en foto's bespraken we welke kledingstukken in de deken mochten en welke in de kussens. Toen het ontwerp klaar was, bekeken we samen wat de mooiste kleur voor de rand zou zijn. We kozen ervoor om de groentinten uit de kledingstukken terug te laten komen in de rand en achterkant. Deze legergroene kleur past er mooi bij en geeft de deken een stoer karakter. De kussens liet ik hier enkele weken geleden al zien. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.Geen reacties »

Mrt
10

Stropdassen van haar vader

Een zak met stropdassen, ze had ze al een hele tijd bewaard. Prachtig, al die gekleurde stropdassen. Haar vraag was om daar twee kussens van te maken, een mooie herinnering aan haar vader. Het zijn twee unieke kussens geworden, en ze liggen inmiddels te pronken bij haar op de bank. Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze kussens? Die staan hier.Geen reacties »

Mrt
4

Van Oma

Kussens van de kleding van oma. Met daarin ook nog een piepklein babypakje van hunzelf verwerkt. Wat een mooie manier om herinneringen in beeld te houden. Het zijn best stoere kussens geworden, die geweldig zullen staan in de kinderkamers. Nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.


Geen reacties »

LRB