Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
24

Veel mooie herinneringen

Veel mooie herinneringen, samengebracht in een grote deken, gemaakt van de kleding van haar overleden echtgenoot en van de kleding van hun vier dochters. Enkele jaren geleden maakte ik voor ieder van de meiden al een deken van de kleding van hun vader, en nu mocht het een quilt worden voor haarzelf. Net als de meiden destijds koos ze voor een grijze rand en achterkant. Ze vindt de quilt prachtig, en een waardevol bezit. Om nog heel veel jaren te koesteren. Als je hier klikt zie je nog meer foto's van deze quilt, en hier staan de quilts van de meiden.


Geen reacties »

Feb
17

Het kussen

Zoals vorige week beloofd laat ik vandaag het kussen zien, gemaakt van kleding van een geliefde echtgenote. Hij koos met zorg de kledingstukken met de mooiste herinneringen uit om in het kussen te verwerken. Het mocht een groot kussen worden, en voor de achterkant gebruikten we dezelfde zandkleur dan de quilt van hun dochter kreeg. Inmiddels heeft het kussen een mooie plek gekregen en zal denk ik voor fijne herinneringen zorgen. Meer foto's van kussen en quilt staan hier.

Geen reacties »

Feb
10

De kleding van haar moeder

Helemaal van uit de buurt van Rotterdam kwamen ze naar Baarlo om de kleding van haar moeder te brengen, zodat ik er een herinneringsquilt van kon maken. Blouses, truien, shirts, en zelfs gebreide warme sokken mocht ik erin verwerken. Voor de rand en achterkant vonden we een neutrale zand/beige kleur. Zoveel herinneringen, warmte en blijdschap bij het ophalen van de quilt, hartverwarmend. Na een kop koffie met vlaai in de Baarlose horeca gingen ze weer terug naar Rotterdam, de mooie quilt mee, die nog heel veel jaren voor warmte en herinneringen zal zorgen. En het kussen dat ik voor haar vader mocht maken? Dat laat ik volgende week zien in het blog. Meer foto's? Die staan hier.

Geen reacties »

Feb
4

Rood!

Een ontzettend vrolijke mix van jongenskleertjes werd door de postbode naar Baarlo gebracht, maar liefst twee dozen vol! Mickey Mouse, Harry Potter, dino's, hondjes, olifantjes, papegaaien, flamingo's, gamecontrollers, sterren, kerstmispakjes, Toy Story, een piepklein pakje met een vlinderdasje en een fluffy jasje met oortjes. En dan was daar nog dat speciale gestreepte mutsje met oortjes, zijn allereerste, dat mutsje kreeg een prominente plek, bovenop de quilt. Bij zo'n leuke mix van kleertjes past een rode rand en achterkant prachtig. Op de achterkant werd zijn naam geborduurd. Een vrolijke deken, die het grijze weer van de afgelopen weken moeiteloos naar de achtergrond liet verdwijnen. Deze deken gaat vast zorgen voor een heleboel mooie verhalen en herinneringen over de avonturen die ze samen meemaakten. Wil je meer foto's bekijken van deze quilt, bijvoorbeeld van de geborduurde achterkant? Die staan hier.

Geen reacties »

LRB